D'ale mele

M-am săturat

 •  M-am săturat să trăiesc într-o ţară în care Bianca Drăgușanu e cineva!
 •  M-am săturat să trăiesc într-o ţară în care te duci la un interviu de angajare şi mai că te iau la mișto pentru că ai  mai multe studii decât cel care îți ia interviul (dar mai puţini ani)!
 • M-am săturat să trăiesc într-o ţară în care toţi tinerii sunt considerați niște neisprăviți fără a li se da o şansă să demonstreze contrariul!
 • M-am săturat să trăiesc într-o ţară în care se mărește vârsta de pensionare în timp ce tinerii își caută fără succes de lucru!
 • M-am săturat să trăiesc într-o ţară în care  pilele sunt la putere!
 • M-am săturat să trăiesc într-o ţară în care elevii de la şcoli profesionale şi care abia iau bacul (dacă îl iau) studiază la facultăți cot la cot cu cei care chiar au învățat (nu am nimic cu ei, dar sincer, nu mi se pare logic!!!)!
 • M-am săturat să trăiesc într-o tara în care toți politicienii spun ce bine e afară şi nu fac nimic să schimbe ţara pe care o conduc!
 • M-am săturat să mi se spună că dacă vreau să am un serviciu bun (nu mai zic potrivit cu studiile mele) trebuie să plec în afara, să las tot ce am aici: familie, prieteni, un cămin cald la care să mă întorc după ce se termină programul…

E prea mult să cer o Românie, dacă nu ca afara, cel puțin mai normală decât cea în care trăiesc?

Reclame

103 gânduri despre „M-am săturat

 1. Este mult.În contextul în care te adresezi societăţii şi nu ţării prin acest articol,trebuie să înţelegi că societatea eşti tu,aşadar dacă vrei o schimbare,tu trebuie să o faci(ca să îţi fie ţie bine).Mulţi strigă la fel ca mulţi alţii,dar ei aşteaptă schimbarea.În cazul tău şi al meu şi a tuturor generaţiilor tinere,NOI trebuie să aducem schimbarea.Un om cu carte nu va fi refuzat poate decât în România,dar aceşti oameni sunt descurcăreţi şi trăiesc şi în ţară,de unde rezultă că România duce lipsă de specialişti(în adevăratul sens al cuvântului).Legat de comparaţia şcoală profesională-şcoală teoretică şi facultate,este perfect logic să înveţi mai mult decât alţii,nu cot la cot cu ei.Mai ales cu noul sistem Bologna,e o probabilitate mare ca numărul studenţilor pregătiţi să fie descrescător în anii ce vor urma.
  Aşadar,dacă vrei să dai vina pe cineva,dă vina pe tine mai întâi!….aşa zicea un vechi citat 🙂

  1. Ai şi tu dreptatea ta, dar mi s-a întâmplat de multe ori să fiu refuzată pentru o slujbă pe motiv că am prea multe studii, ce să gândesc că în ţara asta nu se poate începe nici de jos ca să ajungi sus? Eu aş schimba, însă, sunt şi tineri care se conformează situaţiei…

 2. Înseamnă că eşti mai mare ca mine 😀 .Ce pot spune,nu toţi au nevoie de oameni supercalificaţi,unii au nevoie de oameni pe care să îi manipuleze,însă este ciudat pe cât de absurd dar reflectă trista realitate.Îmi pare rău,este o situaţie în care se află mulţi tineri şi uneori mă gândesc că poate,mă voi afla în aceeaşi situaţie în viitorul apropiat,dar mă consolez cu gândul că dacă vrei ceva,îl obţii prin muncă,oricât de grea ar fi…şi e urât că este aşa de grea(vorbind din prisma unui absolvent).De curiozitate,ne poţi împărtăşi ce facultate ai terminat? 🙂

  1. Nu e vorba că sunt supercalificată, nici nu am cine ştie ce pretenţii la salariu, e exact ce ai spus tu unii vor persoane maleabile! Traducători, şi acum sunt la master, dar în facultate am studiat şi diverse chestii legate de secretariat: corespondenţă comercială, economie, drept, etc… Marţi am un interviu (de fapt e un al doilea interviu) poate am noroc! Oricum, în ziua de azi foarte greu îţi găseşti de lucru, toţi cer experienţă nu dorinţă şi forţă de muncă!

   1. Chère Illusion, articolu’ tau e un strigat de indignare si de alarma despre situatia generala din România… 😦 de 24 ani încoace, tot aia se perinda la putere: on prend les mêmes et on recommence… ca pe vremea „iepocii de aur”: pcr=pile, cunostinte, relatii… un prieten care vine la Bucuresti (la parinti) de 4 ori/an s-a reîntors ieri cu-acelasi gust amar… mi-a zis ieri la telefon:”Mela, românii au uitat sa zâmbeasca, multa lume deprimata, indiferent de nivelul de trai… de câte ori revin de-acolo aici, am nevoie de câteva saptamâni sa-mi revin…”
    * * *
    e atât de frustrant sa te prezinti la „un entretien d’embauche” imediat dupa terminarea studiilor si sa ti se solicite experienta profesionala – un paradox!
    * * *
    @”Marţi am un interviu…” – bon courage et le mot de Cambronne! 🙂

    1. E deprimant… Mă gândesc tot mai mult să plec… Până la urmă vorbesc 3 limbi străine fluent şi germana la nivel mediu 🙂 Vroiam să îmi iau atestat de traducător, pentru că asta vroiam să fac după terminarea facultăţii, însă e o taxă pentru asta care s-a scumpit de 10 într-un an (!!!!) şi se aplică la fiecare limbă pentru care aplici (iar de exemplu din franceză în română e o limbă si viceversa e alta!)…
     Merci pour tes encouragemets! Salutations de Mioveni, la ville de la voiture roumaine!

     1. stiu ca-i deprimant si frustrant… 😦

      à propos de plecat… vechi prieteni pitesteni regreta amarnic „iluziile pierdute”: acum 20 ani au avut ocazia, sansa, oportunitatea sa se stabileasca-n Canada, dar au renuntat sperând ca va fi „bine” si-n România… Europa-i „blocata” din pdv economic, cu 2-3 exceptii: Norvegia, Suedia, Islanda… iar mai departe: Canada, Australia si Noua-Zeelanda. Faptul ca vorbesti si scrii 3 limbi de circulatie internationala e un avantaj(atuu) enorm…
      * * *
      Cunosc Mioveni… 🙂 bonne soirée et à+!

 3. Am zis io ca 14 asta este an ciudat ca face parte din duetul 13-14. Esti prima femeie la inceput de an pe care o vad spunand ,,m-am saturat,, Toate femeile fiind nesatule. Io cred ca dusmanul satzietatzii este foamea de: dragusanu,interviuri la mishto,neispraviti dovediti,tineri pensionari cu leafa intreaga, poze cu noua turma a lui ghitza, repetenti cu facultate,politichie cu imunitate pe shpaga. Deviza este ,,mai vreauu, imi placeee,, pana se epuizeaza si moare sursa asta de satzietate.Io sunt nesatul imi este foame de prostie si de tot ce spune cantecul postat. Cred ca nici zmeura de aur nu suntem in stare sa o luam acum, cu saturatzia asta mediocra. Pofta buna!

 4. Oho. Dar ştiu că nu ai dorinţe prea mari. 😛
  No, ce pot eu să-ţi spun în aşa fel încât să nu-ţi înnec de tot corăbiile ? Vezi, tu, nimic din ceea ce se petrece în jurul nostru nu este de natură a da speranţe, nu de mai bine ci, de normalitate. Singurul aspect pozitiv este dat de faptul că în ultima vreme timpul nu pare să mai aibă răbdare şi unele lucruri se schimbă cu o repeziciune greu de imaginat în urmă cu câteva decenii. Şi, dacă e să îi dăm crezare lui Lucian Boia (îmi scapă acum titlul cărţii) suntem aproape nu de sfârşitul lumii ci de sfârşitul acestei lumi aşa cum o ştim şi o percepem noi astăzi. O întreagă epocă pare să-şi fi atins limitele şi devine aproape clar că trebuie înlocuită cu ceva. Cu alt-ceva. Numai că nimeni nu are nici cea mai vagă idee ce am putea pune în loc. Capitalismul, la care noi nici măcar nu am ajuns este negat din ce în ce mai vehement chiar în ţările în care era deja tradiţie. Mai în tot Occidentul au loc manifestaţii, din ce în ce mai dese şi din ce în ce mai violente şi aceste manifestaţii nu mai sunt împotriva unui partid sau al unui guvern ci sunt anti-sistem. Am ajuns şi noi la tort abia acum când crema pare să se fi stricat.
  Aşa că nu ştiu să te îndrum într-o direcţie sau alta. Dar un lucru e cert : dacă nu se va schimba ceva, şi repede şi din temelii, bine nu o să fie.

  1. Însă unele persoane nu vor o schimbare, pentru că nu le convine… În ţara asta am adaptat multe forme fără a avea fond, (deşi teoria formelor fără fond i se datorează lui Titu Maiorescu [care a trăit din câte îmi amintesc eu pe la începutul anilor 1900]) iar rezultatul nu e decât o copie xerox proastă sau, cum ai spus şi tu noi am ajuns la tort când s-a stricat crema!

  1. Faci parte din tagma ingaduitorilor? Io cred ca de ingaduintza mea nu au avut nevoie sau nu am auzit io sa ma intrebe careva. Daca nu faci parte din cei autoinvestiti cu puterea de a ingadui atunci comiti o mare greseala, de a te culpabiliza singur. Nu nene, astia se baga singuri in seama si cand se fac de rasul curcilor dau vina pe noi ca nu le-am dat peste bot. Daca le dam peste bot suna la 112 si se vaita ca le-am incalcat dreptul la prostie si democratzie,sau se simt discriminati

   1. Poi io cred ca suntem multi si ca se poate face ceva fara mitinguri si isterii. Daca fiecare dintre noi facem un inventar al drepturilor pe care le avem si luam atitudine,atunci vor aparea si rezultatele. Exista o teama de comunicare si asta duce la acumularea unor presiuni care se transforma in raspunsuri violente date presupusilor poluatori de cultura romaneasca. Cred ca este necesar sa impartasim din experientele noastre legat de aceasta tema. Numele de care faci vb Bianca lui Dragusanu. Saraca nici nu stie ce este cu ea. Te superi inutil pe numele si imaginea ei. In spatele acestei papusi se afla o afacere cu oameni care urmaresc profit cu o cheltuiala minima.A te supara pe femeia asta este ca si cum te-ai supara pe friptura si nu pe bucatar. Trebuie comunicat cu bucatarul ca sa se schimbe ceva. Afacerea asta are un management si un plan. Aplaudacii pe care ii vezi sunt platiti sa joace rolul spectatorului flamand de aceasta afacere. Daca bucatarul nu primeste observatii atunci el crede ca friptura lui este geniala…… Am spus despre impartasirea de experientze. Sa zic io una. Un parlamentar a dorit sa stea de vb cu electoratul si m-am trezit invitat la o sala de conferinte. Am fost curios sa vad cum arata alesul poporului din cartierul meu. Nu stiam nimic despre tip, doar i-am vazut moaca pe stalpi la alegeri. M-am documentat un pic si am citit doua legi pe care le-a votat si tipul. Am gasit acolo cateva articole care ma afectau si am zis sa-l intreb despre asta. Afla ca nici nu stia despre ce este vorba si a ramas uimit ca exista o lege votata de el cu asemenea idiotzenii. ulterior am vazut ca a luat si el atitudine si a lansat un amendament. Am realizat ca trebuie comunicare intre consumator si producator Cred ca proverbul ,,bate shaua sa priceapa iapa,, trebuie imbunatatit si solutia este comunicarea cu cei care pot efectua schimbari

     1. Poate exemplul meu nu este edificator. Nu de conducere am vrut sa fac vorbire. Problema este comunicarea dintre consumatorul si producatorul de cultura, ….ce vrei tu. ex in Italia un cantaret care falseaza este aplaudat cu rosii si cu oua

       1. Nu te descuraja. De cand ne nastem suntem considerati prostime. Problema este sa nu ramanem asa. Doar prostul nu comunica sau ase se intrpreteaza. Uite,asa cum aici comunicam si suntem critici cu greselile noastre, la fel trbuie sa procedeam si cu cei care ,,ne inghesuie in cap si gat,, imitatie sau falsuri de cultura….sau ce vrei tu!

 5. Din câte am văzut se poate și mai rău, așa cum s-a spus mereu. Mulți dintre noi nu s-au săturat, mai ales dacă fac parte din anturajul celor ajunși la putere. Nici cei din opoziție nu o duc prea rău și așteaptă să le vină rândul la ciolan. Cu același refren de huiduieli și critici pe care l-am învățat cu toții pe de rost și pe care nu-l mai bagă nimeni în seamă.

 6. Io zic ca tu gresesti si la postarea 1 si la postarea 2. Mie ca barbat imi este jena sa imi raspunda acum o femeie (pe shleau).Fetele sunt fete. Femeile sunt oameni ca si tine. De ce crezi tu ca femeile din Romania sunt mai putzin tarfe decat barbatzii? De ce crezi ca doar tu ai dreptul sa incerci mai multe femei pana iti gasesti femeia potrivita si ele nu? Soarta nu o meriti. Soarta o ai si o vezi la bilantz.

  1. Eu cred că doar o persoană cu o gândire foarte limitată dă un astfel de răspuns… Nu are rost să mă ambalez pentru cineva care nici nu mă cunoaşte! Sunt şi bărbaţi târfe, cum spune gheorgica… Toţi avem povestea noastră în care mereu cineva de sex opus ne face rău, dar asta nu înseamnă că trebuie să generalizăm!

   1. Şi oricum Drăguşanca & co. mai au de petrecut ceva ani prin şcoli, de muncit, de văzut cum e fără un prost milionar care îţi cumpără de toate, de îngrijit mame bolnave până să ajungă ca mine!

    1. Cred că sunt ceva mai multe excepţii! Problema e că se promovează exact tipologia asta, se vrea o pornografiere a ţării oare? Constat că multe fete mult mai mici decât mine au o experienţă mult mai bogată decât ma eu la 23 de ani şi mi se pare trist că ele ştiu de anumite lucruri şi au anumite ocupaţii la o vârstă la care eu şi fetele din generaţia mea (mă refer la cele care se pot numi fete nu curve, piţipoance, etc.) ne jucam cu păpuşi!

   2. Dar crezi că ai văzut facebook-ul tuturor fetelor de 15 ani din ţară? Mă îndoiesc! Fătucile ăstea mai târziu sau mai devreme păţesc ele ceva din cauza prostiei lor, nu trebuie să le băgăm pe toate în aceiaşi oală!

  2. Sunt şi d-astea, dar nu trebuie să generalizezi! La faza cu fătuca aia sunt puţin de acord cu tine, nu aş atât de drastică, dar totuşi… Dar de la asta până la a considera toate fetele şi femeile de aceiaşi teapă e cale lungă!

  3. poi si? Unde este curajul?(as arunca si le-as….as,as) Ce spui imi aminteste de un bank in care un roman curajos ca tine se lauda ca el isi face nevoile in fatza sediului lui Ceausescu (CC) Intrebat fiind cum procedeaza acesta replica|:da ce ai crezut ca imi dau pantalonii jos?

 7. La facultate 🙂 Depinde şi de oraş cred, cele din orale mai mici au tendinţa să fie mai simple… Totuşi voi parcă întotdeauna căutaţi un anumit tip de fată, fetele mai simple, mai timide, nu sunt bune le consideraţi mironosiţe, prefăcute sau în cel mai bun caz şterse…

  1. Depinde, ălea curve ies în evidenţă… Şi îţi spun eu care sunt la o facultate (bine eu sunt la master) unde sunt 39 de fete în an şi 3 băieţi… Noi ălea normale suntem invizibile!

  2. Pentru că în clipa în care dai puţin dovadă de curaj eşti considerată curvă d-aia! Şi oricum (acum vorbesc în numele meu) prefer ca un băiat9bărbat, în fine) să facă primul pas şi voi vreţi sex, dar noi vrem sex şi ceva mai mult!

  3. Pentru că în clipa în care dai puţin dovadă de curaj eşti considerată curvă d-aia! Şi oricum (acum vorbesc în numele meu) prefer ca un băiat9bărbat, în fine) să facă primul pas şi voi vreţi sex, dar noi vrem sex şi ceva mai mult! Nu neapărat bani!

   1. Gândeşti ca unul din foştii mei prieteni! Şi tocmai pentru că gândea aşa ne-am despărţit, era prea ocupat să le critice pe toate că a uitat să mă cunoască.
    Nimeni nu ştie cum să procedeze într-o relaţie (una veritabilă), toţi avem reţineri, defecte pe care vrem să le ascundem etc.

    1. Mă repet: ai grijă la limbaj, că nu accept să mi se vorbească aşa nici în public şi mai ales pe blog, eu una am vorbit frumos şi decent cu tine! Până la urmă toţi avem defecte şi mai toate relaţiile se termină urât, nu frumos, mai toţi rămânem cu o părere urâtă despre fostul/fosta! E alegerea ta dacă mai ai încredere în femei!

   2. Procentul este gresit. (Gluma) toate femeile sunt curve pentru ca stau in cor si cu picioarele in V. Timiditatea apare din faptul ca nu stii ce vrei sau vrei sa ascunzi ce vrei. Noi vb despre satul nu despre nesatul sau lupul flamand. Poate si fetele sunt satule de astia care pun atatea intrebari. Nici nu vor sa le ia acasa sa aiba grija de ele nici nu le spun ca vor ceva sau sa le lase in pace. Suna mai mult a lupul moralist. majoritatea femeilor gresesc cu barbati si barbatii cu femeile deci greseala este reciproca. Cum ar suna sa te certe o femeie ca in timp ce tu te delectai cu placere ea statea la manastirea pazita de parintzi balauri? Cine citeste aici lesina de ras. Un tip care are si el doua zile vechime la femei se declara satul de oferta generoasa din jurul lui. Intreaba si tu un om mai vechi si vezi cat alerga saracu sa dea peste o oferta fara obligatzii. Au avut dreptate unii care spuneau ca degeaba ai libertate daca nu stii ce sa faci cu ea

    1. Poi ce treaba ai tu cu alea? Vrei sa indrepti lumea? Si dreacul a vrut sa indrepte femeia si a renuntzat. Zic io,problema ta este sa gasesti o fata de care sa ai grija, sa-i oferi un cuib in care sa faca pui, sa-i oferi dragoste si stabilitate si io iti garantez ca o sa te iubeasca si o sa-ti darame toate temerile si teoriile contra femeilor.

  1. 🙂 Interesantă perspectivă într-adevăr şi aplicabilă, dar eu ştiu şi fete cu părinţi OK şi au ajuns nişte… ţine şi de anturaj, de ce vrei să ajungi în viaţă şi cum vrei să ajungi ce îţi doreşti…

 8. Sa intzeleg ca din corul asta face parte si mama,sora….(daca ai)? Daca continui sa itzi hranesti ura asta fatza de femei o sa ajungi sa fii acuzat de port ilegal de ..tza. Tre sa te adaptezi la mediu nu mediul dupa tine. Cand o sa ai 80 si toate vor fi virtuale din plastic rece o sa-ti fie dor si pohta dupa o nenorocita de azi. Stii cum este: faci nu faci vremea trece sau rau cu rau dar mai rau fara rau

  1. Ms pentru aprecieri! Poi daca esti asa de hotarat nu raman decat doua alternative :ori iti schimbi parintzii ori te spanzuri. Poi tu vezi totul negru. Poate a fost vinovata piftia sau poate vinul. Daca tzie iti este rusine cu mine tu crezi ca eu ma pot mandri cu tine? Daca ai asa motive de neadaptare aici tu ce oferte ai ca sa imi schimbi mie gandirea? Ce oferi tu asa de interesant si io nu stiu sau nu vad? Faptul ca te enervezi repede este dovada de slabiciune ca sa nu cad si io in patima vorbelor tale

  1. Daca nu stii ce facea omul pestera este problema de istorie. Sa te aduc mai aproape de timpul zamislirii tale de geniu pustiu cand parintzii tai se dateau in barci pe melodiile astea

 9. Poi daca este ceva de lamurit si cineva care sa lamureasca atunci io zic ca tu esti ala. In afara de cuvinte vulgare si ganduri negre despre cei cu care comunici aici altceva nu am vazut si nici nu stiu. Ce sclipire ai tu si ce stii sa faci asa fain ca sa schimbi viatza ciobanimii si io Gheogica cioban de rand sa ma inclin in fatza ta si sa spun umil ca ma simt ultima jigodie de om care tzi-am facut asa viata grea si amara incat io sa merit ura ta extrema? Poi daca nu vrei sa mai fie cum ai scris cred ca tre sa impingi alaturi de mine la carutza asta numita Romania, sa iti iei o nevasta din curvele aste de le zici tu si sa o faci doamna si sa iti pui in opera ideile maretze incat sa scap si io de saracie. Daca iasa bine in final, o tzuica faina in semn de respect,primesti si de la mine. Pana atunci spor la treaba si o zi faina!

    1. Mi-ar fi placut ca si alt gen de postari sa starneasca atata valva (gen cea de ieri care era mai literara, poezii, povesti, postari motivationale) dar vad ca nu asta se cere 😦

   1. O inteleg prea bine d-aia am si scirs ceea ce am scris, dar nu imi plac unele comentarii care s-au facut, faptul ca s-au folosit cuvinte/expresii vulgare, ca am fost bagata in aceeiasi oala cu curvele (cacofonie intentionata)!
    Mi-ar fi placut si alt gen de postari scrise de mine sa starneasca atata valva, totusi!

 10. Un om? De unde rezulta asta? Dupa numele afisat esti un pinochio, pe romaneste o papusa Ion De Lemn Tanase care clapaceste aici ca are dorinte, care nu se pot implini(aberatii). Cand pe pamanturile astea a fost eradicata prostia,curvarasia,nebunia si hotzia? In tzarilile unde vrei sa fugi de realitate si de tine insuti dorintele tale sunt meserii cuprinse in nomenclatorul de meserii si asta este ceva normal pentru ei. Poi tu acolo mori in doua zile daca te manifesti ca aici. Din comportamentul afisat aici ai un portret de infractor ajuns in pragul dementzei( daca nu crezi intreaba pe cineva care sta prin strainatate si vezi ce patzesc cei care vb asa ca tine cu o persoana de sex feminin). Io cred totusi ca ai multa energie statuta si care trebuie pusa la treaba pana nu se impute. Hai succesuri!

  1. Poi sa vedem cine este prostul. Da ai dreptate ,io sunt prostul care nu intzelege balbaielile tale de retardat. Poi cu propunerile pe care le ai o sa ajungi salvatorul omenirii. Cred ca ai probleme de adaptare. Tu chiar daca o sa ramai singur pe lume tot nu o sa iti gasesti eul. Esti dereglat rau poate treci pe la un doctor, este bine pentru tine si pentru cei care sunt in jurul tau. Un tratament acolo te poate salva de la un mare chin.Iti urez sanatate ca ai mare nevoie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.