D'ale mele

Fiinţe ingrate

Niciodată nu am înțeles de ce trebuie să pierdem ceva pentru a realiza ce am avut! Noi, oamenii, suntem niște ființe ingrate. În loc să alergam după fantasme, ar trebui să mai aruncam o privire şi în jurul nostru. Cerem prea mult, uneori, fără a realiza cât de mult valorează ceea ce deja avem .

E bine să ai vise, planuri de viitor. Însă, de multe ori aceste vise ajung să fie considerate esențiale pentru fericirea noastră, iar neîmplinirea lor ne aruncă în cea mai cruntă depresie. Şi când vedem totul în negru, nu mai suntem capabili să vedem şi părțile roz ale existenţei noastre (iar uneori din aceasta cauză ele dispar treptat).

În concluzie: fii conștient şi de ceea ce ai, înainte de a te considera un eșec total pentru că nu ți-ai atins un scop sau de a plânge un pentru un vis neîmplinit, un ideal care a rămas doar la stadiul de ideal! Până la urmă tot timpul ne stabilim scopuri şi ne creăm vise şi idealuri!

Reclame

11 gânduri despre „Fiinţe ingrate

  1. asta se invata in timp, draga mea :). unii invata mai repede, altii mai tarziu… altii niciodata din pacate. dar cand inveti asta lucrurile devin cu mult mai frumoase si mai simple.

  2. Nu știi cum e aia cu oamenii tot timpul vor ceea ce nu au ? Fără să observe ce e lângă ei. Cred că depresia, plictiseala, nemulțumirea, neîmplinirea (se vede bănuiescuun pattern aici) sunt stări generale (și mai ales naționale) ale omului.

  3. Tot ca o concluzie, pe care cei mai fericiți dintre noi au tras-o: să vezi partea plină a paharului sau, mai concret, să fii optimist! Aici mă încadrez și eu, chiar dacă mai cârcotesc! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.