Cafeneaua Soarelui · La plimbare pe străduţă

Cafeneaua de pe străduţă – Escapadă la soare

Ei dragilor dacă și voi sunteți ca mine, pe o vreme ca asta sigur vă doriți să evadați undeva pe o plajă însorită… Azi vă ofer câteva sugestii de escapade, aşa că aşezaţi-vă confortabil, luaţi-vă o ceaşcă de cafea – sau mai bine un frappe rece  şi haideţi să călătorim măcar imaginar!

Începem cu Bahamas (logic, totuşi) – aici puteţi sta pe insula privată Kamalame Cay – un sanctuar înconjurat de ape cristaline şi umbrit de palmieri. Puteţi lua masa la restaurantul staţiunii (foto) unde la micul dejun se servesc fructe de mare locale și pâine tradițională făcută la comandă. Ce activităţi se pot întreprinde în acest colţ de paradis? În afară de stat la soare, admirare răsăritului şi apusului – evident, scufundări (o întreagă lume abia aşteaptă să fie descoperită… asta dacă vă încumetaţi).

A doua oprire este Republica Dominicana, Rosalie Bay – destinaţia perfectă pentru cei dornici să exploreze coasta sălbatică a Atlanticului. Aici, pe lângă plaje însorite, puteţi aveţi parte şi de munţi, dar şi al doilea cel mai mare lac vulcanic cu apă termală din lume deci o combinaţie ce i-ar putea împăca pe toţi… Se bagă careva la o plimbare pe munte în zori şi apoi la o ședință de leneveală (şi prăjire) pe plajă?

Mexic-ul figurează şi el pe lista de recomandări cu staţiunea Playa del Carmen situată pe coasta vaporul-restaurant Ixchel (în timp ce gustaţi diverse preparate locale sau internaţionale) pe laguna Mayakoba sau vă puteţi aventura într-o excursie de o zi la siturile arheologice din Mării Caraibelor. Aici vă puteţi delecta cu o plimbare cu apropiere unde puteţi vedea piramide şi temple maya.

Şi tot în Mexic putem merge la la Costa Alegre (Coasta Veselă în traducere liberă) unde putem avea parte de un tratament de purificare antic numit temazcal ce constă într-o baie de nămol şi un sweat lodge (un fel de căbănuţă unde se produce un efect asemănător cu cel de saună) pe plajă.

Insula Peter, următoarea destinaţie, este una din cele mai mari insule private din Marea Caraibelor. Pe lângă statul la soare aici puteţi avea parte şi de o plimbare minunată pe munţii acestei insule denumită Sunset Loop (Bucla Apusului) sau vă puteţi detecta cu diverse mâncăruri şi vinuri alese.

Dacă tot vorbim de Caraibe nu putem să nu ne oprim şi pe insula Curaçao unde ne putem plimba prin piaţa în aer deschis unde putem face ceva shopping local sau gusta din diverse preparate locale (din pui, peşte sau capră) – la mesele “publice” din aer liber veţi observa luând masa pe lângă turişti, şoferi de taxi dar şi angajaţi guvernamentali. Dacă tot mai aveţi chef de cumpărături, puteţi vizita şi centru istoric unde veţi găsi buticuri în care se vând diamante şi haine de firmă (la preţuri ceva mai reduse, căci sunt duty-free).

Cei pasionaţi de înot vor adora Sandy Cay din Insulele Virgine. Iar cei care nu ştiu să înota se pot relaxa la plajă sau se pot uita după ţestoasele din famailia Dermohelyidae – o specie protejată prin lege ( vezi foto) denumite în engleză leather back turtles (ţestoase cu spatele de piele, in traducere liberă).

Împătimiţii de specii pe cale de dispariţie şi de natură sălbatică mai pot vizita şi Rezervaţia Marină a Portului Honduras, aici veţi găsi şi o lagună liniştită – deci destinația poate fi considerată cu uşurinţă una de vis!

Coasta de Aur (Barbados) o destinaţie minunată unde, pe lângă mare şi soare putem face şi nişte star-sighting (o vânătoare de vede) – căci această zonă este una preferată şi de vedete (motivul este unul evident, cred).

Iubitorii de intimitate vor adora Shoal Bay din Anguilla (o insulă din Antilele mici). Plajele albe sunt nu sunt foarte aglomerate ceea ce fac din acest loc destinaţia perfectă pentru relaxare (ce bun ar fi un somn într-un hamac legănat de briză!!!).

Deci, unde mergem în vacanţa noastră imaginară? Eu propun o croazieră prin toate aceste locuri şi poate încă câteva…

 

 

 

Surse: http://www.costalliving.com
Wikipedia (unele informaţii suplimentare)
Google (poza cu frappe-ul si cea cu insula Peter)

 

Anunțuri

10 gânduri despre „Cafeneaua de pe străduţă – Escapadă la soare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s