Ia · Poveştile mele

Ia (3)

Știu că vrei să asculți povestea mea. Mi-a spus ea. Știu că ai fi interesata să o scrii, te-am citit din prima clipă. Dacă ți se va părea interesantă, te las sa o faci. Ești uimită, nu te așteptai, știi că nu prea am povestit despre viaţa mea cu nimeni, dar îmi place de tine copilă, îmi amintești de mine. Ai ceva de scris? A, mă poți înregistra cu telefonul… unde a mai ajuns și tehnologia asta? Ai pornit drăcia aia de aparat?

Era 1940. Aveam 20 ani. Eram deja fată bătrână. Ce-i drept, ai mei erau cam pretenţioşi, iar eu eram o fată cu studii pentru vremea aceea – terminasem liceul si doream chiar să mă înscriu la facultate. Însă nimeni nu se mai aştepta de la mine la o nuntă. Eram cam trecută…

Într-o duminică m-am dus la horă. Eram gătită în costum popular. Unul frumos, nou… Părul îl aveam împletit în 2 cozi. M-am băgat la joc. Acolo m-a prins de mână Anghel. L-am privit în ochi. Anghel avea niste ochi mari, verzi şi iscoditori. Părul negru. Inalt. Era frumos. Nu-l mai văzusem de mult: fusese plecat la Paris – ai lui erau boieri şi-l trimiseseră să facă şcoala acolo.

Am plecat apoi de la hora cu Anghel. Am venit pe vale, aici. Lângă fântână. Ne-am aşezat sub un salcâm şi am vorbit câte-n lună și-n stele. Spre seară, el m-a condus acasă. Noroc că ai mei trecuseră înainte pe-acolo şi au văzut că nu am făcut nimic rău, decat am vorbit. Pe vremea aia nu era ca acum… acum totul e prea repde, mult prea repede.

Şi-uite-aşa am continuat să ma văd cu Anghel, mai pe furiş, mai pe ne-furiş. Începusem să prindem drag unul de altul. Uneori ne furişam seara şi ne întâlneam în fundul gradinii, dar nu faceam nimic din ce se face în ziua de azi, cel mult ne sărutam aşa… cu teamă. Era frumos, foarte frumos, însă timpul avea alte planuri cu noi…

Reclame

2 gânduri despre „Ia (3)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.