D'ale mele

Pretul corect

img_0270cRecent am dat peste acest articol care mi-a amintit de o altă situaţie similară care s-a petrecut în urmă cu câţiva ani, dar nu vreau să aduc asta în discuţie… fiecare face ce vrea şi nimeni nu are dreptul să judece fără a cunoaşte ce se ascunde în spatele unui asemenea gest (şi nici măcar atunci). Nu vreau să critic în nici un fel  aceste fete (despre unele chiar mă îndoiesc că ar fi virgine, dar treacă-meargă), articolul ăsta are altă temă: care e preţul virginităţii?

Virginitatea a devenit un subiect învechit. Nu mai trăim de mult în vremea lui „primul şi ultimul” sau „virgină până în noaptea nunţii”. Multora li se pare amuzant să mai fii virgină după o anumită vârstă şi totuşi mai sunt şi asftel de fete (vă asigur!). Dincolo de cât de desuet e acest subiect, de banalizarea sexului, de vârsta cât mai fragedă la care tot mai multe fete (dar şi băieţi) se avântă pe acest tărâm măcar prima dată ar trebui să fie un moment plăcut petrecut alături de cineva pe care îl/o iubeşti. Să fie clar un lucru: magia aia, sentimentele alea minunate descrise în cărţi şi în telenovele nu le simţi decât în situaţia de mai sus, pentru că indiferent de cât de „tandru” e un partener  prima dată doare puţin (pentru majoritatea fetelor, mai sunt şi cazuri rare) şi nu e vreo mare plăcere dacă nu eşti cu adevărat sigură din toate punctele de vedere (nu doar mental, care mă îndoiesc că şi ăsta e de acord) că vrei să faci asta.

price-tag

Înainte virginitatea era la mare valoare, acum e ceva banal. Atât de banal încât a ajuns să se vândă… Sincer, e treaba fiecăreia când şi cum, dar cred că oricine ar fi mai fericită ca măcar prima dată să fie cu acea persoane care (cel puţin atunci) pare Mr. Right… după e treaba fiecăreia ce face cu trupul ei: cum şi-l îngrijeşte; cui, cum şi de ce îl oferă.

Ce ai preferea prima dată? Băiatul pe care îl iubeşti sau un moş libidinos şi slinos (deşi cu buzunarul gros). Cât de tandru crezi că ar fi? Nu te-ai simţi după murdară, uzată şi aruncată? Nu ai prefera ca măcar atunci să fii fericită şi-apoi (mă repet) poţi face ce vrei… După prima dată, sentimentele poate nu mai sunt necesare, însă măcar atunci ar trebui să fie… câte fete nu rămân traumatizate (sau cel puţin cu o concepție eronată) după o primă experienţă cu persoana greştită sau generată doar de curioziate, ca să nu mai vorbesc despre cele abuzate. Dar dacă ai opţiunea de a alege, de ce să nu alegi ceva frumos?

E OK să pui un preţ pe tine? La fel de bine te-ai putea duce la magazin şi te-ai urca pe un raft după ce ţi-ai ataşa o etichetă! Sfatul meu pentru fetele cărora le trece aşa ceva prin cap e să se mai gândească o dată, sunt şi alte metode de a face bani mai ales dacă …

Tu ai pune preţ pe acea clipă unică? Ţi-ai vinde nu doar trupul ci şi sufletul şi visele tale? Care ar fi preţul corect pentru aşa ceva?

sursa foto

Anunțuri

17 gânduri despre „Pretul corect

 1. ce subiect… eu cred ca toate datile ar trebui sa fie cu cineva care te iubeste, nu doar prima. din pacate, lumea in care traim noi e paralela cu gandirea considerata normala.

  1. Da, din păcate e o mare diferenţă între ce se petrece şi ce ar trebui să se petreacă, tocmai de aceea am spus că măcar prima dată ar trebui să fie aşa deşi sunt de acord cu dumneavoastră.

 2. Am auzit de cateva cazuri unde cateva tipe din tari diferite au primit mii de dolari pt acest lucru. Daca imi amintesc bine, tipa din Brazilia a primit $50.000. Dupa parerea mea, trebuie sa ai mare, mare nevoie de bani ca sa faci asta. nu cred ca este cea mai buna alegere.

 3. Cred că de fiecare dată ar trebui să ne amintim că suntem de neprețuit. Să măsurăm valoarea a ceea ce oferim prin preaplin de sentimente, nu prin teanc de bancnote.

  P.S. Nu mă pot abține să nu spun – E tare frumoasă noua ta căsuță! ❤

  1. Da, unele fete ar trebui să se preţuiască mai mult pe ele.
   Mulţumesc pentru apreciere, de fapt îi datorez totul lui Cristi de la ebloguri, el s-a ocupat de design în totalitate, eu i-am spus doar cam ce aş vrea 😀

 4. Corect ar fi sa nu iti vinzi trupul si sufletul nici dupa, insa asa cum ai spus si tu fiecare face ce vrea cu trupul ei. Din pacate cred ca sunt mai multe care o fac din curiozitate in zilele noastre, sau pentr ca ,,este la moda”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s