D'ale mele

Iubirea ca…

love_prison-wide(3 prietene cu personalități diferite, la o terasă, definesc iubirea  fiecare în felul ei. Oare vor ajunge la un numitor comun?)

Iuliana – Iubirea ca proces chimic

Eu nu înțeleg ce atâta mare tam-tam! Iubirea e doar un cocktail de hormoni pe a cărui listă de ingrediente găsim: adrenalină, dopamină, serotonină, oxitocină și vasopresină. Fiecare are rolul ei bine stabilit. La începutul unei așa-numite relații de iubire are loc o segregare a hormonilor sexuali, care duce la experimentarea de senzații puternice ce duc la secretarea de adrenalină. Dopamina apare atunci când se experimentează o stare de bine….

Ioana – Iubirea ca  atracție fizică

Iuliana, tu și „almanahele” tale, cât vei mai sta cu nasul în ele? N-ai deloc dreptate. Iubirea e atracție fizică brută… și doar atât! Că doar nu o să te îndrăgostești de un urât… Adică, când o să ajungi într-o fază, dacă îmi permiți să te citez, mai avansată ce vei face… o să ții o pungă sub pernă să vomiți în ea? Sau când vei ieși cu el în oraș, cum te vei simți? Fără atracție fizică, hormonii tăi se duc pe apa sâmbetei… Și sigur, acum Iustina mă va întrerupe și-mi va zice de suflet, inteligență etcetera, etcetera, etcetera! Nuuuuuuuuuu, fără corp nu faci nimic… când iubești simți nevoia să fii cu acea persoană, să faci sex… adică fără atracție fizică asta nu se poate!

Iustina – Iubirea ca poezie de sentimente

Gata… Cum de sunt prietenă cu 2 insensibile ca voi, nu ştiu! Da, poate oi secreta nu ştiu câți hormoni, da trebuie să fie și o atracție fizică minimă cel puțin! Dar cum rămâne cu toate lucrurile acelea minunate ce nu pot fi descrise nici în substanțe chimice, nici în orgasme? Cu așteptarea ai infinită să ați răspundă la sms, deși au trecut doar 10 secunde? Cu bucuria aceea pe care o simți când îți dă o floare sau îți spune că ești frumoasă? Cu zâmbetul de dimineață când te vede cu tricoul lui ce ție îți vine ca o rochiță? Cu acel prim sărut furat? Cu acel „te iubesc” pe care te așteptai să-l spună el primu, dar până la urmă l-ai spus tu că nu mai puteai să-l ții în tine? Cu toți nervii pe care ţi-i face când nu răspunde la telefon pentru că e cu băieții și felul în care te împacă apoi? Cu acea îmbrățișare care parcă te zdrobește, dar din care nu vrei să ieși pentru că e așa de bine? Și câte și mai câte…

Voi, cum ați defini iubirea?

13 gânduri despre „Iubirea ca…

 1. draga mea eu cred ca iubirea nu e un proces, nu tine nici de fizic, nici de poezie si nici de cantece, iubirea e un sentiment pur nu poate fi descris dar din el ne nastem 🙂

 2. de acord cu blue
  dragostea nu e un proces
  e ceva ce nu poti defini
  apare brusc, dar creste in timp
  nu e vorba doar de fizic, ci si de psihic
  e vorba de tot si de nimic in acelasi timp

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s