La plimbare pe străduţă

Podcast pentru bloggeri

podcastRecent, colegul meu de la eBloguri.ro Sarcasticu’ a realizat primul podcast dedicat  bloggerilor. Acesta se vrea a fi un mod util și inedit de a informa bloggerii din România (eu aş adăuga şi plăcut pentru că tovarășul are o voce „angelică” cum bine a spus Adelina – recunosc, l-am ascultat de mai multe ori).

Fiind primul podcast de acest gen din țară, ne-am gândit că ar fi bine să aflăm și care sunt părerile voastre (pentru că întotdeauna e loc de și mai bine). Astfel am hotărât să lansăm și un concurs pe această temă punând la bătaie un premiu interesant, substanțial și util. Mai multe detalii referitoare la premiu  și despre cât de ușor îl puteți câștiga găsiți pe site.

Pentru a veni în sprijinul celor care cor dori să se înscrie la concurs, dar și pentru cei care pur și simplu doresc să afle mai multe i-am luat un mic interviu lui Octavian (Sarcasticu’) .476346_402258549854118_744933324_o

I:  Cum de ți-a venit ideea să faci podcast?

S: Am vrut să vin cu ceva nou în blogosferă. Într-o seară oarecare, plictisit la maxim am zis: trebuie să fac ceva! Ce? ….podcast. Și de acolo a pornit totul. Nopți nedormite, textul potrivit, subiectul potrivit pentru podcast. 24 de ore de editat. Nervi peste nervi. Dar rezultatul podcast-ului și răspunsul oamenilor la podcast a fost de apreciat și devorat.

I: Crezi că era nevoie de așa ceva în blogosfera din România?

S: Mai mult ca sigur. De ani buni blogosfera românească nu s-a mai „actualizat”, fără niciun „upgrade” important. De ce să nu venim cu ceva nou și fresh când avem ocazia și putem?

I: Ce teme ai de gând să abordezi?

S: Toate temele posibile ce au legătură cu Internet Business. Marketing, publicitate, promovare, SEO, social media, blogging ….și poate voi include și ideea trăznită de a vorbi mai personal. Să vedem. Mă voi orienta după reacția cititorilor/ascultătorilor. Părerea lor contează cel mai mult.

I: Ce părere ai despre impactul pe care l-a avut primul podcast?

S: E prea devreme să spunem impact. Încă nu a fost ascultat la o scară largă de oameni și bloggeri. Dar reacția mea la părerile oamenilor a fost: WOW! Se poate și asa, și oamenii sunt atrași de ceva nou. Trebuie să explorez și să exploatez la maxim această nouă categorie – podcasting. Și trebuie să le mulțumesc pentru că și-au făcut timp să mă asculte.

I: O întrebare generală: ce părere ai de blogosfera din România?

S: Ca să răspund la întrebarea asta cât mai sincer, ar trebui să mă autocenzurez la maxim. Blogosfera din România e în scădere dacă nu ne unim. După cum putem vedea, fiecare e pentru el în momentul de față. Multă lume în blogosferă dar puțini oameni se găsesc pe aici.

I:  Un cuvânt de încheiere?

S: Îți mulțumesc pentru interviu și pentru că mi-ai oferit o astfel de ocazie unică să încerc să spun ceva. Nu știu dacă am spus ceea ce trebuie, sper să fi rezonat pe o lungime de undă apropiată cu cititorii tăi. Să ne auzim și să ne citim cu bine.

Sper că v-am făcut curioși și că veți asculta podcastul pentru că merită!

Anunțuri

4 gânduri despre „Podcast pentru bloggeri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s