D'ale mele

De ce e mai mișto să fii femeie?

fashion-strong-women-favim-com-272661Nu cu mult timp în urmă, discutam cu Adelina despre faptul că tot mai multe fete au cam uitat (sau se fac că au uitat) ce sunt… unele se mai laudă cu organul lor invizibil (sau eu ştiu, am rămas eu în urmă pe scara evoluției 😕 )… Sigur, nu neg faptul că anumite cuvinte, rostite în anumite contexte (subliniez și repet: anumite contexte) poate părea sexy… Dar pe bune acum, e mult mai mișto să fii femeie!

Cel mai tare motiv pe care l-am auzit vreodată e, din păcate, un banc: pentru că Dumnezeu ne-a făcut după bărbat că i-a venit o idee mai bună! Însă ăsta nu e singurul, după cum vom vedea în cele ce urmează! Și da, poate toate avem momente în care ne dorim să ne fi născut cu altceva în pantaloni, dar să fim sincere: apartenența la subspecia feminină a rasei umane aduce multe beneficii!

În primul rând, s-a demonstrat și „parademonstrat” că femeile trăiesc mai mult decât bărbații. Și asta în ciuda faptului că ele nasc, au grijă de casă și mai au și job pe deasupra! Oricum femeile sunt cu adevărat niște super-eroine: ce bărbat poate face minim 3 lucruri de o dată? Pentru noi asta e floare la ureche: în timp ce gătim, mai facem și diverse planuri referitoare la gospodărie, mai aruncăm un ochi la TV și bârfim cu cea mai bună prietenă la telefon (și ăsta e doar una din miliardele de combinații posibile)!

Apoi, femeile mai au și o serie de caracteristici care le lipsesc bărbaților – uneori cu desăvârșire. Prima dintre acestea este, evident, intuiția! La rând, urmează și: eleganță, graţie, sex appeal și spirit matern. Pe lângă asta, nu dăm niciodată semne că am fi în dificultate în vreme ce, bărbații, sunt adesea trădați de tot felul de semne non-verbale.

În al treilea rând, pentru femei s-au scris pagini întregi de povești, versuri superbe și cântece minunate… Și, rămânând pe ideea asta a muzicii – femeile pot asculta muzică siropoasă fără să se facă mișto de ele.  Oricum, pe noi nu ne critică nimeni când ne arătăm sentimentele! Nici curajul nu este ceva ce trebuie să îl dovedim, spre deosebire de cealaltă subspecie a rasei umane.

Un alt motiv ce trebuie neapărat invocat e faptul că noi putem rezolva oricând o problemă cu un zâmbet și un fluturat din gene… Să văd un domn făcând același lucru!

Mai sus puțin, am menționat de eleganță – iar asta e ceva peste care nu putem trece așa, cu una – cu două. Avem infinite opțiuni vestimentare și coloristice. Putem purta roz și alte culori deschise fără a i se părea cuiva ca fiind ciudat. Ne putem machia și ne putem vopsi părul și e privit ca ceva perfect normal. Nici înălțimea nu e o problemă pentru noi: cu o pereche drăguță de tocuri s-a rezolvat.

Motive ar mai fi o grămadă, netul ne oferă milioane, dar cred că deja intrăm pe alt teritoriu. Ce am scris aici e suficient pentru a demonstra ceea ce voiam și anume că să e mai mișto să fii femeie! Chiar nu înțeleg de ce unele se vor bărbați…

În încheiere, vă las cu un citat care poate fi și el inclus drept motiv în pledoaria de mai sus:

“Nu ştiu de ce femeile vor să fie ca bărbații şi să aiba ce au bărbații când unul din lucrurile pe care îl au femeile sunt bărbații – Yves Saint Laurent”.

Anunțuri

20 de gânduri despre „De ce e mai mișto să fii femeie?

 1. cand eram mica, unchiul meu fiind in armata mi se parea cool sa fii barbat, sa faci armata, sa ai cal, sa fii puternic. imi doream sa fiu baiat, eh…niciodata nu m-am purtat ca un barbat. CE imi amintesc si acum este ca singurul lucru pentru care ma bucuram atunci ca sunt fata , era faptul ca intr-o zi pot fi mama. Si , da!! sa fii femeie este foarte tare!!!

 2. faza cu „sa vedem daca barbatii pot sa fluture din gene” nu tine 😛 – sunt destui gay capabili sa faca asta 😀
  cred ca barbatii pot face orice face o femeie, dar nu pot face copii….desi in urma cu cativa ani a fost mare valva in jurul unui nene care a reusit sa „nasca” asa ca se pare ca nu sunt mari diferente intre sexe
  e misto sa fii femeie cand esti tanara si fara griji, dar nu stiu cat e de misto cand ai sot si copii si multe responsabilitati
  a, inca ceva: eu stiam ca femeile mor mai repede decat barbatii taman pentru ca au atatea pe cap 😛

  1. Nu, chiar sunt multe studii care arată că femeile trăiesc mai mult, pentru că, în ciuda faptului că ele au foarte multe pe cap, ele se îngrijesc mai mult şi chestii de genul ăsta.

      1. Exact 😉 noi nu ne dăm de ceasul morţii pentru o banală răceală, noi muncim în continuare :)) noi suntem mult mai puternice din punctul ăsta de vedere 😀

 3. chiar nu exista un sinonim mai recent, à la mode pentru „misto”?!… 😉
  * * *
  @citatu’ lu’ YSL… stii ca era „vesel”(gay!), iar fostu’-i partener de viata(50 ani împreuna!) Pierre Bergé(84 ani) si-a dat acordu’ pentru filmu’ dedicat genialului couturier: a must-watch… ca sa vezi de ce-i „mai misto” sa fii femeie… 🙂

 4. Pingback: Sunt femeie |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s