D'ale mele

Uneori

_PEN0333Se întâmplă uneori să te simți prizoniera propriilor sentimente. Se întâmplă uneori să simți că nu mai poți merge mai departe – să simți că nu mai poți iubi. Se întâmplă uneori să simți că în loc de suflet nu ai decât o rană vie care nu vrea să se închide oricât ai încerca să o tratezi.

De ce? Sau mai bine spus pentru cine? Știu, e greu să mergi mai departe într-o astfel de situație – o simt pe pielea mea… simt rana cum ustură, iar senzația asta mă sufocă.

Și totuși se merită să suferi? Sau să îi arăți lui că suferi, doar pentru a-i da satisfacție? Nu, clar nu! O femeie trebuie să aibă demnitate! Nu te du să cerșești iubire, pentru a primi firimituri. Nu permite nimănui să te vadă plângând (mai ales dacă ești dată  și cu rimel, știi cum se zice – rimelul e scump, nu-l irosi plângând după cine nu merită) – mai bine, plângi seara – nu ai dreptul de a le arăta celorlați altceva decât fațeta ta fabuloasă, de divă.

Măcar pentru aparențe, fii varianta ta cea mai bună: conturează-ți ochii cu eyeliner, fard, mascara – cum vrei (o chestie bună pe care o face plânsul e că îți curăță ochii, deci vor părea mai cristalini), colorează-ți buzele cu rujul cel mai îndrăzneț, îmbracă-te sexy, dar comod, ia niște tocuri și defilează – cine știe cine te va remarca! Zâmbește, chiar dacă ție ți se pare un zâmbet fals! Ieși cu fetele în oraș! Bărbați sunt destui… iar tu stai să plângi după un idiot?

Ce ușor ar fi să putem ține cont de ce am scris mai sus. Nici eu nu pot, recunosc… Dar cum ar fi să ne stabilim în fiecare zi câte ceva de făcut spre a ne vindeca? Cum ar fi să ne trezim în fiecare dimineață și să ne spunem în timp ce ne privim în oglindă: „De azi nu voi mai suferi” sau, oricum, ceva motivațional?

Uneori, trebuie doar să vrei să faci un pas câte de mic, iar pe ceilalți – care vor fi din ce în ce mai mari – vei observa că îi vei executa aproape mecanic! Și crede-mă pe cuvânt, după fiecare suferință vei renaște mai puternică, mai înțeleaptă, mai feminină…

Reclame

12 gânduri despre „Uneori

 1. eu cred ca fiecare eveniment neplacut isi are rolul lui, lectia lui in viata noastra. iar plansul, suferinta, reprezinta doliul absolut necesar pentru a putea merge mai departe. in caz contrar el poate aparea mai tarziu. nu, nu este rusine sa suferi, sa plangi. sa iti exprimi sentimentele, sa nu le reprimi de dragul aparentelor este sanatos si uman. dar mai ales sanatos. sa le ascunzi sub un strat de machiaj si un zambet fals este doar o amanare a suferintei reale.
  stiu ca societatea de azi ne vrea puternice si mereu cu zambetul pe buze. dar suntem oameni. si nu, nici suferinta nici zambetul nu trebuiesc facute pentru a ne vedea cineva. ci pentru ca asa simtim.
  acorda-ti zilele de inchis in casa, in tine, in propria-ti analiza a ce a fost. abia apoi mergi mai departe renascuta din propria cenusa. :).

  1. Problema mea e că am depăşit de mult numărul de zile de doliu… Şi tot timpul dau de el, e un oraş destul de mic şi dacă alte persoane mă pot vedea tristă, lui nu îi pot permite acest lux 😦

   1. trece cu timpul copila draga :). iar cea mai buna solutie este sa gasesti repede inlocuitor. vorba ceea: cui pe cui se scoate.
    ce departe imi par azi aceste framantari ale tineretii. dar cat de frumoase si pline de farmec sunt si ele ….

    1. asta e problema: că nu am vaut timp să găsesc un înlocuitor cu toate lucrurile pe care le-am avut de făcut pt disertaţie… aştept cu nerăbdare vacanţa că nu mai pot 😦

     1. hai ca mai e putin. si oricum, disertatia si examenele sunt acum mai importante decat toate celelalte. sa nu uiti asta :). ele iti pot asigura succesul profesional care te va duce si la cel personal .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.