În trecere pe străduţă · La plimbare pe străduţă

De vorbă cu Nea Blogu’

După cum știți, cu ocazia lansării primului podcast pe eBloguri.ro am demarat și un concurs care cu un premiu mai mult decât substanțial – un „multi-premiu” (dacă pot spune așa): analiza și optimizarea SEO a blogului, un articol despre blog scris de colegul meu Sarcasticu’ și un interviu luat de mine (sper că nu am uitat nimic). Câștigătorul este Nea Blogu’ – pe numele său real Petre Dalea – blogger dedicat pe care îl puteți găsi aici și aiciDar cred că mai bine vă las pe voi să îl cunoașteți!

Pentru început o întrebare simplă ce ne puteți spune despre dumneavoastră? Cine e de fapt Nea Blogu ? Ce pasiuni/hobby-uri aveți?

 Întrebarea nu e simplă, e un fel de 3 în 1 🙂 , dar o să încerc să răspund cât mai bine. Nea Blogu este de fapt Petre Dalea, un bănățean nu prea înalt, mai mult gras decât slab, mai mult bătrân decât tânăr și mai mult chel decât pletos dar: “Nu contează cât de lung am părul / Important e cât și cum gândesc.” – Vinovății fără vină – Pasărea Colibri.

 De ce v-aţi apucat de blogging?

Am scris primul articol din joacă (pe un blog făcut pe o platformă gratuită) şi am cerut părerea unui blogger pe care-l citeam. Am fost încurajat să mai scriu, am primit şi câteva sfaturi tehnice şi uite că sînt cam trei ani de atunci.

Ce teme abordați blogurile dumneavoastră?

 Scriu despre diverse – de la fotografie și aparate foto până la fotbal american sau FieldTarget (tir cu arme cu aer comprimat). Abordez și teme turistice sau din domeniul tehnologiei, dar scriu și despre evenimente și teme locale.

 Cât timp alocați blogului?

Aproximativ 2 ore pe zi, uneori mai mult, alteori mai puțin în funcție de timp și de dispoziție. Nefiind un blogger fulltime nu ma stresez să scriu ceva, orice, doar ca să am articol în fiecare zi.

Ce părere aveți despre blogosfera din România?

Blogosfera din România e ca și societatea din România – diversă. Are și bune și mai puțin bune, și altruism și egoism și oportunism și multă pasiune și invidie și omenie … are „de toate pentru toți” 🙂

Ce părere aveți despre comunitatea eBloguri.ro? Ce vă place? Ce nu vă place?

Îmi place entuziasmul cu care a fost pornită această platformă. eBloguri e o comunitate relativ nouă și care trebuie să-și definească identitatea și să-și găsească / câștige locul în blogosfera românească. Ce nu-mi place … eee, acum o să-i supăr pe unii …neimplicarea unor membri ai comunității eBloguri. Ne-am înscris și cu asta basta, așteptăm beneficiile, dar fără implicarea tuturor, platforma și comunitatea eBloguri nu vor crește suficient de mult și de repede pentru a ne putea bucura cât mai curând și de beneficii.

Ce părere aveți despre premiul câștigat? V-a fost util?

Încă nu știu cât de util a fost premiul, voi vedea abia după ce se termină analiza și optimizarea blogului, dar oricând este binevenită o privire din exterior pentru că tu ca “mamă și tată” al unui blog devii subiectiv și uneori nu mai vezi pădurea din cauza copacilor. N-am scris articolul pentru acest premiu ci pentru că am vrut să ofer o părere sinceră despre acel prim podcast și mai ales pentru a sprijini și în acest mod dezvoltarea platformei eBloguri.

Aveţi planuri de viitor legate de blogul/blogurile dumneavoastră?

Planuri de viitor … păi vreau să hoinăresc prin blogosfera încă mulți ani și vreau să-mi gestionez timpul ceva mai bine pentru a putea fi mai activ pe blogurile mele.

Eu îi mulțumesc încă o dată pentru timpul acordat și îi urez mult succes în tot ce va întreprinde pe viitor. Pe voi vă invit să îi urmăriți ambele bloguri pentru că sunt tare interesante!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s