Biblioteca de pe Străduţă · La plimbare pe străduţă

Cititul e sexy

Cititul e sexy

Iată-ne ajunși la finalul acestei săptămâni dedicate cărților! De ce m-am gândit să dedic o săptămână întreagă acestui subiect? Păi, evident pentru că ador să citesc… Dar și pentru că vreau să conving cât mai mulţi oameni de faptul că cititul e sexy. Și asta se aplică atât pentru femei cât și pentru bărbați… Dar nu trebuie să mă credeți pe mine, iată opinia unei experte în astfel de lucruri:

«[…] binele spiritual vine mai degrabă dinspre bibliotecă decât dinspre telecomandă și că un parcurs reușit în viață nu se împlinește decât făcând popasuri de lectură. E greu să le explici asta tinerilor cuplați la Internet sau adulților care gâfâie încercând să-și plătească facturile – dar merită, mi-am zis, mai ales când am constatat ce eforturi fac editurile noastre pentru a aduce cărți minunate în librării și ce interesanți sunt oamenii care au despre ce vorbi, care au un vocabular amplu și savuros, care n-au limbariță, ci coerență, care nu urlă, ci vorbesc decent, ascultându-i și pe ceilalți. Despre asta e vorba, până la urmă – despre frumusețea oamenilor care citesc, despre frumusețea femeilor care citesc. Gândiți-vă numai la câteva aspecte: vara, pe plajă, o femeie superbă care se unge întruna cu uleiuri și își schimbă pozițiile precum gândurile ar putea fi „agățată” de orice tânăr îndrăzneț sau bătrân complexat, care pentru astfel de scopuri au venit în vacanță. Aceeași femeie, cu o carte în mână, blochează pornirile golănești și deschide apetitul mult mai de bun-simț al unei elite de privitori. Cele mai multe femei frumoase pe care le-ați cunoscut v-au dezamăgit la clasica deschidere a gurii spre a spune ceva interesant. Pe o scară de la 1 la 10, frumusețea unei femei cu o lamentabilă expunere verbală scade până pe la 5-6 și devine neinteresantă pentru perfecționiști, dar uluitoare pentru cei care conduc mașini decapotabile.
Poate că ultima modă e chiar asta – să fii văzută citind și ascultată povestind și altora despre ce ai citit. Poate relansăm o modă care a făcut furori, dar nu pe podium, ci în rafturile importante ale vieții. Poate, trăind emoțiile personajelor din cărți, vei ști să-ți regizezi mai bine povestea și vei ști care sunt eroii tăi preferați. O carte nu-ți poate face rău niciodată, iar plânsul la care te-ar supune te-ar apropia cu un pas de fericire. » – Mihaela Rădulescu, Despre lucruri simple

Ce ar mai fi de zis? E greu să mai adaug ceva….

În concluzie: cititul e sexy și trendy – pentru ambele genuri (cum am spus și în introducere).

 

Reclame

11 gânduri despre „Cititul e sexy

  1. Pe lângă calitatea scriiturii tale, mereu am admirat pozele, alese cu mare grijă și mult bun gust. Și nu, nu sunt unul d-ăla care se uită numai la poze 🙂

  2. nu imi imaginam ca M.R. e capabila de ceva profunzimi
    pe vremea cand locuia cu S.B.Junior o vedeam des (locuiam in acelasi bloc) si era mereu preocupata sa lase impresia ca e o vecina ok, dar de fiecare data detaliile o dadeau de gol: uita in masina florile primite de la admiratori pana se uscau; se stramba cand credea ca nu o vede nimeni….
    apreciez insa modul in care tu reusesti sa imbini fotografiile elocvente cu texte potrivite 😀

    1. I-auzi… mie mi-au plăcut cărţile ei, sunt chiar interesante.. s-o mai fi cizelat între timp (deşi mai găseşti şi 2-3 texte cu o temă ceva mai frivolă, per total sunt OK).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.