Cerșesc

Cerșesc

Cerșesc iubirea la colț de drum. Aveam destulă dar am dat-o cuiva care, evident, a uitat să îmi restituie împrumutul… nu mai zic și de dobânda acumulată… Aș fi fost foarte bogată dacă acea persoana s-ar fi dovedit de încredere și, reciproc am fi investit în iubire… dar am ajuns o cerșetoare la un colț de stradă oarecare.

Oamenii trec pe lângă mine. Îmi observa figura tristă… și cam atât… Mă milogesc în fel și chip și nu primesc nimic… Şi știu și de ce nu primesc nimic: iubirea nu se cerșește!

…Şi cu toate astea o fac! De ce? Nu știu, e o soluție a oamenilor disperați, a celor care refuză să mai creadă că în ei sălășluiește ceva bun – ceva deosebit, unic pe care acel cineva special se va încumeta să îl scoată la lumină și să îl șlefuiască… iar apoi vor investi amândoi iubire, îmbogățindu-ne înzecit.

Cerșesc iubirea la colț de drum, din obișnuință, fără a mă gândi că poate, trebuie sa ma uit și după colț – poate e chiar acolo!

24 de gânduri despre &8222;Cerșesc&8221;

  1. Nu ar trebui să o cerșești ;;) Doar să te iubești pe tine mai întâi, să te iubești atât de tare încât omul făcut pentru tine să vină la tine, atras de tot ceea ce ești. Să construiți o iubire de durată, o relație sănătoasă, în care să creșteți. Asta e cea mai frumoasă iubire pentru mine.

    1. Da, ai dreptate, Diana 😀 dar uneori până găseşti iubirea cea adevărată, trebuie să treci prin multe încercări şi adesea te simţi înfrânt!

  2. Nu merge cu cersitul in acest domeniu. Nici macar cu cerutul demn nu merge. Cu impunerea nici atat. Vine natural sau deloc 🙂

    Nici cu dragostea de sine nu sunt foarte de acord dar e mai sanatoasa. Sau poate ca acest sfat, devenit cliseu dealtfel, se refera la a avea incredere in tine, la a te simti ok in pielea ta, departe de frustrari si sentimente negative. Daca te simti bine, atunci ai ganduri pozitive, si, pe cale de consecinta, atragi oameni pozitivi. Imi place teoria insa daca o accepti trebuie sa renunti la ideea de suflet pereche, la ideea ca exista un om nascut special pentru a te completa samd. E limpede de ce.

    1. Sunt total de acord cu ce ai scris aici – acum… textul îl aveam rătăcit printr-un folder şi am uitat de el până ce am făcut o „curăţenie generală” şi mi s-a părut destul de interesant…

  3. da, iubirea nu se cerșește, însă, ne convine sau nu, reprezintă o hrană, iar un suflet nehrănit e din ce in ce mai slab, mai pustiit …. și ajunge să lupte pentru supraviețuire, nefolosind întotdeauna armele cele mai potrivite

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.