Biblioteca de pe Străduţă · La plimbare pe străduţă

Concert în memoria unui înger

Concert in memoria unui inger

Eric-Emmanuel Schmitt e scriitorul pe care îl recomand cel mai des. De ce? Pur și simplu ador modul în care scrie omul ăsta – atinge orice suflet (și sincer, nu înțeleg cum de Coelho are mai mult succes…). Despre cărțile sale am mai scris în februarie și mai, iar acum a venit timpul să vă mai recomand încă o carte a sa:  « Concert în memoria unui înger » (un volum de nuvele distins cu premiul Goncourt în 2010).

Un preot tânăr și nepământesc de frumos aproape reușește să convingă o criminală să își mărturisească vina.  Un marinar singuratic afla că una din fiicele sale a murit (dar nu știe care). Doi tineri muzicieni, complet diferiți fac schimb de roluri în urma unui joc al sorții. Prima doamnă a Franței se gândește să se folosească de un secret pentru a se răzbuna de soțul ei.  Iată, are sunt subiectele celor 4 nuvele (pe scurt).

[pull_quote_center]Fiecare dintre protagoniștii celor patru nuvele ajunge, într-o situație-limită, să-și cunoască fața cea mai întunecată. Însă nu toți ascultă de impulsurile inavuabile pe care le naște egoismul pur. Pentru unii, atâta vreme cât nu sunt imuni la remușcări, mântuirea este posibilă. Pentru alții, deși se află la un pas de ea, nu. Schmitt sondează profund și dezinvolt în același timp adâncimile conștiinței omenești și surprinde clipele fulgurante când morala învinge sau este învinsă, iar omul devine fie înger, fie diavol. – coperta 4 a volumului[/pull_quote_center]

O carte, care în primul rând se citește cu sufletul (la fel ca toate volumele lui Schmitt!). Foarte interesant este și jurnalul de scriitură inclus la finalul volumului ce include diverse însemnări din perioada redactării volumului.

Anunțuri

2 gânduri despre „Concert în memoria unui înger

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s