Galateea

piedestal
credit foto: Daniel Ilinca

Nu-i înțeleg pe unii/unele. Cică „iubesc”. Dar ei de fapt ridică pe cineva pe un piedestal atât de înalt că nu mai ajung acolo nici cu 10 prăjini. Nu văd umanul, văd doar un sublim ireal și-atât… Suntem oameni, toți avem defecte, însă în momentul în care cineva te ridică pe un piedestal în viziunea sa brusc devii egal(ă) cu divinitatea.

Ș-apoi, tot tu ești ăla rău/aia rea că nu-i împărtășește sentimentele! Poate nici nu i le cunoști. Sau poate, pur și simplu tu vezi că nu e nici o compatibilitate. Sau nu poți vedea persoana respectivă cu alți ochi – inimii nu-i poți comanda și nu trebuie nimeni să arunce cu pietre-n tine pentru asta. Nu ești vreo Galateea și nici celălalt nu-i vreun Pygmalion. Ești și tu un om, ai și tu sentimente la fel ca și el/ea – că sunt diferite nu ai nici o vină!

Sper să nu fiu ridicată niciodată pe un piedestal, sau măcar să nu aflu.Mă și văd acolo, sus… NU ATINGEȚI EXPONATUL!!! Sunt om și am defecte, nu-i locul meu acolo! Și mai am și niște chestii, ceva numit sentimente – pe care nu le pot controla doar pentru a-i face pe plac vreunui sculptor excentric gen Zeus Peter Lama (pentru cei ce au citit Pe când eram o operă de artă a lui Schmitt) dar fără voie! Venerarea e bună, în doze limitate, altfel e … înspăimântătoare!

Sursa foto

10 gânduri despre “Galateea

  1. MissWho

    mda… dar dupa ceva timp, persoana in cauza isi da seama ca idolul nu e idol si are o deceptie majora intrebandu-l cu disperare: CE S-A INTAMPLAT?

  2. cand cazi de sus doare mai tare. Dragostea e reala cand are la baza realitati – cand ajungi sa-l cunosti pe omul de langa tine si sa-l iubesti nu pentru ca e perfect si pentru ca il accepti cu tot cu defectele sale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.