Biblioteca de pe Străduţă · La plimbare pe străduţă

Donează cărți în limba română pentru o bibliotecă din Republica Moldova

carti-donatie-secusigiu-biblioteca-zberoaia-republica-moldova-1-300x300@2x

Că tot vorbim despre cărți zilele astea, n-am cum să ocolesc acest subiect (oricum nu o făceam, dar devine imperios necesar având în vedere contextul). Avem o limbă atât de frumoasă încât ți-e mai mare dragul s-o vorbești, s-o asculți, s-o fredonezi, s-o citești (chiar și în gând). E păcat că nu toți cei ce vorbesc limba română se pot bucura de asta. De ce spun asta? Ei bine, iată o poveste ce m-a impresionat nu doar pe mine ci și pe colegii de la GoodRead.ro:

Monica Pîrlici este o elevă din mica localitate Zberoaia din Republica Moldova. Iubind lectura, în 2013 a participat la Moldova are talent! cu un program în care a recitat și a câștigat locul 1.

Pasiunea Monicăi pentru lectură a condus la pornirea unei frumoase campanii pentru biblioteca din micul său orășel, Zberoaia. Fiind invitată  la un festival de artă pentru tineri, Logos, Arte și Har, ce a avut loc la Arad, Monica i-a povestit profesoarei Oltea Blaga, de la Școala Populară de Arte, că ar vrea să citească și cărți în limba română, pentru că biblioteca din Zberoaia are cu preponderență volume în limba rusă. Trebuie menționat faptul că în acest sat locuiește un singur rus, în timp ce restul locuitorilor au naționalitatea română.

Fiind impresionată de povestea Monicăi, Oltea Blaga a pornit o campanie de donații de cărți numită ”Cărţile Copilăriei”, care are ca scop strângerea a cât mai multe cărți în limba română, care  vor fi trimise ulterior bibliotecii din Zberoaia.

Evident, nu puteam sta departe de acest demers frumos. Ne-am alăturat și noi și acum vă invit și pe voi s-o faceți (dacă doriți). Gândiți-vă doar ce satisfacții va adus lectura și ce poate însemna o carte potrivită la timpul potrivit! Mai multe detalii găsiți în articolul de pe GoodRead.ro (click pe cuvintele marcate cu roz).

Reclame

8 gânduri despre „Donează cărți în limba română pentru o bibliotecă din Republica Moldova

        1. O să fie bine-venite, desigur 🙂 ! Adresa unde le puteți expedia se află în articolul de pe GoodRead.ro (dati click pe cuvintele marcate cu roz mai sus)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.