Două linii roșii

linii rosii

Două linii roșii. Două buze frumos conturate cu ruj roșu. Două linii roșii pe un test de sarcină – un simbol modern al unei noi vieți sau al disperării (după caz).Doi îndrăgostiți cu paltoane roșii plimbându-se de mână într-o seară de noiembrie. Două fire roșii ale destinului ce se împletesc într-unul singur…

Două linii roșii pot spune atât de multe. La asta m-am gândit când am pus mână pe cartea Alinei Șova: Două linii roșii. O scriitură modernă, un mozaic de întâmplări ce nu țin cont de cronologie și nici de limbă (română și engleza alternează).

Multe fete se-ndrăgostesc prostește nebunește doar pentru a duce mai apoi o viață de nevastă nefericită. Asta e și situația Irinei, personajul principal. Însă lumea ei e dată peste cap atunci când îl întâlnește pe Viva – un rusnac care-i dă lumea peste cap.  Între ei se leagă o frumoasă poveste de iubire ce nu ține cont de reguli, timp, spațiu… E ceva magic pe care nici ei nu-l înțeleg:

Era de parcă ar fi fost legați cu o sfoară și acum Pământul s-a înclinat destul de mult cât să alunece unul spre celălalt […]

Povestea asta se citește pe nerăsuflate. Te captează prin intensitatea trăirilor descrise, dar și prin sarcasm și / sau ironie. Alina, jos pălăria pentru felul în care ai scris, pentru construcția originală a romanului, pentru tot! Aștept și alte cărți ale tale, să știi! (mesaj de la mine pentru ea 😉 )

Încă mai avem oameni care scriu de parcă s-ar exorciza de o poveste! Pe aceștia trebuie să îi citim! Pe aceștia ar trebui să îi promovăm! Alina Șova e unul din ei – go girl, go!

Alina-Sova1001

12 gânduri despre “Două linii roșii

  1. Pingback: Gândurile mele despre Oameni la pescuit - De-ale Dianei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.