De vorbă cu Mihai de la Gândim Rațional despre… bloguri și altele

Pe Mihai îl urmăresc de ceva vreme. La început îi citeam blogul – Gândim Rațional – mai „în secret” puțin dar, asta nu m-a folosit să nu mă refer la unul din articolele lui în lucrarea  de disertație. (Mai țineți minte că v-am cerut și vouă ajutorul? Poate când am timp o să traduc acel mic studiu de caz…) Dar, să revenim la subiect. Cu timpul, l-am cunoscut pe Mihai și acum cred că ar fi timpul să-l cunoașteți și voi: are un blog ce merită citit.

11193323_477564489057430_3933217445991183948_nBună! Pentru început o să te rog să ne spui câteva lucruri despre tine!

Bună Diana. Mă numesc Vasilan Pavel Mihai, sunt din Drobeta Turnu Severin, am 21 de ani şi cu o viaţă un pic cam prea agitată. 😀

  1. De unde ideea de a avea un blog? Ce subiecte tratezi pe blogul tău? Care e preferatul tău?

Prin blogosferă sunt din anul 2010, însă nu am prea avut bloguri care să aibă o oarecare importanţă. Am petrecut ani buni ca să aflu ceea ce îmi place să fac şi ce domeniu de activitate să am. Pe blog dezbat subiecte de dezvoltare personala, psihologie, marketing, antreprenoriat şi un pic de IT.

De ce Gândim Rațional?

După ce am absolvit liceul, am început să înfrunt un pic viaţa. Stresul începuse săşi facă apariţia, căutarea unui job, unei facultăţi, nu ştiam ce să fac în viaţă, nu ştiam încotro merg, eram pur şi simplu un alt şomer care încerca să facă un rost în viaţă. Când problemele îşi faceau (şi încă îşi fac) apariţia, mă plimbam prin parc şi îmi spun “Gândeşte raţional! Hai să analizez problema!!”. De aici a pornit totul..

Crezi că blogging-ul poate influența viața cuiva? Ție ți-a influențat-o?

Blogul Gandim Rational mi-a pus pâine pe masă. Cu asta cred că am spus tot. Blogul mi-a schimbat complet viaţa şi prin intermediul său am ajuns să cunosc fel şi fel de oameni. M-am angajat tot datorită blogului, dacă îţi vine să crezi. 😀

Gandim Rational - Dezvoltare Personala

Unde crezi că greșesc cel mai des bloggerii români?

În opinia mea, foarte mulţi bloggerii greşesc atunci când renunţă la blog, deoarece acesta nu are rezultate foarte mari într-un interval foarte mic de timp. Uneori ca să ai un blog căutat trebuie să ai cel puţin 1 an de activitate (intensă).

Care e sfatul tău pentru un blogger începător?

Să facă ceea ce îi place şi să nu renunţe.

Crezi că se poate trăi din blogging în România?

Depinde de situaţie. Dacă eşti pe cont propriu în viaţă şi doreşti să îţi plăteşti chiria, mâncarea şi datoriile din blogging, nu vei putea face asta lună de lună. Blogging-ul este cu siguranţă o sursă importantă de venit, însă nu poţi trăi din el. Cel puţin momentan.

Advertoriale – love them or hate them?


Love
‘em. Nu văd care ar fi problema dacă un blogger publică din când în când câte un advertorial. Face ceea ce îi place şi pe deasupra, mai primeşte şi un bănuţ pentru asta.

Ce alte pasiuni mai ai?

Sportul, muzica (listen-only), filmele şi internetul.

Ce nu ai face niciodată, sub nici o formă! Eu, de pildă, nu aș face bungee jumping, nu aș sări cu parașuta… chestii d-astea 😆

Nu miaş închide blogul vreodată şi nu aş practica nici un sport periculos, gen săritul cu paraşuta.

Ce te motivează să faci ceea ce faci?

Prezentul şi viitorul.

Planuri de viitor cu blogul? Tu de obicei ne oferi super concursuri… sigur ne pregătești ceva – o simt!

😀 Pe viitorul blogul se va axa pe mai multe domenii de activitate, tot în cadrul psihologiei. Când vine vorba de concursuri, da, vor urma în perioada următoare unele noi. Momentan, concursul organizat împreună cu cei de la PCLaptop este în faza finală, mai sunt nevoie de 6-7 participanţi, iar după va urma concursul organizat de Lazăr Service Mehedinţi, unde se vor oferi premii în bani şi câteva surprize noi.

Unde te vezi peste 5 ani? Atât profesional cât și personal. Dar peste 10?

Cu facultatea terminată şi pus pe învăţat pentru Barou sau Magistratură. Sper eu. Peste 10 ani deja mă văd la casa mea. 😀 Nu aş vrea să mă prindă vârsta de 30 de ani neînsurat şi fără copii.

Cum ți s-a părut experiența interviului?

Asăm! :))

Vrei să-mi adresezi și mie o întrebare 😆 în loc de încheierea clișeică?

Da. Ce rezoluţii ai pentru anul 2015?

Sincer 😆 mi-am propus să-ncerc să mă mai temperez un pic. Sunt o fire vulcanică… Dar crezi că mi-a ieșit, cel puțin până acum? Nuuu. Vreau să îmi termin și romanul, fainăli, că deja am lăsat lumea să aștepte cam mult… Și cam atât, nu prea sunt cu rezoluțiile 🙂 Multă baftă, Mihai!

5 gânduri despre &8222;De vorbă cu Mihai de la Gândim Rațional despre… bloguri și altele&8221;

  1. Îmi place interviul, felicitări!

    Totuși, consider că blogul lui Mihai ar trebui să sufere unele îmbunătățiri, ca design și conținut, cam atât. Încă odată, felicitări pentru interviu și felicitări Mihai pentru că faci ceea ce îți place. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.