Cafeneaua Soarelui · Dezbaterea de Vineri · La plimbare pe străduţă

Prietenia femeie-bărbat

prietenia femeie-barbat

E vineri seara. Deschid ușile cafenelei și vă invit să luați loc unde doriți, lângă cine vreți. Subiectul pe care îl vom discuta în seara asta nu e poate cel mai original… a fost deja întors pe toate părțile pe multe bloguri… Dar eu vreau să pornesc de la următoarea căutare pe Google, dați click dacă sunteți curioși: Just Friends!

Chiar primează instinctul sexual atât de mult? Nu ne putem dezice de ele? Nu există prietenie între o femeie și un bărbat? Eu cred că nu totul se bazează pe hormoni. Desigur, astfel de prietenii sunt rare. Însă de aceea ar trebui prețuite mai mult. (Și nu, nu e neapărat necesar ca unul dintre cei doi să nu fie heterosexual.)

Da, mai există și așa-numita situație când unul dintre cei doi e îndrăgostit iar celălalt nu. Americanii numesc asta friendzone. Vi s-a întâmplat vreodată să fiți îndrăgostiți de cineva care să nu vă răspundă sentimentelor, dar să rămâneți în preajma acelei persoane ca prieten(ă)? Asta înseamnă friendzone.

Am prieteni băieți. Nu mi se pare ceva ieșit din comun. E ceva perfect normal. Acum n-o să-mi placă de toți bărbații care-mi ies în cale și cu care socializez? Clar nu, ăla de care-mi place e numai unul… restul doar prieteni. Bine, am impresia că pe unii i-am pus în friendzone, dar poate și eu a fost acolo cândva 🙂

Reclame

34 de gânduri despre „Prietenia femeie-bărbat

  1. da, americani au o serie de filme cu problematica „friendzone”, iar finalul il stim toti…in teenage movies chiar este o replica unde protagonistii se feresc ca de raie: just friends? :)))

  2. Eu una nu cred în prietenia între un bărbat și o femeie. Ori e o relație de servici, de afaceri sau văzută prin prisma unei relații profesionale. Cel mult o numesc cum spui tu, amiciție. Într-un singur caz se poate numi prietenie, când au avut o relație lungă, frumoasă, împlinită apoi s-au despărțit în condiții amiabile. Și încă își mai vorbesc, fiindcă sunt doi oameni inteligenți. Puține cazuri însă. :))

  3. Dacă nu-i nici o chimie, din nici o direcție, poate. Dar eu nu am întâlnit până acum așa ceva. Macar unul din „relație” se simțea atras.

  4. Am văzut filmul, e o comedie simpatică și cred că explică foarte bine noțiunea. Cred că e dificil să fie o prietenie dezinteresată. Poate doar virtuală?? 😀
    Dar în viața reală e pe undeva și o atracție dintr-o parte sau alta. Subscriu și la părerea Fetei vesele. 😀

  5. Depinde! Linia este subţire. Dacă lipseşte atracţia fizică şi există doar compatibilitate intelectuală, cred că este posibil. La fel dacă ambii au o altă relaţie stabilă, fericită.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.