Diana Farca… altfel

Diana Farca

Pe Diana Farca am cunoscut-o recent. I-am luat un interviu pe GoodRead.ro, dar m-am zis să îi iau și un interviu mai altfel… special pentru voi! Un interviu care să vorbească mai mult despre sufletul ei 🙂 Sper s-o îndrăgiți, în curând va lansa o carte (La limită) și sunt ferm convinsă că va avea succes…

Eu sunt … un simplu visător, rătăcit pe lume pentru a-și materializa visurile și a redescoperi drumul spre „acasă”.

Adesea mă găsesc la limita … nebuniei, negăsindu-mi întotdeauna locul într-o lume în care oamenii trăiesc segregați, din teama de a suferi și în care își fac adesea loc cu coatele sau trăiesc fără un scop precis.

Scriu pentru că … scrisul mă eliberează de mine și îmi dă posibilitatea de a exprima în cuvinte tot ceea ce nu am curajul de a exprima altfel. Prin scris evadez într-un univers infinit de posibilități.

Romanul meu este … pentru mine, o mărturie a felului în care văd prietenia și iubirea. Pentru ceilalți, este o invitație către autodescoperire, un exercițiu de empatie și o călătorie spre un tărâm clandestin, la limita propriilor neputințe.

M㠃inspirム… excesele, contrastele, emoțiile puternice, pe care le proiectez în tot ceea ce scriu. În mod paradoxal, în viața de zi cu zi caut întotdeauna echilibrul și afișez pragmatism.

Iubirea e … un cuvânt pe care oamenii îl folosesc prea des, deși îi află rar, uneori tardiv, adevăratele semnificații. Toate formele ei, de la eros la agape, necesită o profunzime a gândurilor. Iubirea adevărată e cea mai adâncă beție, care ne da posibilitatea de a deveni cea mai bună variantă a noastră și de a ne înfrânge ego-ul. Da, stiu, pare un citat din Osho.

Un bărbat și o femeie pot fi … împreună și pot forma un întreg, atât timp cât au „chimie, aceleași valori, dorințe similare și urmează un drum comun. Sentimentul de apartenență pe care ți-l conferă omul iubit se regăsește în toate aspirațiile omului.

Am uitat că … nu trebuie să mărim viteza, ci să creștem nivelul de înțelegere și că nu avem nimic de dovedit nimănui.

La societatea modernă aș schimba …. aproape totul, de la regimul politic și forma de guvernământ la sistemul financiar, medical, educațional, religios etc.

Dacă aș fi trăit într-o altă epocă aș fi … trăit acum 4600 de ani, în Caral, prima așezare pașnică atestată documentar sau în perioada Renașterii, la Florența.

La scris aș renunța doar dacă … Nu aș mai renunța niciodată, pentru că l-am „amanetat”deja și am experimentat o senzație mută, continuă, de gol.

Când îmi veți citi romanul sper să … vă regăsiți între paginile lui, să vă identificați cu trăirile personajelor și să regăsiți drumul spre „acasă”.

Nu regret … niciodată că am împărțit în jur bunătate sau zâmbete, nici oamenilor care mi-au adus bucurie, nici celor care mi-au provocat suferință. Regret doar șansele nefructificate din teamă, orice supărare pricinuită cândva cuiva și binele pe care nu l-am făcut, din comoditate, deși puteam.

Vreau să … călătoresc cât mai mult și să las lumea un loc mai bun, pas cu pas, prin puterea exemplului personal.

P.S

Pe Diana o găsiți aici.

8 gânduri despre “Diana Farca… altfel

  1. Pingback: Note de lectură… la limită | Illusion

  2. Pingback: Spitalul de suflete - despre supradoze de sentimente - De-ale Dianei

  3. Pingback: La Limita-Diana Farca | What to wear - Fashion Blog

  4. Pingback: Diana Farca: nuanțele și ipostazele unei super-femei (partea 1) - De-ale Dianei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.