La plimbare pe străduţă · Recomandări

Recomandări (3)

Currently reading...

A mai trecut o săptămână. Nu știu voi, dar eu una aș mai avea nevoie de cel puțin două weekend-uri consecutive pentru a face cât de cât ordine în gânduri. Însă mă voi conforma normelor stabilite nu știu de cine și nu știu când și de mâine… la muncă!

Nu, nu am uitat de normele stabilite acum trei săptămâni! E duminică, deci vin cu recomandările de săptămâna asta!

Ce-am citit pe alte bloguri

 • Irina Vlăsceanu se întreabă ce-ar mai fi de știut despre noi acum, în era social media…

 • Prietena mea Loredana abia ce-a pășit pe planeta wordpressiană, că ne și îmbie cu o vacanță la mare… altfel – dincolo de agitația stațiunilor renumite!

 • Ratzone a scris o poezie superbă despre… love… știți voi chestia aia care „îți deschide inima de un milion de ori / și se confundă cu zâmbetul unui copil din întâmplare” (dar care se găsește tot mai greu în ziua de azi).

 • Corina Ozon ne-a vorbit despre acele mici gesturi feminine care cuceresc bărbații. Știți voi, gesturile alea delicate pe care unele fete din ziua de azi le-au uitat…

De pe site-uri și reviste online

…o să vă propun două articole. Primul este pentru toți haterii (heitării – pe limba lor) care spun că pun virgulele aiurea ->>> luați de-aici!!!

Pe vice.com am descoperit un articol de luna trecută despre felurile în care străinii văd românii. Ilustrațiile sunt demețiale!

Ce mai citim?

Cărări clandestine de Emmanuel Kattan! O poveste fascinantă despre dispariția subită a unei fete și așa măcinate de contrast: tatăl ei e evreu și mama musulmană. (Detalii în curând!)

Dacă aveți chef de poezie… eu l-am descoperit recent pe Radu Bata și a sa carte ce anunță un Cod galben cu peștișori roșii.

La ce ne mai uităm? Ce mai ascultăm?

Duminica asta vin cu o recomandare 2 în 1 ! Muzică și film. O poveste despre o adevărată legendă a muzici: Ray Charles!

Voi ce-ați mai citit / văzut / ascultat?

Reclame

24 de gânduri despre „Recomandări (3)

 1. Hm….postarea dnei Corina Ozon mi-a placut mult….putin cam , hmmmm..cum sa zic?…orgolios zis , dar e un cuvant prea mult pentru textul doamnei , insa mie mi-a placut ce a scris si mi-a placut felul in care a asezat asa cu farmec ,cuvintele:)
  O duminica faina sa ai!

 2. Multumesc 🙂
  „Ray” mi-a placut foarte mult, Jamie Foxx practic s-a pierdut in personaj, iar coloana sonora e excelenta. La fel de bun ca „Ray” e si „Walk the Line” (despre Johnny Cash)

 3. Să mă ierți, dar am zilele astea niște porniri spre critică și-aciditate de-mi vine mai degrabă să tac decât să vorbesc. Numai că ai atins un subiect la care eu cam greu mă pot abține : feminitatea. Trecusem pe blogul Corinei Ozon. Am citit titlul și nu m-a convins. Seamănă cu titlurile din mult-sub-mediocra noastră presă care au titlu și … atât. În plus, cu tema propusă am oareșce probleme. Între feminitate și expunerea sexos-provocatoare se cam face de ceva vreme o confuzie gravă. Nimic de spus, confuzie a mai existat și înainte, între feminitate și o cochetărie ieftină gen datul ochilor peste cap. Dar parcă aia era cât de cât acceptabilă. Acum feminitatea înseamnă accesul neîngrădit al privirii la craci, fese și țâțe. Și-atât. În plus, nu cred că feminitatea e un accesoriu, o abilitate educabilă sau un scop în sine. Cred că e mai degrabă o stare de spirit care există ( exista ???) volens-nolens. Nu înveți o femeie să fie feminină. Ea este feminină sau nu este. Dacă nu este și apelează la „mici gesturi”, trișează. Nu citisem articolul Corinei. L-am citit acum, la recomandarea ta. Și am să spun că, în general, îi apreciez scriitura. De data asta însă ne-a servit o umplutură. Privirea este un „gest mic” ? Zâmbetul este un „gest mic” ? Și ele, ambele, în sinea lor, sunt atribute ale feminității ? Adică eu dacă zâmbesc sau privesc pătimaș se cheamă că mă emasculez ?
  be) apreciez femeile care apelează la pilates ori alte chestii gen pentru a se menține în formă. Dar nu-mi plac femeile care vorbesc în prezența bărbaților despre asta. Așa-s io, mai tâmpițel din fire, n-aveți decât să mă-njurați. Însă eu între epilarea inghinală și exercițiile pilates pun semnul egal. Vreau ca femeile să le facă pentru a fi (mai) frumoase. Dar nu vreau să știu despre asta.

  1. Îți înțeleg punctul de vedere 😀 Anumite afirmații sunt chiar justificate. Am apreciat felul în care a scris Corina doar pentru faptul că e diferit de articolele cu care ne-a obișnuit de la o vreme încoace… Și mesajul: unele s-au născut cu feminitate, dar au uitat de ea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.