poveşti scurte/momente imaginare · Poveştile mele

Teenage Dream

cati

Ventilatorul se învârte molatic prin cameră. E o căldură sufocantă. În stânga mea stă teancul de cărți din care trebuie să învăț, dar cine mai are chef de asta? Mintea-mi stă doar la mare. Ah, ce-aș da o fugă până în Vamă…*

…Am fi singuri într-un compartiment dintr-un tren ce-ar fi trebuit să fie scos din uz de multă vreme. Prea cald.  M-aș lungi pe două scaune și-aș privi cum peisajul se aplatizează, crește și-apoi se aplatizează iar. Prea lent. „Mai e mult?” ți-aș zice nerăbdătoare. Tu, tolănit pe un scaun din fața mea, mi-ai zâmbi. Prea frumos. „Nu, acum ajungem!” mi-ai spune fără să-ți ștergi zâmbetul ăla sublim de pe față. Amândoi am ști că nu e așa.

Am ajunge târziu. „Unde dormim?” te-aș întreba. „Cum unde? În cel mai luxos hotel! Uite…”. Mi-ai face semn în zare. Nisip și-o mare neagră în care se reflectă stele. Ți-aș zâmbi. „Vreau să fac o baie!” „Păi ce te ține?” „Nu vii și tu?” „Vreau mai mult să te privesc… să zicem că e un fetiș.” Aș începe să râd. „Tu pierzi”. Aș fugi spre mare. Tu te-ai așeza turcește pe nisip, nu prea departe de un grup de vamaioți ce stau în jurul unui foc cântând o piesă atât de familiară dar care acum îmi scapă.

Vocile lor s-ar combina cu altele și m-ar însoți o bucată de drum. Nisipul s-ar frânge sub picioarele mele. M-aș avânta în apă. Ar fi potrivită, exact cum ar trebui să fie… Valuri domoale s-ar lovi de mine. Aș simți niște mâini cum mă cuprind pe la spate. M-aș întoarce. Ți-aș zâmbi. Mi-ai zâmbi înapoi. M-ai săruta. Ți-ai plimba mâinile pe spatele meu și le-ai opri pe fund… M-ai săruta din nou. Ți-ai continua traseul mâinii stângi pe coapsă, mi-ai ridica piciorul… Apoi ai repeta totul și cu partea dreaptă.

Un val s-ar izbi de noi căci marea ne-ar fi dejucat planul de pângărire. Am râde în hohote.

… Dar nu-s acolo. Sunt aici. Toate astea-mi pare atât de îndepărtate acum. Și mă întreb dacă nu cumva a fost doar un vis. Tu nu mai ești lângă mine. Sunt doar eu într-o cameră dezordonată și nu mai știu dacă alegerile-mi sunt corecte.

Îmi ațintesc ochii pe un citat pe care l-am scos la imprimantă și l-am lipit pe perete:

It’s all messy:

The hair. The bed. The words.

The heart. Life

(William Leal)


* Introducerea a fost scrisă de Diana și am folosit-o pentru a provoca cititorii GoodRead.ro la un concurs ce a fost câștigat de Ioana Radu. Textul ăsta, evident, nu a fost înscris la concurs. L-am scris doar pentru că mi s-a părut prea mișto introducerea.

Anunțuri

21 de gânduri despre „Teenage Dream

 1. Am scris și eu un text pentru acel concurs. Îl am postat pe blogul meu. Mi-a plăcut ideea și textul de pornire.

 2. Ai dreptate, mişto introducerea. M-a dus cu gândul la o grămadă de scenarii şi până la urmă am scris varianta care-mi e interzisă. Prietenul meu avea dreptate… „Dacă” vreodată în viitorul atât de incert o să calc strâmb, cea mai groaznică variantă ar fi să-l înşel cu o femeie. Ştie că-mi plac ambele sexe, deşi pe femei n-am avut ocazia să le iubesc până acum. Doar în minte…
  Îmi place extrem de mult şi versiunea ta ♥ vara are ceva în aer, se tot joacă la mansardă 😀

  1. Oh, dar câte scenarii nu-ți pot veni în minte… care mai de care mai hot! 🙂 Mi-a plăcut extrem de mult varianta ta, încă de când am citit prima dată am știut că votul meu va fi pentru tine 🙂 Mulțumesc pentru apreciere.

   1. Mulţumesc şi eu! Sincer, mi-a plăcut atât de mult experienţa încât, pe viitor, mă gândesc să ofer o carte pentru un astfel de concurs. Dacă, bineînţeles, echipa GoodRead e de acord. Eu am mai făcut ceva asemănător în trecut pe blog dar la un momentdat interesul a scăzut, lumea deja se obişnuise cu mai-clasicele concursuri de like+share, nothing more… Dar voi aveţi site-ul nişat şi cu mai mult feedback pe segmentul ăsta 😀 deci inca functioneaza concursurile de creativitate.

    1. Sigur, suntem deschiși la colaborări 🙂 mai ales cu oameni atât de creativi cum ești tu. Să știi că mai funcționează genul ăsta de concursuri, recent am încheiat unul chiar pe acest blog 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s