Recensământ: 5 bloguri noi de urmărit

how-to-start-a-blog

Mă gândesc cu drag la începutul meu în blogosferă. Platforma aia e defunctă de câțiva ani deja. Am învățat multe de la 17 ani și până-acum… (wow, 8 ani!!!). Am urcat și-am coborât. Am greșit și-am luat-o de la cap. Și știți ce? Aș lua-o oricând de la capăt. Blogăreala mi-a penetrat atât de adânc spiritul încât mi-e imposibil s-o mai scot (dar cine vrea?).

Cum arată o zi din viața mea? Mă trezesc pe la 7. Iau telefonul de sub pernă, pornesc Wi-Fi-ul și văd cine ce-a mai scris, ce s-a mai comentat pe blog. Și cam toată ziua, sinceră să fiu, încerc să fur momente în care să mai arunc o privire să mai văd ce se întâmplă pe străduță: cine a mai trecut – care dintre aceștia a aruncat doar o privire, cine-a lăsat și un gând, ce oameni noi s-au mai plimbat pe-aici și au ales să închirieze o căsuță.

De cinci ani de când am inaugurat străduța, am tot cunoscut oameni frumoși. Unii au plecat, alții au rămas. Pe toți îi primesc de fiecare dată cu drag… vechi sau noi – nu contează.

Cei vechi mă știu deja: am un suflet obez și-i iubesc pe toți. Cei noi, o să afle pe parcurs… De fapt, articolul ăsta nu e despre mine, chiar și cu toată introducerea asta… Singurul ei scop a fost să ajung aici. Eu deja sunt veche, am tabieturile mele blogosferice, prietenii mei blogosferici, bloggeri pe care îi ignor… Dar, tare curioasă sunt să văd cum vor evolua unii bloggeri noi pe care încep să-i descopăr.

Și, uite așa, profit de provocarea celor de la Blogal Initiative de a scrie despre blogurile preferate cu scopul de a realiza un fel de recensământ (sincer, nu știu de ce nu am scris până acum pentru vreo campanie – doar îi urmăresc atent, la fel cum urmăresc și proiectele Kooperativa 2.0). Singura diferență e că eu voi scrie despre cinci bloguri noi care mi-au atras atenția și pe care le urmăresc cu drag.

Cine sunt aleșii mei? Ei bine… (ordinea e aleatorie)

  • Diana Solomon – Diana are un blog cu „de toate”. Scrie extrem de bine, e mereu la curent cu noutățile, e creativă… Oare o fi pe baterii?
  • OraDeCitit – unul din cele mai recente bloguri din feed-ul meu. Texte foarte bine scrie, autorul sau autoarea aproape c-o dă în literatură curată. Mă întreb cum va evolua.
  • Adriaelena și mozaicul profan – alt blog literar de urmărit. Versurile ei parcă-mi scrijelesc în suflet!
  • Alina… c’est elle, oui! – un blog personal fresh! O citesc mereu cu mare drag!
  • Și, last but not least, Victor – pentru blogul lui mereu îmi iau timp. Postările lui sunt cam lungi pentru gustul unora, dar – fie ele literare, fie personale – pentru mine au așa un aer… scriitoricesc, pur și simplu par rupte dintr-o carte pe care-o răsfoiesc cu drag!

… și lista asta ar putea continua la infinit. Sunt curioasă voi ce bloguri noi ați mai descoperit, așa că aștept sugestiile voastre 😀

33 de gânduri despre “Recensământ: 5 bloguri noi de urmărit

  1. Pingback: Bloggeri faini de urmărit. Scurtă incursiune în blogosferă | Diana Solomon

  2. writerilc

    Îţi mulţumesc pentru menţionare 😀 Sunt nou în acest mediu, iar recomandările tale mă ajută foarte mult. Îmi dă încredere. 😀

  3. Bună! Şi eu am citit câteva articole de pe blogul lui Victor Chircu şi am rămas impresionată de stilul lui la fel de mult ca şi tine. Ai făcut o recomandare bună! Mulţumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.