Mai tragem cu ochiul dincolo de cortină

Miroase a apus, cortina grea alunecă peste scenă, un zâmbet, rămas să privească sala goală, sfârșește strivit. În culise actorii își smulg măștile, pe chipuri li se citesc grijile, scormonesc în buzunarele goale după câțiva firfirei, cât de-o cafea. Străzile s-au învelit cu noaptea, niciun pas nu tulbură liniștea. Miroase a sfârșit. […] Cortina a ascuns scena.*

mai tragem cu ochiul dincolo de cortina

Curioasă din fire, vreau să privesc și dincolo de cortină. Trag cu ochiul și văd frânturi de viață… Vise și jocuri copilărești. Iubire. Griji de mamă. Singurătate. Dar, mai presus de toate, dincolo de cortină simt căldura unui suflet ce-a îndurat prea multe.

Am mai încercat odată, dar abia acum am tabloul complet. Aveam nevoie de asta? Da. Și poate nu e vorba doar de curiozitate… Nu… clar nu e! Aveam nevoie de asta, de lectura asta, drept o lecție de viață.

Da, Dincolo de cortină – cartea mult așteptată a doamnei Gabriela Hornoiu – e o lecție de viață. E o carte despre supraviețuire cu sufletul frânt de singurătate și doruri. N-am citit-o ușor. Am citit-o greu, chiar cu pauze de o zi sau două. Chiar dacă-i știam finalul, fiind o cititoare fidelă a blogului Între Noapte și Zi, nu puteam fi indiferentă… Cartea mă măcina pur și simplu…

Dar, poate cuvântul „carte” nu e bun în acest context. Dincolo de cortină e ca un vitraliu compus din cioburi de viață. Luate separat – multe dintre aceste cioburi au poate culori prea sumbre, dar împreună formează ceva sublim.

Ce-aș putea să vă mai scriu? Citiți. Simțiți. Trăiți. Nimic mai simplu.

coperta

P.S.

Sursa textului din introducere: carte – pagina 91 / blog – articolul „când cade cortina

12 gânduri despre “Mai tragem cu ochiul dincolo de cortină

  1. Viaţa in sine este un joc în care eşti simultan actor/spectator, jucător/ chibiţ…Arta supremă este să FII TOTAL în rol, fără să te identifici cu el.
    Nu mai mă atrag cărţile care se referă la supravieţuire. Sunt atras de cele ce vorbesc despre …SUPERVIEŢUIRE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.