Cafeneaua Soarelui · Dezbaterea de Vineri · La plimbare pe străduţă

Relațiile și… echilibrul financiar!

Ce mai faceți, dragilor? Sper că sunteți cu toți bine și pregătiți să răspundeți la o nouă întrebare – că doar e vinei, doar nu vă așteptați să scăpați atât de ieftin.

Întrebarea de vinerea asta e legată de bani și relații. De ce? Păi  știți și voi… vorba unui cântec ce mă exaspera acum câteva veri:

Noi doi știm prea bine / că iubirea de foame nu ține…

Da, da, da. Mai ales după ce ajungi într-o anumită etapă a relației – dragostea mai trece și prin stomac (și nu mă refer la fluturașii de început). Trece prin stomac și trece greu. Dar nu mai insist cu asta… că sigur ajung să scriu despre altceva…

Întrebarea mea e următoarea:

Contează cine câștigă mai mult într-o relație?

Știu mulți bărbați care s-ar simți jigniți dacă partenera lor ar câștiga mai mult (sau care se simt deja). De unde atâta orgoliu? Mai știu alții care consideră că partenera lor nu se ridică la nivelul lor… salarial. Într-o relație nu ar trebui să împarți tot? Mai sunt și femei care nu vor să accepte o relație cu un bărbat ce nu are un venit cel puțin egal cu al lor. Materialism sau dorința de a avea un trai decent?

echilibru financiar

Aștept părerile voastre 😀

Reclame

24 de gânduri despre „Relațiile și… echilibrul financiar!

 1. Nici una…nici alta, LIPSA IUBIRII este motivul, nu lipsa banilor, sau numărul lor contează într-o relaţie de iubire. Cine pretinde că iubirea trece prin stomac, că de foame şi-a digerat până şi fluturii ăia de la începutul relaţiei, de fapt nu a iubit cu adevărat, iar presupuşii fluturi nu au fost la stomac…ci vreo căteva palme mai…jos şi de fapt n-au fost fluturi ci doar o …mâncărime trecătoare.

 2. Eu am auzit mai multe cazuri pe invers. Unii bărbați nu suportă ca soțiile lor să câștige mai mult decât ei, iar din această cauză se ajunge chiar și la despărțire. Mândrie de mascul! 😉

 3. Ma pregăteam să scriu ca asta depinde de gradul de educație și de nivelul de cultură al celor implicați. Dar am văzut mai sus un alt factor (lipsa iubirii), asa ca m-am gandit să îl includ și pe acesta în ecuatie. Și în finanțe, ca și în iubire, trebuiesc făcute unele concesii. Altfel ajungem la titlul unei postari de blog pe care l-am descoperit de curând: „Despre dragostea care (nu) durează 3 ani”.
  Răspunsul meu e ” nu”.

 4. În mod normal nu ar trebui să conteze. În realitate însă se întîmplă cu totul altfel. Asta este și cauza pentru care mulți, foarte mulți oameni caută un partener care să îi echivaleze sau măcar să să se situeze, din punct de vedere financiar, undeva în preajma venitului lor. Bineînțeles, sunt multe cazurile în care diferența dintre remunerațiile lor lunare este destul de mare, notabilă, dar în multe din aceste cazuri intervin discuții, certuri și unele ajung chiar la divorț. Asta dacă nu există înțelegere și o relație care se bazează nu doar pe iubire, ci și pe maturitatea judecății. Iubirea nu este metoda de rezolvare a tuturor problemelor dintr-un cuplu, ea este cimentul care ține la un loc tot ceea ce reprezintă cei doi indivizi, ca un tot unitar.

  Nu trebuie să uităm totuși că mentalitățile secolelor trecute sunt încă vii, proaspete, așa că mulți dintre bărbați încă consideră că misiunea de a cîștiga bani și de a susține financiar căsnicia este una care le revine majoritar dacă nu exclusiv. Suntem încă la început cu avansarea într-o societate în care femeile, în sfîrșit, și-au cîștigat dreptul de fi prezente în toate domeniile, de a cîștiga (chiar și substanțial) și de a fi independente financiar. Și de ce nu, chiar de a susține financiar cuplul în care sunt implicate.

  Răspuns: ipotetic și strict conversațional, nu, nu contează. Practic, e discutabil. 🙂

 5. Imi displac profund asocierile care se fac intre iubire şi aspecte ce ţin mai mult de lumea afacerilor. Bineânţeles nu este întîmplător, atâta timp căt pentru mulţi relaţia partenerială se bazează pe diferite forme de sxploatare, de dominaţie. Într-o astfel de relaţie…”comună”, fiecare va încerca să dea cât mai puţin şi să primească cât mai mult. Fiecare va căuta să-l contrileze pe celălalt, să-l domine cumva. Chiar aşa zisele concesi ce trebuie făcute, nu sunt corecte. Concesia presupune că laşi ceva de la tine, că tolerezi ceva cu care nu prea eşti de acord. In relaţia de iubire nu faci concesii…DAI cu bucurie tot ce ai mai bun. Este un privilegiu că poţi da, că poţi fi de folos celuilalt.
  Când amestecăm iubirea, cu finanţele, cu grijile materiale, cu profiturile şi pierderile, vorbim despre afaceri, nu despre IUBIRE.

 6. Aș adăuga eu o situație. Să spunem că îmi place de o femeie. Reușesc să îi suscit interesul și începem să ieșim împreună. Eu nu sunt o persoană avută, cîștig suficient pentru un trai decent dar totuși nu pot susține financiar singur acest început. Ea cîștigă mai bine decît mine, este poate obișnuită cu o viață diferită. Întrebare: va trece ea peste acest lucru și va ține cont de sentimente sau va căuta alt bărbat cu mai mulți bani?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.