O carte așteaptă un cititor!

Ador mirosul cărților, dar știți deja asta63013cd41a3877add41c731b76566641. M-aș închide într-o bibliotecă și nu aș mai ieși de acolo ore-ntregi (ce șoricel de bibliotecă sunt, nu?). Bine, recunosc am și mania cumpăratului de  cărți! Niciodată nu am suficiente și mereu mai apare câte una pe care trebuie pur și simplu s-o am! Noroc că acum am bani… dar înainte pierdeam ore-n șir hoinărind din bibliotecă după cărțile pe care le doream (uneori fără succes)!

Cam așa era „pe vremea mea” – o goană nebună după cărți! Elevii și studenții de acum nu mai a grija asta, mai ales de când celor de la Editura ALL le-a venit minunata idee de a lansa campania Cartea în așteptare!

După succesul înregistrat la prima ediție (348 de cărți donate), această campanie socială inedită revine și în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus ce va avea loc între 18-22 noiembrie.

Ce este Cartea în așteptare? Cum funcționează?

Cartea în așteptare este un proiect care încurajează lectura și cultivarea interesului pentru cărți în rândul tinerilor.

Nu toți cei care vor să citească au bani de cărți. De aceea, Grupul editorial ALL le oferă cititorilor darnici prilejul de a-i ajuta pe elevi și studenți să descopere bucuria lecturii. Cei care vizitează standul ALL de la Gaudeamus pot cumpăra o carte care le place, plătind doar jumătate din preț, cu condiția să o lase la raftul special amenajat, în așteptarea cititorului potrivit.

Dăruieşte bucuria lecturii @Gaudeamus!

 1. Alege o carte care îţi place din standul ALL @Gaudeamus.
 2. Plăteşte jumătate din preţul de stand la casă.
 3. Las-o în raftul Cartea în aşteptare special amenajat în standul ALL.

Elevii și studenții se vor bucura de cărțile din acest raft.

În acest demers de promovare a lecturii s-au alăturat deja persoane publice, bloggeri, jurnaliști, critici literari și… bloggeri (între care și eu!).

Da, ați citit bine, între toate cărțile din raftul Cartea în așteptare se află și o carte aleasă de mine însoțită de un mesaj personalizat! Nu vă voi dezvălui încă titlul cărții, prefer să fie o surpriză pentru cea/cel care o va găsi!

Accesul la cărți de calitate nu ar trebui îngrădit, mai ales de bariere financiare! Haideți să facem un exercițiu de bunătate și să oferim unor tineri cititori șansa de a se întâlni cu o carte bună! Un gest simplu poate aduce un zâmbet pe fața cuiva, poate fi ceva mai frumos?

cartea in asteptare

 

17 gânduri despre “O carte așteaptă un cititor!

   1. Mami

    Mai era o initiativa intre bloggeri. Citea unul o carte, o trimitea altcuiva care o citea si gasea alta destinatie si tot asa. Erau reguli cat are voie sa o tina, se alegea cui trimite tot dupa inscrieri etc

 1. Pingback: Recomandări (22) | Illusion's Street

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.