Mașini, baterii, eu?

Știți pozele alea sexy cu pin-up girls reparând mașini? Daa, sunt cea mai mare porcărie! Sunt ele sexy… dar doar atât! Nu vă așteptați ca o asemenea femeie să știe să repare mașina!

Să vă povestesc ce am pățit eu lunea trecută. Mă trezesc de dimineață să plec la muncă. Fac duș, mă „încremez” cum spune mama, iau micul dejun, mă aranjez, îmi încalț ghetuțele Jimmy Choo, îmi iau paltonașul și geanta (ambele Chanel), cobor, mă urc în mașină și… ce să vezi? Nu pornea!

S-a zis cu mine! Curajoasă din fire, mă duc, ridic capota… o-nșiruire de lucruri care nu prea știam ce fac, chestii de metal și… hmmm. Mă uit, mă uit, nu iese fum, nu cârâie nimic. Ce puii mei să fie? Clar, eram enervată la culme. Mai venea și Gigi, vecinul enervant de la 4! Încerc să adopt o postură serioasă, de cunoscătoare.

 • Mneața, vecinică!
 • Bună dimineață!
 • Pot să te ajut!
 • Aaaa, nu știu ce problemă are?
 • Nu serios! Ia dă-te puțin la o parte… să vedem

S-a pus el pe verificat, pe analizat. Hmmm, poate era bine c-a venit.

 • Vecinică, bateria e moartă! Trebuie dusă la service? Te duceam eu, dar nu mai am timp, trebuie să mă duc la servici. Roagă și tu un taximetrist sau sună la service să vină cu o platformă.

Ce-mi spunea avea sens, dar era chineză pentru mine. Am urcat nervoasă. Am sunat la muncă, m-am învoit câteva ore (că deh, mai mult nu se putea). Mi-am făcut un ceai și m-am pus pe căutat o soluție, alta decât cea propusă de Gigi! Și… din două click-uri am găsit un site ce oferea baterii auto cu montaj la domiciliu.

Am completat un formular simplu pentru a vedea ce tip de baterie auto se potrivește cu mașina mea, cu bugetul… și uite așa am aflat că pot alege o baterie auto Bosch destul de convenabilă la preț.

În scurt timp, o echipă de specialiști au venit la mine. Au înlocuit bateria, ba chiar au făcut și niște teste și măsurători ce trebuiau pentru garanție (și asta gratis, că altfel trebuia să mă duc la service și să mai dau niște bani și pe-acolo). Mi-au explicat că bateria înghețase și ce trebuie să fac pentru a preveni asta. Ba chiar m-au scăpat și de bateria veche!

Ce ușor a fost! Nu a trebuit să vorbesc cu grosolanii de la service, care sigur mă luau la mișto pe motiv că arăt ca blonda de la drept (ca de obicei). Mă și vedeam chinuindu-mă să fac rost de o platformă, să încerc să explic ceva ce nu-nțeleg… Sau cum ar fi fost să mă complic eu cu tot feluri de cabluri? Cu niște mănuși, ochelari și… halat: ca savanții!

Pe scurt: nu a trebuit să-mi bat capul cu tot felul de proceduri. Ba chiar am ajuns și la serviciu mai devreme!

Ziua următoare, mi-am urmat ritualul bine cunoscut. În parcare, iar am dat de Gigi… soarta…

 • Vecinică, nu mai încerca, ți-am spus… trebuie dusă la service! Nu ai reușit să o duci ieri? Hai că te ajut eu azi, dar te va costa… o invitație la cină!
 • Îmi pare rău vecine, dar am rezolvat deja!

M-am urcat în mașină și am pornit spre muncă. Libidinosul a rămas în urmă cu gura căscată! N-are decât să înghită praf! M-am descurcat și fără ajutorul lui (pe care-l nu l-aș accepta oricum nici dacă ar fi ultimul om de pe planetă).


P.S.

Articol scris pentru SuperBlog

P.P.S

Sursa foto cover: Pinterest

5 gânduri despre “Mașini, baterii, eu?

 1. „Nu a trebuit să vorbesc cu grosolanii de la service, care sigur mă luau la mișto pe motiv că arăt ca blonda de la drept (ca de obicei).” I can feel you!!!
  Asa ma simt cand ma duc si la spalatorie. Mereu fac tot posibilul sa iau un amic-baiat cu mine :-)))

 2. haha :)) funny :)) mha, ce sa zic?! eu la baterie m-as fi descurcat :)) si la alte cateva ca deh, am fost baiatul tatei care nu l-a avut 😀 dar cred ca toate fetele care conduc s-au intalnit la un moment dat cu un „vecin Gigi” 😐

 3. Pingback: SuperBlog | Proba 17. Punem lumea în mișcare. În fiecare zi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.