Cioburi de amintiri

cioburi de amintiri

E frig. Plouă. Stau sub pătură în compania unui ceai cu biscuiți. A. e plecat, deci de unde romantism? Stau cu laptopul în față și tot încerc să mă loghez la serverul de la muncă, dar nu mă vrea… poate mi-o fi citit lipsa de  chef…

Hai să scriu ceva… până-și revine și începe iadul amazonian. Dar despre ce? Despre cioburi de amintiri? Frânturi din acea Diana care-i cotrobăia prin sertar… Da, despre asta! Ce era un el? Un glob auriu încă prins de-un fir roșu. Un tub de alifie chinezească (Doamne, mirosul ăla parcă-mi inundă nările și-acum). Un arcuș (pe care l-am rupt). O cataramă… vintage… Ace, crete colorate pentru croitorie (oh… odată am umplut poarta cu steluțe), un borcan cu nasturi. Și câte și mai câte. În spațiul ăla mic și pătrat parcă-ncape o bună parte din copilăria mea (pardon… puțin respect,  Copilăria – cu literă mare!).

Doamne, câte amintiri! Exercițiul ăsta de scris parcă-i o cataplasmă pentru adultul din mine… Închid ochii și zâmbesc până și cu sufletul. E cald. Aburul de ceai de zahăr ars îmi pătrunde toate simțurile…

Hai, Diana, mai încearcă o dată să te loghezi… Dacă nu… revii la scris cioburi de amintiri pe blog!


P.S.

Mai multe povești găsiți la Eddie în tabel 🙂

P.P.S.

Oare voi cum ați utiliza cele 12 cuvinte –  romantism, biscuiti,glob, patrat, litera, fir, arcus, catarama, patura,tub, borcan, cataplasma?

3 gânduri despre “Cioburi de amintiri

  1. Oare PREZENTUL să ne fie atat de ascuns, dezagreabil, volatil, fulgurant…încat să se regăsească, de fapt să-l căutăm în trecut, în amintire ?! Să-l lăsăm acolo în amintire la dospit, la fezandat, doar doar vreo mireasmă mai putredă, mai fetidă …n-o trezi gusturi masochiste ?! Spun asta deoarece observ, din ce în ce mai des, cum gustul pentru trecut , ca amintire nostalgică prelucrată convenabil, se împletește cu speranțele, cu visele unui viitor procesat din rămășițele trecutului. Săritura peste PREZENT…este proba psihologică la care TOTI sunt campioni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.