D'ale mele

Cinci lucruri pe care le-aș lua cu mine pe o insulă pustie

insula pustie
sursa foto: girlinspo.com

Briza îmi răscolește părul; aerul ușor sărat mă izbește de pretutindeni și-mi inundă porii, plămânii… tot; ochii mei sunt încântați de nesfârșitul albastru ce se întinde în jur. Totul e de vis… închid ochii și… Ah, stai! Da, sunt de fapt prinsă pe insula asta pustie și tot aștept un vapor, o barcă, o plută ceva care nu mai apare. Sun o „Robinsoană” veritabilă!

Cam la asta m-am gândit când am văzut provocarea wordpressiană de ieri. Cum aș arăta? Ca în imaginea de mai sus… poate nu atât de accesorizată, dar pe-acolo. Și… în fine, răspunsul la veșnica întrebare: ce aș lua cu mine pe o insulă pustie? (Că asta era, de fapt, provocarea.) Păi, dacă m-aș duce de bună voie, lista mea de cinci obiecte ar arăta așa:

 1. Haine – măcar încă 2 schimburi (să nu stau transpirată sau eu mai știu);
 2. O tabletă care să aibă și o aplicație pentru ebook;
 3. O baterie externă portabilă din ălea de se încarcă la soare;
 4. Un briceag multifuncțional;
 5. O sticlă / ceva în care por filtra apa!

Acestea sunt doar obiectele pe care le-aș lua eu. Nu e o listă de urmat… nu-i văd pe Bear Grylls sau Hazen Audel recomandând unele dintre lucrurile de pe listă, dar fiecare cu metodele lui de supraviețuire!!!

Bine, ar trebui să trec pe undeva o mențiune, că pe lângă cele 5 obiecte aș mai lua și o persoană cu mine (cine știe cunoaște 😉 )… dar hai să nu încălcăm regulile.

Voi ce cinci obiecte ați lua cu voi pe o insulă pustie?

Anunțuri

24 de gânduri despre „Cinci lucruri pe care le-aș lua cu mine pe o insulă pustie

 1. 1. telefonul cu-o baterie d-aia de zici tu 😀 (ăsta se pune un lucru, daaa? 😀 )
  2. un dslr, că doar nu m-oi întorce fără 1223345432245 de poze cu peisajul
  3. ceva de citit
  4. o umbrelă să stau sub ea, că nu suport soarele
  5. un costum de scafandru :))

  Văd că n-am pus pe listă haine. Sigur e pustie, da? Că sunt cam pudică :))

 2. In anul V, am primit un test asemanator cu provocarea, numai ca aveam o lista cu obiecte din care sa ne alegem. Apoi, in echipa, a trebuit sa facem o noua lista, fiecare trebuind sa justifice alegerea obiectelor, incercand sa ii convinga pe ceilalti despre utilitatea acestora. Lista finala avea tot 5 obiecte.
  Poate ar fi interesanta o astfel de dezbatere in final.
  Obiectele mele?
  O maceta (asta ca sa incep in forta, nu ca mi-ar fi utila, avand in vedere urmatoarele obiecte alese), un borcan de cafea (tocmai vorbeam cu cineva ca nu da dependenta, dar fiecare cu tabieturile lui…), o canistra cu benzina si o barca cu motor (barca si motorul fiind doua obiecte)!
  Mai e un aspect: latitudinea insulei pustii (respectiv climatul) pentru ca asta influenteaza radical nu doar echipamentul auxiliar, ci si echipamentul propriu (Claudia, pe http://www.meetsun.ro, are niste articole foarte interesante despre echipamentul de drumetii montane, articole care ne dau o idee despre complexitatea problemei)… Conteaza si apropierea (sau departarea) de cel mai apropiat tarm (scriind ţărm fara diacritice, m-am gandit si la tărâm)… Mi-a zburat gandul la cei din Oceania…
  PS Am vazut aceasta postare pe pagina cu provocarea! 🙂

  1. Știu un exerciţiu asemanator, dar e valabil pentru atunci când ești pe o navă spaţială. Alegerile sunt înţelepte…zic eu. Mereu intru pe pagina aia dacă sunt in pană de idei…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s