Când dispare iubirea?

sursa foto: Pinterest
sursa foto: Pinterest

Iubirea e ca un foc. Ea trebuie întreținută, are nevoie de mici gesturi, priviri, zâmbete pe post de oxigen. Da, poți iubi pe cineva de la pământ până la soare și înapoi, dar dacă nu uzi iubirea aia de parc-ar fi cea mai sensibilă floare – s-a zis cu ea. (Bine, nici să exagerezi cu apa: ce-i prea mult strică!).

Iubirea nu ține trei ani, cum e titlul cărții lui Beigbeder (și cine a citit-o și știe). Ea ține cât vreți să țină, cât o îngrijiți.

Cum moare iubirea? Simplu…

1.Uitați să fiți complici, prieteni, amanți. Pentru femei: știi cât de important e să îi fii o parteneră soțului tău, nu o menajeră? Fii amanta lui, îndeplinește-i dorințele, fanteziile – nu va pleca niciodată de lângă tine așa. Pentru bărbați: femeia are nevoie de un sprijin, nu de un trântor care cere doar de mâncare după ce vine de la bere. Fă-i o surpriză romantică, nu exagerat de siropoasă, arată că-ți pasă și de ea și dorințele ei…

2. Lăsați rutina să intervină între voi. Pare imposibil să nu apară, ar zice unii… Dar, pe bune acum, ce caută ea într-o relație când sunt atâtea de experimentat împreună.

3. Unul din parteneri devine posesiv. dacă sunteți împreună de o căruță de timp, partenera/partenerul tău nu e proprietatea ta. Lasă-i libertate, nu-o/l exaspera cu telefoane din 3 în 3 minute. Cum să nu vrea să plece dacă o/îl sufoci?

4. Uiți ce i-ai promis persoanei iubite sau o minți. Iubirea înseamnă încredere. Ai mințit? Nu ți-ai ținut cuvântul? Ai pierdut!

Sfaturi, sfaturi, sfaturi… sfaturi. Cu toții suntem buni la sfaturi, sunt sigură că și voi mai știți o serie de factori nocivi pentru iubire (doar am cititori inteligenți 😀 ). Ideea e simplă: surprinde-ți partenerul (în pat și nu numai), fiți camarazi, lasă posesivitatea de-o parte, fii demn(ă) de încredere!

Și dacă nu merge? Ei bine, atunci nu-i pentru tine! Mergi mai departe (după perioada de bocire de rigoare), că nu-i sfârșitul lumii (dar ăsta e deja un alt subiect).

17 gânduri despre “Când dispare iubirea?

 1. Chircu Victor

  Tăcerea și propria agendă a unuia dintre parteneri sunt două dintre cauzele cele mai frecvente ale morții unei iubiri care circulă cu precădere de la un pol la celălalt!

  1. Prietenie, in sensul de complicitate, oameni care comunica foarte mult si bine… Cel putin asa vad eu lucrurile, blogul asta e mai mult unul de creatie, dar aveam ideea asta de ceva timp in minte…

 2. Confort sufletesc , altfel pasiunea si fanteziile se fac pe un fundament din nisip. In primul rand, consider eu, omul iubit sa nu poata sa plece de la tine pentru fanteziile tale sufletesti, pentru fiinta ta minunata si unica si creatoare…uite, inclinata spre” poezie” , spre astenut cuvinte pe hartie, la ureche…la bine, la greu…in rest, un rest nu mai putin important, iubirea , jocul in doi, se invata daca exista compatibilitate sufleteasca…:)

 3. Nu sunt de acord cu tine la nici un puct, cu alte cuvinte iubirea nu moare in cele 4 conditii ale tale. De ce zic asta:
  1. Daca esti intr-o relatie de iubire (aproape sau deja casatorit) dc sa te mai intorci inapoi la prietenie sau cum devine sotia amanta ca nu inteleg?
  2. Rutina nu omoara iubirea, poate doar o ataca. Un tren care merge pe aceeasi ruta zi de zi nu mai e tren? nu-si mai face datoria? nu mai este apreciat?
  3. Posesivitatea inseamna pierderea echilibrului relatiei dar nu omorarea ei. Un om care se clatina nu e un om cazut. Putem vorbi doar de o iubire inregimentata in reguli.
  4. Aici la fel avem de a face cu aparitia dezechilibrului in relatie. Sunt oameni care prefera sa traiasca o relatie in dezechilibru decat un echilibru in singuratate.

 4. IUBIREA nu moare, nu dispare…ea este o energie indestructibilă, care o data CUNOSCUTĂ nu te mai părăsește NICIODATĂ. Este adevărat că obiectul ei se poate schimba, deoarece nimic din manifestările lumii nu este etern…dar iubirea nu este materială. În cele 35 de articole dedicate relației de iubire a cuplului, am încercat să explic acest fapt pe larg.

 5. Cand „mergi mai departe”, mergi catre un scop anume (ai o directie si speri eventual la o finalitate), sau placerea este chiar in drumul in sine, impins de imprejurari mai departe?
  Altfel, usurinta cu care lumea vede rezolvari intr-un singur pas intre temere („Și dacă nu merge?”) si concluzie („Ei bine, atunci nu-i pentru tine!”) mie personal nu imi vorbeste deloc de iubire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.