E timpul

sursa foto: Pinterest
sursa foto: Pinterest

După o săptămână în care am avut nevoie doar de liniște… După ce mi-am amintit că suntem trecători… După ce mi s-a dovedit (din nou) că nu poți fi pregătit să pierzi pe cineva drag…

După toate astea… e timpul să mă ridic și să continui ce am început… și mai e timpul să vă ofer și niște răspunsuri. Le voi răspunde tuturor celor care mi-au pus întrebări în articolul Sunt doar o tipă cu un blog, dar țin să menționez că cei care nu au avut un comentariu anterior acelui articol nu se califică și pentru concurs. La finalul articolului vă voi spune cine este câștigătorul premiului!

Buuun, gata cu sentimentalismele și cu explicațiile – să trecem la interogatoriu!

TSBogdan: Unde te vezi peste 5/10 ani?

Nu-mi fac cine știe ce planuri…  mai ales pe un termen lung (zic eu). Din punct de vedere al carierei sper să avansez…. Personal – cred că voi fi o mămică ocupată! Nimic ieșit din comun, nu? Sunt cam plictisitoare când vine de asta, sper că voi nu creați că am să sar dintr-un avion aflat la cine știe ce înălțime că mi-s fricoasă!

Elenis: : Dacă ai fi autorul unei cărți citite și ai avea șansa să schimbi cursul poveștii, ce anume ai schimba la protagonist (din punct de vedere caracterial sau alte aspecte care țin exclusiv de personaj)?

Nu pot spune. Cartea la care mă gândesc e pe cale să apară în România și filmul o să apară și el anul ăsta… ar fi spoiler și nu-i frumos!

Alina: Ce pasiune ascunsă ai? (Asta dacă vrei să o faci publica :D) Știu că îți place să scrii și să citești mult, dar să mai fie și altceva acolo?!

Să-l stresez pe …. 😆 – glumesc. Să vânez greșeli de traducere (I’m evil, I know 👹 ), să mă plimb. Să zică vecinii mersi că nu cânt la duș!

Lily′s library: : Ai scrie o carte despre un unicorn cu felurite vicii, tatuat chiar și pe copite (sau pe ochi), mâncând o salată de roșii cu ceva viermi curcubeu?

Scuze, dar e prea fantasy pentru mine.

Fabiola: Care împlinire o consideri mai importantă, cea materială, profesională, sau cea sufletească, când iubești și ești, la rândul tău, iubită?

Banii sunt necesari, dar azi îi ai – mâine se duc. Întotdeauna voi pune pe primul lor împlinirea sufletească!

Adi Lazăr:  Dacă ai fi o floare care ai fi aceea?

Lămâiță. Pur și simplu.

Anca L.: Când ai de gând să te apuci de scris un roman sau/și un un volum de poezii?

Roman – cititorii mai vechi / fidelii – știu deja răspunsul. Poezie – nu cred că am suficient talent.

Geo: Când te-ai apucat de blogging, cu ce gânduri ai pornit la drum și mai ales, mai sunt ele prezente și astăzi?

Când m-am apucat de blogging (acum 10 ani) scriam în engleză. Majoritatea românilor habar nu aveau cu ce se mănâncă asta (nu că acum ar fi prea mulți cei care știu). Nu aveam planuri să ajung undeva, voiam doar să scriu și astăzi îmi doresc să rămân sinceră față de mine, față de cititorii mei și față de tot ce reprezintă acest blog.

Ecalopi: Care ( ,,cine”, ori ,,ce” ) este izvorul cel mai important pentru creaţia ta?

Viața – dacă ar fi să rezum, că nu vreau să vă țin până mâine… și-ar mai fi o persoană specială.

Dorina: Dacă ai fi un personaj de roman, care ai fi? Și de ce?

Aaliya din Femeia de hârtie de Rabih Alameddine. De ce? Avem pasiuni comune: cititul, tradusul… cuvintele în general. Este un personaj trecut prin multe. Este un diferit, dar cald.

Ema:  Dacă ar fi să se ecranizeze o carte să joci în rolul principal, care ți-ai dori să fie? 

Răspunsul e la fel ca la întrebarea precedentă. M-a fascinat Aaliya, felul în care vede ea lumea, pasiunea ei pentru povești și cuvinte.

Femeia25plus: Dacă ar fi să dai un singur sfat unui nou născut, care ar fi acela?

Omul din greșeli învață, așa că să nu-ți pară rău sau să-ți fie rușine vreodată.

Ana: În funcție de ce situații/stări/ evenimente îți alegi subiectele de postat pe blog și ce așteptari ai în urma postării?

Sincer, nu prea am așteptări. Nu vreau jde mii de vizualizări. Vreau doar ca cei care mă citesc să rezoneze… Inspirația diferă de la caz la caz, cum am spus mai sus principala mea sursă de inspirație e viața, dar – da uneori depinde și de starea în care mă aflu.

Diana Radu: Draga noastră zeiţă a vânătorii,
Dacă Pământul s-ar ciocni cu un oarecare corp ceresc şi ai rămâne singura fiinţă de pe pământ, ce ai face? De unde ai face <> de omuleţi?

Din ceea ce scriu, scrisul e super-puterea mea!

Beatrice: Ce crezi că e mai greu? Să experimentezi o singură dată iubirea, cât de intens posibil, ca apoi să rămâi fără ea tot restul vieții, sau să trăiești fără s-o fi cunoscut vreodată, unde impasibilitatea e aerul ce te ține în viață?

Ambele. E greu să măsori golul și durerea lăsate de o pierdere. La fel de greu e să măsori golul și durerea pe care le-au săpat în tine singurătatea. Sunt două dureri similare, dar diferite. Ambele sunt grele și incomparabile. Zic eu.

Ana (mama curioasă):  Dacă mâine te-ai trezi în corpul altei persoane, cine ai fi? Și pentru ca eu am câteva „dereglări lingvistice”, mai trimit una: Cuvântul preferat?

Pentru întrebarea unu: o balerină, pentru că mereu am vrut și nu m-a lăsat mami. Pentru întrebarea doi: e un nume, cine știe cunoaște!

Lauralaly: Cum ar arăta cartea pe care ar scrie-o sufletul tău?

Stufoasă. Coperți cu un desen cu multe flori, nu știu să explic bine… ceva gen o dantelă dar multicoloră. Ce ar conține: texte cam în genul celor de pe blog.

Bookysme: Dacă ar fi să-ți creionezi sufletul pe hârtie, cum ar arăta?

N-am talent la desen, dar deloc! Cred că ar fi un cerc împărțit în multe forme neregulate (ca un vitraliu) colorat în multe nuanțe calde.

Vă mulțumesc tuturor pentru întrebări și pentru aprecieri. Sincer, mi-a fost tare greu să aleg un câștigător – toți ați fi meritat, însă o să o aleg pe femeia25plus pe care o invit să mă contacteze pe facebook pentru a vorbi despre premiu!

O seară frumoasă, dragilor!

22 de gânduri despre &8222;E timpul&8221;

     1. Am citit ca replici prec um „stiu cu e!” nu isi au rostul, sau nu au impactul dorit, dar crede-ma ca stiu cum e. De aceea am si facut comentariul de mai sus. Cat despre mintea ocupata, ai dreptate; e atat o decizie inteleapta, cat si practica!
      Keep on writing!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.