Cafeneaua Soarelui · Dezbaterea de Vineri · La plimbare pe străduţă · Recomandări

Top 5 autori români

autori romani
sursa foto: Pinterest

Cei de la Bookaholic.ro au pornit un proiect foarte interesant ce are ca scop promovarea literaturii române. Denumit simplu: Citesc literatură română – acesta își propune să aducă în atenția publicului autori  români contemporani și clasici deopotrivă.

O comunicare dinamică, fresh, făcută după principiile advertisingului, legată de realitățile și preocupările lumii noastre de zi cu zi, va face cunoscută cititorilor literatura română de calitate, care nu beneficiază în prezent, din păcate, de prea multă promovare. Proiectul va include și discuții publice cu scriitori contemporani și activități destinate elevilor. Partener în proiect este Bookaholic.ro, site-ul pasionaților de lectură.

Sună interesant, nu? Eu sunt curioasă ce vor reuși să realizeze bookaholicii! (Mai multe detalii despre proiect și oamenii faini care s-au implicat veți găsi dând click aici!)

Ajungând și la subiectul acestui articol, pentru promovarea acestei campanii s-a pornit și o leapșă pe Facebook ce presupune enumerarea a cinci titluri de cărți românești preferate citite (sau recitite) de curând. Cum sunt un fel de magnet pentru lepșe, în decurs de câteva ore am primit leapșa de la patru persoane: Andreea de la Serial Readers,  Loredana (cea care umbla hai hui cu aparatul la gât) și, nu în ultimul rând,  colegele mele Iasmy și Sorina de la Literatura pe tocuri. Fără a mai lungi așteptarea, iată cele cinci alegeri ale mele (în ordine descrescătoare)!

5. Lupii trecutului. Sofia de Natașa Alina Culea – am început cartea doar de câteva zile, probabil până când o voi termina va urca în top. Însă nu pot să nu remarc modul în care autoarea a evoluat de la un roman la altul! (Good job, Natașa!);

4. Soni de Andrei Ruse – nu cred că trebuie să mai adaug ceva, Soni se prezintă și singură!

3. Solenoid de Mircea Cărtărescu – fie că vă place sau nu, eu îl citesc pe Cărtărescu! Și-mi place cum scrie (punct).

2. Dragostea cea veche îți șoptește la ureche de Aurora Liiceanu – pe poziția a doua se înghesuie, de fapt, tot ce e scris de Aurora Liiceanu!

Până aici totul OK? Înainte de a vă dezvălui cine ocupă primul loc, am de acordat și câteva mențiuni (știți că mă hotărăsc greu și cinci cărți sunt sincer prea puține): Toate sfârșiturile sunt la fel de Andrei Cioată (nu uitați de concurs!), La limită de Diana Farca, seria Pragul de Doina Roman, seria Am murit din fericire de Theo Anghel, seria Alina Marinescu de Monica Ramirez.

Și, pe locul 1……….

…………………

Opera poetică – Nichita Stănescu – hai, că era de așteptat, doar știți că pentru mine Nichita e the best!

P.S.

Urmează nominalizări pe Facebook!

P.P.S

Scriitorii români scriu despre realitatea noastră și despre simțămintele noastre – doar ei pot asta! Acesta e doar unul din motivele pentru care merită să-i citiți. (Re)descoperiți-i, nu veți regreta!

P.P.P.S.

Voi, dragi trecători pe străduță, ce autori români ați mai citit?

13615139_1125239867536546_3944731282123462672_n

Anunțuri

6 gânduri despre „Top 5 autori români

  1. Wow! Mă emoționează chiar și să fiu pe aceeași pagină cu Nichita Stănescu! Mulțumesc frumos, draga mea Diana; știu că ai standarde înalte și mă bucur să fiu inclusă în lista ta. Această bucurie vine dintr-un motiv foarte simplu: mereu ai fost autentică în a-ți exprima părerile. Te pup și îți aștept cartea ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s