Lupii trecutului. Sofia

sursa foto: Pinterest
sursa foto: Pinterest

Cred că v-am înnebunit cu această carte, însă e prea bună. Cum am mai spus, evoluția autoarei Natașa Alina Culea devine evidentă și tot mai bine conturată pe măsură ce te afunzi între paginile celui de-al treilea roman semnat de ea: Lupii trecutului. Sofia. 

Fără a se depărta, totuși, de modul în care ea privește viața – prin lentile de „culoarea iubirii” – Natașa Alina Culea ne surprinde cu o poveste mai îndrăzneață, mai conturată și cu personaje care-ți rămân în minte. În Lupii trecutului. Sofia, Natașa Alina Culea surprinde prin contrastul dintre sensibilitate și sălbăticie  – contrast ce se regăsește în Sofia, personajul principal și enigma principală a romanului.

lupii trecutului sofia natasa alina culea

Sofia e o tânără misterioasă (ar fi trebuit să scriu cu M mare) și pasională precum un dans țigănesc ce a trebuit să învețe să conviețuiască cu lupii trecutului ei. Printr-un joc al sorții sau al ei, ajunge să se îndrăgostească de Fabian – un bărbat matur, împlinit pe plan profesional dar prins într-o căsnicie fadă. Ce iese din povestea celor doi? Evident: scântei! Și cât de bine sunt redate aceste scântei: cu pasiune și îndrăzneală, dar fără a scăpa în hățișurile vulgarității.

Și, cum nu-mi place să dau detalii, vă invit pe voi să citiți și să-mi spuneți cum vi se pare cartea! Mie mi-a plăcut și, singurul punct în minus ar fi lungimea! Aș fi vrut ca povestea Sofiei să fie explorată mai mult. De asemenea, aș fi vrut să știu mai multe și despre Carol! Cine-i Carol? Un pictor boem greu de înțeles ce locuiește împreună cu Sofia, genul ăla de personaj colorat ce dă viață unei cărți. Viața celor doi pare un dezastru, dar e de fapt de-un echilibru uimitor… sau poate și eu sunt puțin cam dusă? Trecem repede peste asta, că nu-i vorba despre mine aici. În rest, totul e perfect. Chiar și finalul, deși neașteptat!

Dacă v-am făcut curioși, achiziționați-vă romanul… sau puteți participa și la concursul pe care l-am lansat!

7 gânduri despre “Lupii trecutului. Sofia

  1. Natasa Alina Culea

    Mulțumesc pentru recenzie, dragă Diana :* Sunt multe de spus despre carte, de ce este așa, de ce nu este altfel… Carol este inspirat dintr-un personaj pe care-l cunoști f bine 🙂 Ideea inițială a fost ca și el să scrie romanul din perspectiva carolească, dar cum stabilitatea nu e chiar atu-ul lui… You got the point!

  2. Pingback: Recenzie Lupii trecutului. Sofia (IllusionsStreet) | by Natasha Alina

  3. Pingback: Nopți la Monaco – Illusion's Street

  4. Pingback: Recenzie Nopti la Monaco (IllusionStreet) | by Natasha Alina

  5. Pingback: Articol/interviu pentru „De-ale Dianei”. Natașa Alina Culea. Despre scris, cărți și feminitate | Natașa Alina Culea, scriitoare. Natasha Alina Culea, Writer, Author

  6. Pingback: Jurnal de lectură martie-aprilie 2021. Cărți pentru suflet și minte - De-ale Dianei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.