Octombrie: noi începuturi și black tie la nuntă

M-am hotărât să revin în țară. De aici mă pot ocupa liniștită de scris și, în același timp, îmi pot detoxifia sufletul îmbibat cu haos, dezamăgiri, alcool și fum. Și ce bine e să inspir iar aer românesc (chiar dacă-i de aeroport)! În jurul meu plutesc tristeți și bucurii deopotrivă, din acest motiv aeroporturile mereu mi s-au părut o sursă inepuizabilă de inspirație: uneori îmi vine să îmi iau agenda, să mă așez pe unul din scăunelele alea din sala de așteptare și să îmi imaginez poveștile din spatele îmbrățișărilor și săruturilor ce le văd… unele din cele mai zdrobitoare povești încep și se sfârșesc aici.

Spre deosebire de ceilalți pasageri ai zborului 406, eu nu caut pe nimeni cu privirea. Ai mei nu știu că am venit – am vrut să le fac o surpriză. De cum am ieșit în stradă, am rămas uimită de cât de blând e acest octombrie. Mă așteptam ca fața să îmi fie brăzdată de vânt și părul să mi-o ia razna în cine știe ce direcție, dar nu! M-am urcat în taxi și am început să privesc cum peisajul se schimbă, clădirile devin tot mai familiare și… în sfârșit acasă!

Seara, după ce emoțiile revederii au mai trecut m-am așezat la masă cu ai mei. Ochii le scăpărau încă de bucurie.

 • Și, chiar vrei să rămâi? M-a întrebat mama.
 • Da! Vreau să rămân aici, unde îmi e locul. Lângă voi, în lumea mea, cu prietenii mei adevărați…
 • Of, ce bine!

Ochii ei erau înlăcrimați. Și mie îmi fusese dor de ei, chiar dacă în California nu dădeam semne de slăbiciune. Am început să vorbim și, uite așa, am aflat că Anda – una din prietenele  mele din copilărie avea nunta peste o săptămână. Ai mei erau invitați, dar m-am gândit că ar fi frumos să vin și eu așa, mai în secret, să-i fac o surpriză.

Româncă fiindrochie-eleganta, acord nunților o importanță deosebită! Se știe că pentru noi acestea sunt evenimente sociale de mare importanță. M-am gândit vreo câteva zile la ținuta potrivită. Cunoscând-o pe Anda sigur va fi un eveniment deosebit de elegant, deci se impunea o ținută black tie în adevăratul sens al cuvântului! Am tot oscilat între o rochie  de seară lungă sau una medie, dar până la urmă am ales o rochie argintie de mărime medie…. De ce? Pentru că sunt mai comode, pentru că elegant nu înseamnă neapărat lung (și cui îi place să fie călcată pe rochie?) iar argintiul e o culoare interesantă!

În materie de pantofi, lucrurile au fost mai simple. Am o slăbiciune pentru stilettos. Sunt sexy și eleganți totodată. Pentru a obține un contrast frumos am optat pentru perechea mea preferată de culoare roșie. Bine, mi-am luat și o precauție – niște pantofi de dans ceva mai comozi, cu talpă joasă însă în aceeași nuanță. Nu poți da niciodată greș cu o ținută așa! Cine spune că black tie-ul trebuie să fie strict? Sau că doar rochiile negre sunt elegante? Eu sunt mai degrabă adepta stilului creative black tie. Deși „superputerea” mea este scrisul, mereu mi-a plăcut să mă joc cu texturi și culori.

Până la eveniment, zilele au trecut zburând – un fel de amestec de bucurie și nostalgie (și justilettocat de-a vați-ascunselea de viitoarea miresică). Dar seara aceea a sosit!

Mi-am făcut o împletitură într-o parte, iar restul părului l-am prins în coc. M-am machiat discret (niciodată nu mi-a plăcut să exagerez în ceea ce privește acest aspect). Arătam de parcă aș fi fost scoasă din paginile revistelor glossy cu care mai colaboram din când în când. Încrezătoare, mi-am luat zâmbetul la purtător și părinții de braț și am pornit spre local.

Localul era exact cum mă așteptam: elegant din cale afară. Mese mari, rotunde, acoperite cu damasc alb contrastând cu scaunele tapițate cu negru, niște lustre mari formate din mici sfere… muzică plăcută, relaxantă. Miresica radia, iar când m-a văzut zâmbetul i s-a dublat. Ne-am îmbrățișat cu dor, nu ne mai văzusem de atâta timp, aveam atâtea să ne spunem, dar nu era momentul – acum era seara ei specială, a ei și a lui ginerică. Eu, deși fusesem o surpriză plăcută puteam aștepta încă puțin.

O dată așezată la masă, am observat cum și stilul româncelor se schimbase în bine față de când plecasem eu. Rochiile cădeau altfel pe corp, culorile erau mai interesante, mai vii, machiajul nu le era atât de încărcat, iar kilogramele de fixativ din păr deveniseră grame. Cel mai important: fiecare era unică! Uite că se poate! Eleganța a luat locul opulenței kitschoase. Și bărbații au evoluat parcă, acum poartă cămăși elegante din materiale vizibil calitative, costume din materiale ceva mai interesante față clasica stofă neagră.

Uite că eleganța a recucerit România! Cât mă bucur că m-am întors să descopăr schimbarea asta în bine! – mi-am zis!

La un moment dat, cu ochii prin mulțime, l-am zărit. Purta un costum gri, cu o textura interesantă, o cămașă albă simplă și un papion roșu. Nu-l mai văzusem de ani de zile, dar era neschimbat… La fel de sobru în aspect, cu excepția zâmbetului.

M-am îndreptat spre el…

Va urma

P.S.

Acesta este episodul 1 al serialului pe care îl pregătesc cu ocazia SuperBlog! Ce se va întâmpla? Nici eu nu știu! Depinde de probele ce vor veni și de cerințele lor!

P.P.S.

Photo credits (că așa e frumos!):

Foto cover: https://ro.pinterest.com/celena0424/

Foto 1 (rochie): http://www.luulla.com

Foto 2 (pantofi): http://simplyuniquesensation.tumblr.com

17 gânduri despre “Octombrie: noi începuturi și black tie la nuntă

   1. Crissa

    Ceva clar in minte n-am. Stiu doar ca ar fi de culoare rosieeee! 😀 :)) Serios vorbind acum, as alege o rochie cu muulta dantela. Poate dantela nu mai este la moda, insa mie imi place. Mi se pare ca iti confera un aer elegant. 🙂 A, si ar avea sigur, sigur spatele gol. La culoare nu renunt. Ar fi rosie. Fara doar si poate . 🙂 Daca evenimentul este iarna, as adauga o capa din aceea scurta de blana. Tare-mi mai plac.

 1. Pingback: SuperBlog | Proba 1. Black Tie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.