Fuga de toamnă

Nu-mi venea să cred! Era chiar el. Sigur, arăta  puțin schimbat: ochelarii ăia de tocilar păreau chiar sexy pe fața lui masculină conturată parcă de un artist (chiar am stăruit câteva minute cu privirea pe maxilarul său), corpul îi devenise mult mai zvelt (se vede că se apucase de sală)… În rest era același Bogdan: ochi de un albastru spălăcit, păr blond. Și el m-a recunoscut pe loc.

Am vorbit toată seară, am jucat și câteva hore (credeam că am uitat pașii, dar e la fel ca mersul pe bicicletă – se pare), i-am aruncat câte o privire cu subînțeles, mi le-a întors sub formă de zâmbet. Cred că vreo câțiva au avut impresia că suntem un cuplu!

Zilele au trecut apoi ca un soi de amestec ciudat de sms-uri, zâmbete, ieșiri la ore târzii. Soiul ăla de ingrediente pentru o relație adolescentină (deși nu mai eram la vârsta aia).

*

Acum e din nou seară. Frigul s-a instalat de ceva timp, la fel și arămiul. Uitasem cum e și, sincer, nu îmi era dor. Stăm pe o bancă – suntem singurii nebuni din parc. Mi-am pus capul pe umărul lui și inspir un parfum ciudat: latte machiatto (de tonomat) amestecat cu parfumul lui puternic, ușor mentolat.

 • Știi ce nu înțeleg, Lidia?
 • Ce?
 • Cum de ai dat tu vremea din California pentru… asta. Măcar de alegeai și tu un sezon mai… blând!
 • Sado-masochism, dragul meu… se numește sado-masochism. (Izbucnesc în râs). Sincer, nu-mi pare rău că am plecat. Viața mea e mult mai frumoasă aici, mai liniștită. Sincer, singurul lucru care îmi lipsește e vremea. Toamna asta mă bagă în depresie. Dimineața nici nu îmi vine să mă trezesc când văd cât de gri e totul… și scrisul îmi vine greu.
 • Pe bune? Eu te vedeam veselă?
 • Eh… asta acum…
 • Eu zic să facem ceva să te scoatem din starea asta!
 • Ce?
 • Ce zici de o excursie?
 • O excursie? Unde?
 • Undeva însorit… departe de România!
 • Eh… acum… astea-s vise. Știi cum sunt prețurile!
 • Se vede că ai stat în America și nu ai auzit de Ryanair?
 • Ryanair?
 • Da, e o companie aeriană foarte populară în rândul europenilor. Au niște tarife super! Eu am fost în mai multe city break low cost cu ei. Și când spun low cost*, vreau să spun very low**! Ultima dată am fost în Bruxelles cu Robi, Geo și soția lui. Am văzut atomul acela mare, ansamblul de machete Mini-Europe ce cuprinde machete ale celor mai importante monumente din Europa, Muzeul Regal al Africii Centrale, Muzeul Magritte, talciocul… Ți-ar fi plăcut la nebunie, crede-mă! Și știi cât a costat zborul? 9,99 – dus și 9,99 – întors.screenshot-2016-10-04-20-55-41
 • Pe bune? Asta e pomană!
 • Da. A fost o mini-vacanță extrem de reușită. Ce zici, te bagi la o escapadă? Hai, nu te gândi prea mult! Doar fă-o!
 • Normal că mă bag!
 • Asta e Lidia pe care o știu! Ia să vedem ce zboruri economice găsim.

Scoate telefonul și pornește aplicația mobilă Ryanair. Se uită atent. Îmi place când e concentrat. Ochii i se fixează și parcă aruncă din ei o săgeată către acel punct.

 • Roma?screenshot-2016-10-04-20-13-39
 • Nu… mai bine Madrid! Ți se potrivește mai bine! Mi te și imaginez. Porți ceva roșu și sorbi meticulos dintr-un rioja***  sau plimbându-ne prin parcul Retiro ori făcându-ți un selfie pe scările de la Prado… Nu știu de ce, dar așa te văd.screenshot-2016-10-04-20-14-39
 • Hmmm? Madrid? Tapas. Palacio Real de Madrid. Puerta del Sol – kilometrul 0 al Spaniei. Flamenco pulsând peste tot. Sau Roma? Clădiri antice, medievale, renascentiste, neoclasice… Catacombele pe care tot vreau să le văd. Shopping la greu (când am spus asta, a făcut fața aia de Oh, Doamne, sunt pierdut!). Mâncare excepțională. Opera. Pfff… decizii, decizii! E greu de ales o singură destinație de weekend prelungit când ai așa opțiuni! Putem da cu banul?

Mi-a zâmbit. A scos o monedă de 50 de bani.

 • Cap – Madrid. Pajură – Roma.

A prins moneda între degete și a aruncat-o în aer precum un gangster. Varianta câștigătoare? Madrid. Însă eram atrași și de Roma. Așa că le-am ales pe amândouă până la urmă. Nu a trebuit să ne pregătim prea mult, spre deosebire de alte companii totul a mers extrem de rapid. Am beneficiat de tot felul de facilități: check-in mobil, baggage cabină gratuite… Practic, noi doar ne-am îmbarcat și am fugit de toamnă. Ne așteptau patru zile de explorat, aveam un itinerariu bine stabilit:

Roma: Catacombele – câteva muzee (alese tot prin metoda datului cu banul) – hoinărit pe străzi vânând bijuterii arhitecturale și imortalizându-le în fotografii – Coloseum-ul – Columna lui Traian – shopping – Fontana di Trevi (eu știu deja ce dorință îmi voi pune)…

Madrid: Puerta del Sol – Prado – spectacol Flamenco –  Stantiago Bernabeu (că asta a trebuit să ofer la schimb pentru câteva ore de shopping) –  hoinărit prin Madrid…

Și nimic nu e bătut în cuie. Am lăsat totul la libera alegere chiar dacă ne-am ales câteva puncte cheie pe care vrem să le vedem măcar în treacăt. E o escapadă până la urmă!  Putem vizita tot ce ne dorim.

Va urma

ryanair-aircraft-2

Note:

* low cost – cost redus

** very low – foarte redus

*** rioja – vin roșu spaniol

P.S.

Acesta a fost cel de-al doilea episod al serialului SuperBlog-eresc. Continuarea? Curând! Nici eu nu știu ce va urma, depinde de probe.

P.P.S

Sursa foto cover: http://theultralinx.com

Sursa foto avion: http://corporate.ryanair.com/media-centre/stock-images-gallery/

Un gând despre “Fuga de toamnă

 1. Pingback: SuperBlog | Proba 2. Ryanair, alegerea perfectă pentru un city-break low cost

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.