Una din zilele Sofiei

Nu știu de ce tipul ăsta mi-a dat impresia că nu prea știa care-i ocupația mea principală. În fine, e drăguț ca măcar din când în când să te simți muza unui bărbat. Și ce-am mai râs când Aleks mi-a indicat „ținta” pentru acea seară: „tipul ăla, scriitorul, știi tu, ăla cu meclă tăntăvană de crede că e prieten cu mine… e vrăjit de tine, crede-mă! De aia vrea să creadă că nu te cumpără…”

Liftul a ajuns la parter. Recepționera se uită chiorăș la mine: nimic nou, se pare că și în hotelurile de lux e la fel. O rog să îmi comande un taxi. Se uită la mine cu superioritate și scârbă în timp ce formează numărul.  După nici 3 minute era în fața hotelului (wow, impresionant). Mă urc grăbită și îi spun șoferului să mă ducă direct la bar, am pierdut cam mult timp azi.

Orașul e înghețat, nu e nimeni pe drum cu excepția unui tip cu un trandafir roșu în mână. Frumos? Penibil? Am sentimente contradictorii legate de asta. Nu am primit niciodată flori și știu că mințile unui bărbat pot fi zburate cu doar o adiere din gene plasată strategic.

Peisajul își pierde din frumusețe și devine tot mai sărăcăcios – semn că mă apropii. Barul, ziua, e ceva mai diferit – cel puțin aerul e mai respirabil și până și Zvezdelin e treaz (nu-i place să fie high decât după ce se întunecă). Stă la masă cu fetele și cu Aleks. Ce-mi place gașca asta, sunt singurul lucru bun pe care-l am.

Anais, evident stă cât mai departe de Zvezdelin și de mâinile lui grăsuțe. Nevena e semi-amețită dar reușește (cel puțin aparent) să-și numere banii. Pavlina și Tsvetanka stau lipite una de cealaltă și râd de zor. Yordanka fumează absentă. Zve și Aleks nu știu ce șușotesc. Mă așez și eu la masă și toți își ațintesc ochii asupra mea. Scot teancul de bani și-l pun pe masă.

  • A avut bani, scriitorașul… nu glumă! spune Aleks râzând.
  • Ce, cine, cum? Izbucnesc în cor Pavlina și Tsvetanka, bogătașele aciuate din nu știu ce motiv pe lângă noi.
  • Eh… nu trebuie să știți voi, le taie Yordanka avântul.

Mai stau un pic pe lângă ei și mă apuc de proba de sunet. În muzică simt că evadez, că sunt o persoană normală. Că sufletul meu e imaculat și nu am știut niciodată tot ce știu acum. Lumea asta e jegoasă, infectă. Între sentimente și slăbiciune se pune semnul egal – așa că e mai bine să nu le ai.

Money makes the world go around
It makes the world go ‘round.
A mark, a yen, a buck, or a pound
A buck or a pound
A buck or a pound
Is all that makes the world go around,
That clinking clanking sound
Can make the world go ‘round.
Odată terminate probele, m-am dus să mă odihnesc. Urmează o nouă noapte. Am ajuns acasă, mi-am luat o sticlă de Cola și m-am dus pe balcon. O mamă își plimbă copilul pe stradă,  eu nu voi avea niciodată. Să-l nasc pentru a cunoaște mizeria asta de lume? NU!
Oare  cum aș fi fost eu dacă aș fi fost ca femeia aia? M-aș fi trezit dimineața, aș fi pregătit micul dejun pentru toată familia, apoi, după ce aș fi rămas singură mi-aș fi rupt trupul cu treburi… Iar nopțile m-aș fi simțit ca fiind prinsă într-un sicriu de plumb, căci soțul meu sigur și-ar fi căutat refugiul în brațele vreuneia care face ce fac eu acum. Nu, îmi e mai bine așa – prefer să fur eu mângâierile și atenția decât să îmi fie furate de vreo străină… și nu, nu îmi e milă. Mila e pentru slabi.
  • Hei, aici erai? mă întreabă Anais care nu știu când a ajuns acasă.
  • Da… mă uitam la oameni și mă gândeam…
  • La?
  • La faptul că sunt o norocoasă.

Va urma

4 gânduri despre “Una din zilele Sofiei

  1. Pingback: Una din nopțile lui Anais – Illusion's Street

  2. Pingback: Tsvetanka – Illusion's Street

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.