Little Black Classics

sursa: pinterest

Dacă după citirea titlului v-ați gândit că o să scriu despre rochii negre, ei bine, v-ați înșelat. Astăzi o să vă scriu câte ceva despre o colecție de cărți care cu un aspect foarte versatil și stylish , în ciuda simplității, exact ca o little black dress. Conținutul nu e nici el mai prejos, vă asigur! Acum ceva timp v-am scris despre colecțiile de carte pe care le ador, dar m-am referit doar la colecțiile autohtone, astăzi o să vă vorbesc despre Penguin Little Black Classics – o colecție englezească superbă și inedită.

Little Black Classics s-a vrut a fi o serie aniversară creată pentru a marca 80 de ani de  existență a Penguin Books. S-au ales 80 de titluri, câte unul pentru fiecare an  împlinit de editură. Însă, datorită popularității de care s-a bucurat colecția, aceasta a  crescut rapid cu încă 47 de cărți (în momentul de față). Aceasta cuprinde fragmente din lucrări mai mult sau mai puțin cunoscute ale unor autori clasici britanici și nu numai. Îi regăsim aici pe Victor Hugo, Jane Austen, Rainer Maria Rilke, Nietzche, Casanova, Henry James, Aristofan și mulți alții – o listă completă o găsiți pe site-ul oficial.

Cărțile au în jur de 60 de pagini și sunt o lectură ideală pentru oamenii care sunt tot timpul ocupați, dar își doresc un moment de relaxare. Totodată, sunt perfecte pentru cei care au un oarecare nivel de cunoaștere al limbii engleze și doresc să își aprofundeze cunoștințele.

Sincer, oricât aș încerca, nu cred că le pot găsi vreun cusur… poate doar dimensiunea redusă. Însă eu văd colecția asta precum un soi de invitație în universul lecturii sau, mai bine, un soi de momeală pentru un cititor indecis. Și să nu uit: sunt ideale de luat cu tine peste tot, ceea ce e un lucru bun – poți lua și două-trei chiar, în cazul în care pleci într-o călătorie mai lungă și-ți dorești s-o faci mai interesantă experimentând și comparând mai multe stiluri de a scrie.

Și, dacă vă gândiți că sunt scumpe, vă înșelați amarnic! Ele se găsesc și la noi cam pe toate site-urile unde se vând cărți în limba engleză și majoritatea nu ating nici măcar pragul de 10 lei. E o investiție foarte bună, iar efortul financiar e minim!

Voi ați citit ceva din colecția Penguin Little Black Classics? Eu am câteva titluri la activ: Joseph Conrad – To-morrow, Homer – Cyrce and the Cyclops, Sappho – Come Close, printre altele – lista e destul de lungă și nu vreau să vă obosesc, știu că e mini-vacanța de 1 mai!

10 gânduri despre “Little Black Classics

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.