D'ale mele · Jurnal de scris

Sunt blogger… și?

Sunt blogger. Blogger literar, creativ, poet, boem, iubitor de frumos, dependent de cuvinte și… o mai fi ceva, dar îmi scapă (a se citi: „ia hai să nu mă mai laud singură, că știți ce se spune despre asta”). Pot fi filosofică sau comercială… sau ambele în același timp. Nu mi-am propus să fiu în vreun fel, să mă încadrez în vreo nișă să mă adresez unui public anume. Blogul ăsta e ca mine: un soi de amalgam.

E personal, deși nu prea vorbesc despre mine aici. În proporție de 70% (sau chiar mai mult), ceea ce scriu e… ficțiune – aici intră poveștile și textele creative – restul se împarte în: 10% articole livrești, 10% recomandări, 10% poezii și articole cu amintiri și impresii de zi cu zi. Poeziile, deși sunt mai mult un exercițiu creativ pentru mine, în esența lor sunt un soi de disecție pe suflet, de aceea le-am contopit în aceeași categorie cu celelalte. Însă, ATENȚIE, aceste ultime 10 procente nu vor să însemne că nu-mi includ niciun filtru, blogul nu e locul de spovedanii publice (aviz celor cărora le place să facă supoziții inutile). Mi-am asumat multe când mi-am deschis blogul, acum muuuulți ani, dar nu înseamnă că dau curs tuturor comentariilor stupide – nici după ce ajungi să cunoști un om nu-ți poți da cu părerea despre cum a trăit sau trăiește.

Scriu de cele mai multe ori la persoana întâi singular pentru că așa mi-e stilul, dar de mult ideile-mi pornesc de la o poză drăguță văzută pe net, de la un citat, o piesă, ceva ce am văzut pe undeva pe unde am fost. Spre deosebire de alții, eu chiar îmi caut și îmi muncesc subiectele, nu scriu pentru trafic, faimă, bani – deși aș putea, ar fi poate mai simplu decât ce fac acum… Însă mi se pare că un blogger adevărat, indiferent de nișa în care se încadrează, e ăla care își gândește ceva mai mult ceea ce scrie. Nu văd ce-i rău în a face asta. Mie, cel puțin, nu-mi știrbește creativitatea cu nimic, dimpotrivă, mi-o antrenează. Am zeci de drafturi cu idei, notițe și o arhivă serioasă de imagini pentru a-mi înlesni activitatea.

De ce am scris acest articol? De nervi? De hater-iță? Nu. Am vrut doar să le reamintesc unora și să le aduc în vedere unor noi sosiți că blogul ăsta e în primul rând un blog de creație făcut cu cap. Nu-i atât de mult despre viața mea, cât e despre imaginația mea. Vă rog să țineți seama de asta atunci când comentați și vă mai rog să acceptați și faptul că figurile de stil mai conțin și alăturări puțin probabile de sacru și profan, fără a distruge însă din esențele celor două lucruri (și asta se poate înțelege doar citind până la capăt un articol!!!).

O zi frumoasă!

P.S.

Îmi cer scuze dacă nu-i tocmai ceea ce vă așteptați să citiți astăzi.

Anunțuri

37 de gânduri despre „Sunt blogger… și?

 1. Am scris si eu asta. Nu stiu daca iti amintești. Dar stii ce am observat? Că oamenii tot la parerea inițială rămân. Asa ca: who cares? 😂
  E o variegate care citeste so pricepe ce vrea. Nu ce este. Asa ca don’t worry! Be happy! Cum zicea Dorina. Apa trece… 😚

  1. Ai dreptate, cred că îmi amintesc ceva și de articol. M-a cam luat flama, dar nah… sunt berbec și îmi asum. Fiecare înțelege ce vrea și cât poate, dar unii chiar ne calcă pe nervi din când în când, nu crezi?

  1. Ce e trist e ca se simte cine nu trebuie. Inteleg cand cineva face un comentariu generalist, caci asa am tinut sa le consider pe ale dumneavoastra. Am un motiv pentru care am setat aprobarea primului comentariu si acela este ca unora le place sa se dea cu parerea foarte usor cu privire la viata cuiva cand eu nu expun niciodata aspecte ale vietii mele pe blog… uneori marchez lucruri in treacat si atat, de aceea am tinut sa subliniez ca blogul este unul creativ-literar. Si am facut asta din cauza celor care nu stiu sa se descalte cand intra in casa cuiva si din cauza unora care critica nefondat. Imi pare rau ca v-ati simtit vizat.

 2. Iar „am dat cu oistea în gard”! Îmi pare sincer rau însa fiind pe mai multe bloguri „pus la colt”poate am devenit hipersensibil la orice aluzie.”Errare humanum est.” Iarta-mi eroarea ! 🙂
  Bonne nuit !

 3. Don’t worry, be happy!
  Keep on writing!
  Do it your own way!
  Less followers means more time for writing and more time for the good old followers (and new ones as well)!
  Congratulations (again) for your blog!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s