Gânduri, whisky și Aysun (Back to Black 13)

8f8dcb0c6f65bffcdcca3bb4e98a663c

În dimineața asta am fost să semnez actele de divorț. Charlotte purta un costum galben pai la care-și potrivise și o pălărie în aceeași nuanță, zici că era regina însăși sau, hai să nu fiu atât de rău, o Camilla Parker Bowles mai puțin ridată și cu câteva kilograme în plus. Nu s-a uitat la mine până în momentul în care a semnat, apoi mi-a aruncat o privire ciudată: tristețe, resemnare, dispreț, silă… nu știu ce era. I-am urat să fie fericită, mi-a mulțumit sec apoi s-a grăbit spre ieșire, s-a urcat într-un taxi ieșind astfel din viața mea (sper).

Ce-am făcut eu după tot episodul ăsta? Ceea ce fac de obicei când mă întorc dintr-o cursă… m-am dus să o văd pe Kiara.  Speram să aibă vești de la Aysun căci iar își schimbase telefonul și nu mai reușeam să dau de ea. Am sunat la ușă vreo 5 minute încontinuu, dar nu mi-a răspuns. Așa că am sunat-o.

  • Nu pot vorbi acum… plec în Turcia.
  • În Turcia?
  • Ești cu Aysun?
  • Da, nu pot vorbi, ne pregătim de îmbarcare. Te sun când ajungem.
  • E totul bine?
  • Mda… e bine. Chiar nu pot vorbi. Te sunt, pa!

Și a închis. Nu era bine. Aveau un motiv pentru care se duceau în Turcia… M-am întors acasă, mi-am turnat niște whisky și-am început să mă uit la poze cu Aysun.

Îmi e dor de ea, de ochii ei verzui cu irizații de albastru, de părul ei, de zâmbetul ei, de felul în care trupul ei se unduia precum valurile la fiecare mișcare. Dacă stau să mă gândesc bine, Aysun a fost întotdeauna ca marea: ispititoare, impredictibilă, capricioasă uneori… La începutul, mă trezeam pur și simplu cu ea în avion fără să fi stabilit să ne vedem. Alteori, când stabileam ceva ea făcea în alt fel. Odată m-am trezit cu ea în Londra, făcând jogging într-un parc situat în apropierea apartamentului în care locuiam cu Charlotte. Dar îmi plăcea nebunia ei. Cred că din cauza asta m-am îndrăgostit iremediabil de ea.

Aș fi dat orice ca whisky-ul să-mi înece toate gândurile astea, sau să le ardă. Aș fi dar orice să scap de demonul care devenise pentru mine Aysun, dar ea era tot mai prezentă, tot mai stridentă precum un sunet de sirenă. Oare asta e pedeapsa celor care renunță la iubire de dragul principiilor?

7 gânduri despre “Gânduri, whisky și Aysun (Back to Black 13)

  1. Dumnezeu este *IUBIRE ABSOLUTA*. Aceasta este „Foc mistuitor”,iar când incendiul se produce nu exista apa si/sau solutii de stingere al acestot incendii decât moartea si Locuinta mortilor.Cine flirteaza cu iubirea se joaca cu focul iar acest foc va mistui într-o forma placuta sau dureroasa (Rai/iad) fiinta rational-sentimentala numita om…
    „Pune-ma ca o pecete pe inima ta,ca o pecete pe bratul tau; caci dragostea este tare ca moartea,si gelozia este neânduplecata ca Locuinta mortilor; jarul ei este jar de foc,o flacara a Domnului.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.