Nu sunt perfectă

am defecte

Nu sunt perfectă. Am o mie de defecte – fizice, psihice… de toate, să fie acolo! Și, evident, am și vicii.

Mă lupt cu tenul gras de când mă știu și, mai nou, am mai adăugat un nou inamic pe listă: vreo cinci kile în plus. Am ochii asimetrici și nasul cam mare.

Vorbesc mult și uneori cam tare. De râs nu mai zic. Sunt impulsivă 99% din timp, celălalt 1% e rezervat pentru somn.

Cred că sunt ușor paranoică atunci când vine vorba de impresia pe care o las altor persoane… ah, și cred că am și-o mică doză de ipohondrie. Sunt dezordonată. Pozez nimicuri și peisaje. Și mai am o mare obsesie: mă uit în toate geamurile și oglinzile care-mi ies în cale.

Vicii – nenumărate. Scrisul, blogul, cărțile bune, shoppingul, ceaiul și mersul la ceainărie, cafeaua de dimineață, vinul rosé, cola, pantofii nude, culorile verde și roz, pălăvrăgitul până la ore târzii cu prietenele, eclaire, macarons, cheesecake, Green Apple, diminețile de sâmbătă, piesele în limba spaniolă, să dansez (deși sunt o dansatoare groaznică), ochii verzi. Ordinea e, desigur, aleatorie.

Consider că am întotdeauna dreptate și urăsc să nu am ultimul cuvânt. Oare asta mă face certăreață? Am standarde înalte și aștept ca toți și toate să se ridice la ele, altfel nu au ce căuta în viața mea. Mda, sunt cam pretențioasă – ce să fac, așa m-a făcut mama!

Nu știu să îmi ascund sentimentele.

Sunt o sumă de defecte și vicii, mai puțin de calități. Dar știți ceva? Nu cred că aș schimba nimic la mine. Sigur, am avut o perioadă în care eram tare deprimată din cauza defectelor fizice, dar am învățat să mă iubesc așa cum sunt, să nu-mi las frustrările să mă domine. Până la urmă, cine mă place, mă place așa cum sunt!

Dacă-aș fi fost perfectă, aș fi fost plictisitoare!

32 de gânduri despre &8222;Nu sunt perfectă&8221;

 1. Oricum,Cineva acolo sus te/ne iubeste asa cum suntem,cu toate defectele si imperfectiunile mostenite genetic,ori asimilate în trecerea prin acest pustiu al vietii,relativ,efemer,scurt si imprevizibil… 🙂
  Sa fii iubita si fericita !

 2. Suntem perfecți în imperfecțiunea noastră, iar ceea ce noi vedem în oglindă (fizică ori nu) ca defect, pare simpatic sau haios celor care ne iubesc. Mă regăsesc și la capitolul vicii și la defecte, din lista ta și cel mai important e să ne iubim noi în primul rând.

   1. Noi ne vedem sub lupă de multe ori și, în sensibilitatea noastră ne exagerăm defectele, poate suntem prea duri cu noi înșine, poate suntem perfecționiști… și alții ne iubesc, chiar dacă noi ne iubim, ca să zic așa, mai puțin. 🙂

 3. Cu acest curaj de a spune lucrurilor pe nume (sau cel putin pe numele ce le-ai atribuit in sfera ta de gandire de acum) sper ca ai reusit sa faci un pas inainte. Sa iti constientizezi defectele este un mod de a schimba un puc perspectiva- nu numai in scris, cat si in relatia cu tine, cu potentialul tau. De fapt, am auzit intr-un seminar ca marii artisti nu au incercat sa isi depaseasca defectele, ci sa le imbratiseze ca pe niste caltitati. Sper sa iei in considerare aceasta spusa in urmatoarea ta confruntare cu defectele tale.

 4. Imeorfectiunea este ca o mâncare plina de condimente faine pe care nu te saturi sa le descoperi. eu mi’s mândră că sunt imperfecta!

 5. Degeaba! Din punctul meu de vedere esti perfecta! Se pune, nu!?
  Ma regasesc, dar nu chiar total ( nu-mi place vinul si culoarea roz!), in rest am cam aceleasi metehne, ba poate si mai multe…dar, vorba ta: nu ma vreau altfel!
  Ramai asa cum esti, esti super!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.