Book Blogger Tag

Processed with VSCO with a6 preset
sursa: Pinterest

Săptămâna asta s-a dus nu știu unde. Timpul fuge și nu-l putem prinde. E duminică și mi-am zis să închei săptămâna așa cum am început-o: cu o leapșă livrească! De data aceasta este vorba despre una primită de la Anto. Cine știe, poate cu ocazia asta voi închide un ciclu și de mâine toate vor fi roz cu picățele 🙂 În plus, îmi place tare mult să vorbesc despre cărți.

3 lucruri care nu îți plac la o carte

Cel mai mult mă deranjează descrierile foarte lungi (și dacă sunt și inutile – cu atât mai bine). Apreciez efortul scriitoricesc, atenția la detalii – dar totuși, devine obositor să citesc despre cum se mișcă limbile unui ceas marcând incredibila și interminabila trecere a 10 secunde. Nu-mi place nici ambiguitatea exagerată când vine vorba de proză, puțin mister nu strică, dar ce-i prea mult strică! Ah, și încă un defect ar fi scrisul mult prea mărunt al unor cărți!

Descrie locul tău preferat de citit

În pat, evident… poate fi un loc mai comod decât ăsta?

3 confesiuni legate de cărți

Doar 3? Să vedem…

  1. Am început să citesc mai mult cărți în format .epub pentru că mi se pare mai comod și pentru alte avantaje ale cărților în format electronic (am scris mai multe despre asta într-un alt articol).
  2. Nu aveam cont de Goodreads până anul ăsta. Adică aveam, dar nu îl foloseam. Ei bine, anul ăsta nu știu ce mi-a venit și am devenit un fan al site-ului (cred că voi scrie și un articol despre el cândva).
  3. La fel ca hainele, pantofii și parfumurile – nu am niciodată suficiente cărți! Și dacă la primele 3 obiecte enumerate am branduri preferate, în cazul cărților am edituri preferate: Penguin (citesc mult în engleză), Polirom, Humanitas.

Ce carte te-a făcut să plângi ultima dată?

Singura carte care m-a făcut să plâng este Me Before you.

Câte cărți se află pe noptiera ta?

Dacă nu le iau în considerare pe cele electronice care-și așteaptă rândul, în format fizic e doar una singură: Visele nu dorm niciodată – cel mai recent roman al Natașei Alina Culea.

Care este gustarea ta preferată în timp ce citești?

Nu prea mănânc în timp ce citesc. Poate beau un ceai / o cafea / o ciocolată caldă.

Alege trei cărți pe care le-ai recomanda oricui.

3? Sunt cam puține…

Aș începe cu Cele patruzeci de legi ale iubirii de Elif Shafak – o carte despre latura spirituală a iubirii, cam neglijată în epoca noastră, despre cum iubirea ne transformă dintr-o crisalidă într-un fluture.

Apoi aș alege ceva mai light, dar tot cu mesaj. Poate Pe când eram o operă de artă  a lui Schmitt – romanul ăsta ilustrează perfect lumea zilelor noastre în care mulți renunță la toate lucrurile care-i definesc ca om pentru faimă și toate „beneficiile” acesteia.

La cea de-a treia carte m-am gândit mult. E foarte greu să mă rezum doar la trei când sunt atâtea cărți bune ce ar trebui citite, atâtea cărți care pot contribui la formarea ta ca om. O să aleg o carte scrisă de Aurora Liiceanu și Alice Năstase: Dincolo de bine, dincoace de rău. Despre iubire –  prima face o disecție fină și pe înțelesul tuturor al sentimentelor, în vreme ce a doua scrie mai diafan despre iubire și, totuși, îți răspunde la multe întrebări. Cartea asta e perfectă din multe puncte de vedere.

Arată-ne o poză cu raftul tău preferat din bibliotecă

8bdeebcb6265a0717264f1514b5582a9
sursa: thespurce.com

 

Având în vedere că am tot mai multe cărți în format .epub, o să vă arăt cum vreau să arate biblioteca mea în momentul în care mă voi muta −>

Frumos, nu? Nici nu cred că e ceva nerealizabil.

Scrie în trei cuvinte ce înseamnă cărțile pentru tine.

Pasiune. Viață. Cunoaștere.

Care este cel mai mare secret de cititor al tău?

Ce-ar fi viața fără secrete? O monotonie continuă… prefer să-l păstrez pentru mine, căci – așa cum spunea Blaga: „eu nu strivesc corola de minuni a lumii”.

Și… that′s all, folks! Leapșa asta o las deschisă oricui. O duminică frumoasă!

15 gânduri despre “Book Blogger Tag

  1. Imi place biblioteca ta de vis 🙂
    Eu imi doresc un locsor special pentru lectura, dar nu cred ca il voi avea prea curand. Oricum….atat de putin am citit in ultimele 10 zile incat nu stiu cum sa ma organizez mai bine ca sa pot citi in liniste…in sfarsit!
    Ma bucur mult ca ai raspuns la provocare 🙂
    Imi plac mult raspunsurile tale :*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.