Cafeneaua Soarelui · Dezbaterea de Vineri · La feminin · La plimbare pe străduţă

Nu sunt feministă

sursa foto: Pinterest

Da, nu-s feministă… cel puțin nu d-aia exagerată. Oricum, feminismul e înțeles prost de mulți și știți cum e: la păreri suntem cu toții buni (chiar dacă unii nici nu au auzit de mișcarea de emancipare a femeilor din Anglia a.k.a mișcarea sufragetelor).

Nu cred că a fi feministă înseamnă să fii ferm convinsă că toți bărbații sunt niște porci (pardon, e niște porci 😆 ). Nu cred că locul femeii e doar la cratiță sau doar în dormitor ori la birou. Nu cred că femeile sunt mai bune sau mai proaste decât bărbații. Nu cred că există un sex slab și unul puternic.

Suntem diferiți, da… însă suntem capabili de aceleași lucruri – fiecare în felul său, cu propriile arme. Nici n-aș vrea să fiu comparată cu un bărbat, fiecare cu defectele și calitățile sale.

Voi ce credeți?

Reclame

20 de gânduri despre „Nu sunt feministă

 1. zilele trecute am citit o remarca a unui psiholog ” de cand e lumea asta „cantitatea”poarta pantaloni iar,calitatea…”fusta”!!”” parca asa un pic as fii de acord cu el ….in spatele fiecarui barbat de succes este o …femeie ..!! tot filozofii zic asta si noi….parca putem sa-i contrazicem???!!

 2. „Dunezeu a facut pe om dupa chipul Sau,la facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut.”
  Dincolo de misandrie versus misoginism,miscarile feministe pentru egalitatea între barbat si femeie sunt,dpmdv. justificate,dupa ce milenii la rând patriarhatul a tinut femeia sub nivelul si locul egal cu al barbatului,având chiar un rol superb si esential,în configuratia expresiei Omului originar,cu chip de Dumnezeu.
  Doar „sarpele” a reusit sa puna la îndoiala aceasta egalitate,unitate absoluta,între cele doua entitati prin care S-a manifestat Cuvântul si Întelepciunea Creatorului Absolut.
  Când un barbat si o femeie,care-si cunosc perfect identitatea,rolul si menirea,sunt uniti de iubire autentica,neconditionata,sacrificatoare,fara prejudecati,aceastia doar împreuna vor reprezenta ‘chipul lui Dumnezeu”,iar orice încercare de separare a acestei unitati sacre,este activitatea destructiva a „sarpelui”…

 3. Sunt total de acord cu tine. Pot fi mult mai puternica decat un barbat desi poate imi curg lacrimile siroi pe fata. Iar un barbat poate fi mai slab ca mine emotional chiar daca ma surclaseaza ca putere fizica.

 4. Femeile chiar dacă sunt considerate sexul slab uneori pot fi mai puternice decât un bărbat, aici nu mă refer la forța fizică ci la mental. O femeie ca și un bărbat de altfel trebuie să fie așa cum simte cu adevărat. Din punctul meu de vedere oricât ar încerca o femeie să se dea puternică, emancipată etc. ținând cont de faptul că e la modă acest lucru acum, mereu va fi sensibilă și feminină chiar dacă încearcă să mascheze acest lucru. E în firea femeii să fie sensibilă uneori, așa se naște, oricât ai încerca nu poți fugi de acest lucru. Uneori o femeie poate fi foarte puternică într-o situație foarte grea și uneori poate să plângă din nimic. Femeile sunt diferite de bărbați și acest lucru face viața mai frumoasă și interesantă.

 5. Problema nu este neaparat daca vrem sa fim sau nu emancipate, in mod normal nu ar trebui sa avem nevoie sa fim emancipate daca de-a lungul secolelor si mileniilor nu s-ar fi folosit toate subterfugiile si pretextele posibile pentru a submina femeile si rolul lor in societate. Bineinteles ca eu consider ca este natural sa avem aceleasi drepturi si obligatii pe care le au barbatii. Asta nu trebuie, sub nicio forma, sa ne masculinizeze si nu are de ce, fiecare sex are puncte tari si slabe si frumusetea vine tocmai din completare, sa fim o echipa, sa fim parteneri in toate domeniile.

 6. „De obicei , când o femeie are înclinatii stiintifice , ceva nu e în ordine în sexualitatea ei . Prin ea însasi , sterilitatea predispune la o anumita virilitate a gustului ; barbatul este , cu voia dumneavoastra , „animal sterp” .” – Friedrich Nietzsche – 🙂
  Duminica faina !

 7. După opinia mea, tema este falsă și reală în același timp. Totul pornește de la o competiție care se poartă cu arme inegale. Sexul puternic trebuie definit în funcție de un anumit element, fără încercarea generalizării. Bărbatul poate deține supremația forței, dar femeia pe cea a anduranței, dacă mă pot exprima așa. Fiecare își are punctele sale forte, complementare cu a celuilalt.
  Cred că trebuie văzută egalitatea, fără încercarea de subminare a elementelor forte ale celuilalt. Atâta vreme cât, atât acasă cât si la serviciu, fiecare face lucrurile pentru care are înclinație nativă, totul este în regulă, iar cei doi se pot numi egali fără niciun fel de discriminare. Sunt bărbat și vorbesc din această perspectivă. Nu am putut alăpta pruncii, dar am putut să le spăl hăinuțele, nu definitivez eu gustul mâncărurilor, dar pot să pregătesc eu toate legumele și cele trebuincioase gătitului. Asta nu m-a făcut mai puțin bărbat.

 8. Nu sunt foarte documentată asupra subiectului, dar cred că în zilele noastre feminismul este greşit înţeles şi aplicat. Mai ales în ţările occidentale aş zice.
  Cred că este mare nevoie de activităţi intense în unele ţări din Asia şi Africa, de exemplu, unde femeile sunt tratate ca nişte obiecte, fiind adesea victimele abuzurilor şi crimelor, iar agresorii scapă foarte uşor pentru că au drepturi asupra lor sau unde fetelor li se refuză dreptul la educaţie.

  Astea sunt doar câteva aspecte unde mi se pare foarte util feminismul aşa cum ar trebui el înţeles şi implementat.
  Părerea mea… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.