Gânduri tomnatice (și lipsite de coerență)

tomnatic
sursa foto: Pinterest

Astăzi e una din zilele alea în care nu aș face nimic, aș lenevi… și totuși mă cuprinde un chef de ceva nou: poate o rochiță nouă (ador rochițele tricotate și tocmai le începe  sezonul) care să se potrivească la botinele alea noi pe care tocmai mi le-am cumpărat sau poate să încerc o rețetă nouă, știți, niciodată n-am făcut lava cake.


Dar, în același timp, sunt cuprinsă și de nostalgii. Mi-am răscolit prin poze, mi-am pus muzică veche și-am început să mă gândesc la… lucruri pe care le-am lăsat în urmă, la oameni și locuri. A venit deja octombrie. Arămiul a început să pună stăpânire peste noi și, odată cu el, a venit și frigul. Mai e puțin și-i vom spune bye-bye și lui 2017. Oare câte lucruri voi mai lăsa în urmă?


Mi se pare mie sau starea mea cere o plimbare lungă prin parc printre frunze căzute? Sau, mai bine, un pahar de must?

Da, știu, azi e una din zilele alea în care nu pot fi coerentă. Nici cuvintele parcă nu-s cu mine. S-or fi dus și ele cu frunzele și-acum stau așternute prin vreun parc așteptând să fie călcate în picioare de fete nostalgice, mame care vin de la piață și cupluri de îndrăgostiți. Poate-ar trebui să mă duc și eu la piață, că veni vorba, poate printre gogoșari și ce-o mai fi pe la tarabe, voi găsi și niște cuvinte noi.


Am o stare ciudată, știu. De ceva timp vreau lucruri noi, dar sunt plină de nostalgii. Poate din cauza asta nu-mi mai găsesc coerența și nici nu-mi mai place ce scriu. E deja octombrie, speram să găsesc un remediu, dar nu… Mai lipsește să mă transform în Bacovia, când pentru mine singurul poet viabil e Nichita… toujours Nichita.


E început de octombrie și uite cât am scris… gânduri alandala. O să apăs pe publică și le voi elibera în blogosferă, se vor trezi și haterii c-am scris aiureli, dar cui îi pasă? E toamnă, au înnebunit mai toți copacii (nu doar salcâmii) și voi vreți să fiu cuminte? Dar voi nu aveți stări din astea, în care nu știți ce vreți, uneori?

28 de gânduri despre “Gânduri tomnatice (și lipsite de coerență)

 1. Simona Prilogan

  O plimbare luuunga prin parc, printre frunzele- covor, cu nostalgia la brat. Zic eu… In timp ce mi se face tot mai dor de „imaginea” aceasta.
  Un Octombrie frumos iti doresc, chiar daca pare el asa mai aducator de nostalgie. Avem nevoie uneori de ea. 🙂

 2. clipederaidiniadulmeu

  Ba da, toţi avem stări haotice, dar suntem cât se poate de normali dacă le recunoaştem. Stai liniştită, haterii sunt pe mine, deci sunt ocupaţi. Mi-a plăcut tare ce-ai scris, cum ai scris şi mi-ai dat idei pentru un început de octombrie. Octombrie minunat!

 3. Mai tot timpul, ca să fiu complet sinceră. Dau vina și pe vârstă, fiindcă e perioada aia nesuferită când fiecare dintre noi trebuie să se „lovească” de realitatea vieții de zi cu zi. Și e posibil ca ce-ți dorești să nu se potrivească cu ce se întâmplă în jurul tău. De aici și nostalgiile și poate și regretele. Dar mi-am cultivat în timp o imunitate la astfel de gânduri, iar acum reușesc să trec peste ele relativ ușor. 🙂

 4. Ma întreb uneori (generalizând),care ar fi cauza acestei paradigme,în care tinerii au „gânduri tomnatice” (pesimism,melancolie,indispozitie), iar cei mai putin tineri, gânduri primavaratide (optimism,sperante,bunadispozitie)?…

 5. Toamna aduce nostalgie, dar cumva e un tip de nostalgie care te calmeaza, te ajuta sa faci un fel de…triere a sentimentelor, a oamenilor, a lucrurilor. In schimb primavara mi se pare nevralgica 🙂 ))) pentru ca imi da o stare de nervi, de agitatie pe care nu le suport.
  Mda…ai ghicit…toamna este anotimpul meu preferat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.