Sunetul iernii

Duminică. Decembrie. Plouă, dar mai degrabă pare un plâns tăcut și prelungit cu lacrimi ce se pot transforma oricând în fulgi reci de zăpadă.

Aerul nu e încă încărcat de voci de copii alergându-se și aruncându-și bulgări, nici de colindători sau țăcănit de capre de lemn, tobe, pocniri din bici – dar vor veni, fac parte din corala iernii. Acum suntem abia în partea de început, când ne amintim de ce-a fost și anul ăsta, mai mult ca oricând, mulți dintre noi ne cântărim alegerile de-atunci… Ați văzut și voi ieri – le roi est mort, vive le roi! În acest decembrie întrebarea „cum ar fi fost dacă…” plutește printre noi și ne apasă tot mai mult, tot mai greu, de parcă-ar fi de plumb.

OK, trecem de tumultul ăsta de-nceput de decembrie, trecem și de colindători și-a lor veselie, trecem și de petarde și artificii care-anunță noul an de parcă-ar fi mici focuri de tun ce-acoperă glorios zările. După toate astea iarna va suna ca un șuierat rece, tăios,  metalic- un marș încă nescris deoarece nu există o gamă pentru a-l reda.

Și-astă e sunetul iernii ăsteia pentru noi… sau cel puțin pentru mine. Cum sună iarna pentru voi?

sursa foto: Pinterest

8 gânduri despre “Sunetul iernii

  1. Iarna e (dpmdv) anotimpul bucuriilor infantile, albe, imaculate, pure, sincere, al bilantului si al sperantelor vii, puternice, al proiectelor, al visului si dorului de Soare si culoare naturala, al dragostei de o noua primavara, ce va reda pamântului o noua viata, metamorfozata de Lumina pura care va reda frumusetea multicolora si bucurie pamântului, (re)înviat, (re)nascut din moartea alba a iernii…
    Sa-ti fie iarna doar afara, în Suflet vesnic primavara, draga Diana ! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.