Tsvetanka 3

055b3dd681ab313f14d102c2af487e2a
sursa foto: Pinterest

Timpul a devenit lichid, a fiert și s-a evaporat de când am început terapia. Au trecut deja patru luni. Amintirile sunt tot acolo, tot mă înspăimântă ideea de a ieși singură din casă, dar măcar nu mai simt mâinile acelea întinse spre trupul meu și acea presiune care încerca să mă scufunde într-o apă amară precum o fiolă de algocalmin.

Pe parcursul acestor luni am învățat multe lucruri despre terapeutul meu. Primul lucru pe care l-am observat, după fizicu de model – firește, a fost faptul că e stângaci. Apoi i-am remarcat atenția la detalii și capacitatea de a asculta: practic niciodată nu-i scăpa vreo inflexiune a vocii, vreo schimbare de ton sau intonație – și începea să sape tot mai mult în acea zonă obscură a sufletului meu, chiar dacă eu încercam să disimulez. Au urmat pasiunea pentru ceaiul de mentă și colecția de timbre vechi (are un clasor mare așezat meticulos pe măsuța de sticlă). Și, desigur, nu am avut cum să nu remarc obsesia de a aranja totul la milimetru – universul lui e într-o ordine perfectă, totul parcă are chenarul lui bine trasat și musai trebuie să se încadreze în el.

*

Îmi fixez privirea pe peretele alb și-ncerc să-mi imaginez un tablou abstract care să-i umple goliciunea. De ce mă gândesc atât de des la el în ultima vreme? Ușa s-a deschis larg și o doamnă blondă, mărunțică și dichisită a ieșit din cabinet.

  • La revedere, Atanasy!
  • La revedere, mamă! Haide, Tsvetanka, intră, scuze că te-am făcut să aștepți… mamele sunt tot mame, indiferent de vârsta pe care o avem, cred… Mi-a spus el zâmbind ușor rușinat.

Am intrat și m-am așezat pe canapea, cum îmi era locul. Mi-a oferit și mie un ceai de mentă.

  • Și ce mai faci Tsvetanka? Se pare că ești din ce în ce mai bine, dar spune-mi mai bine tu.

Mi s-a pus un nod în gât. Oare nu mai voia să continuăm terapia? O vindecare ar trebui să te vindece, dar pe mine mă înspăimânta teribil gândul de a nu-l mai vedea. Însă nu-l puteam minți, știa imediat.

  • Totul s-a estompat, a devenit o amintire fadă. Dar teama e tot prezentă, nu mă lasă…

Și-a deschis carnetul cam pe la jumătate și a citit în sinea lui. În aceste câteva secunde eu mă rog la toate divinitățile știute și neștiute. Oare m-am îndrăgostit?

*

Beau o ciocolată caldă și citesc Domnul Ibrahim și florile din Coran – sper ca Momo să aprecieze tot ce face acest negustor pentru el!

  • Don′șoară Tsveta! Vocea inconfundabilă și bătăile în ușă agitate ale Pavlovei îmi anulează toate planurile de relaxare post-terapie și, evident, tentativa de a-l scoate din gândurile mele pe Atanasy.
  • Ce e, Pavlova!
  • A sosit prietena dumneavoastră!
  • Care din ele?
  • Don′șoara ′ceia cu nume franțuzăsc…

Anais!!! Sar din pat, cobor în fugă scările și mă arunc în brațele prietenei mele. După ce mă desprind din îmbrățișare îi arunc o privire și lui Tom. Se pare că pozele sunt una, dar realitatea e… mult mai frumoasă. Înțeleg de ce Anais i-a cedat după ce ani întregi a fost ferm convinsă că nu îi plac bărbații. Ăsta e un zeu, nu bărbat!

*

M-am lăsat convinsă de Anais și Tom să ies în oraș cu ei și Pavlina în seara asta. Am mers la un bar din centru, modern, ceva mai dichisit decât barul în ne petreceam noi nopțile, fără fum, dar și fără cealaltă parte din gașca. Ne-am așezat la o masă în colț și atunci l-am obervat pe Atanasy cum sta fix în fața mea. Un nod mi s-a pus în gât.

Va urma

8 gânduri despre “Tsvetanka 3

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.