Cinematograful de pe Străduță · La plimbare pe străduţă · Recomandări

Ce filme am văzut în ianuarie la cinema

popcorn-movie-party-entertainment.jpg

Acest articol vine cu o mică întârziere din cauza unor probleme de natură tehnică (sau mai bine spus „cauzate de ignoranța tehnică a persoanei de la butoane” … eh cred că ați prins ideea). Totuși îmi place să cred că niciodată nu e prea târziu! În plus, dacă și la voi e ca la mine – o zi destul de gri, după mai multe zile de februarie fardate pentru a părea niște zile veritabile de primăvară – atunci e timpul perfect pentru un film bun… sau mai multe! Așa că instalați-vă confortabil, luați-vă niște popcorn și… apăsați play la unul din filmele de mai jos (eu deja le-am văzut și vi le recomand pe toate)! Sau, dacă nu vă surâde niciunul, puteți da o fugă până la cinema, sunt câteva filme grozave și acolo!

Minunea – primul film văzut anul acesta la cinema a fost unul special, genul acela care nu te lasă fără să-ți pui niște întrebări. Un film înduioșător despre un băiețel născut cu o malformație facială care (în sfârșit) începe școala. Evident, la început, copii sunt răi, dar treptat Auggie le cucerește inimile și inspiră chiar și oamenii mari din jurul său!

Omul spectacol – înainte de toate, știa cineva că la începutul carierei sale Hugh Jackman (a.k.a Logan a.k.a Wolverine) a jucat în multe musical-uri? Ei bine, știți acum! Vă spun asta pentru a nu fi surprinși văzându-l nu împărțind pumni în stânga și-n dreapta, ci cântând și dansând! Omul spectacol este povestea  lui P.T. Barnum și a faimosului circ pe care l-a înființat. Prin urmare, asistăm la o poveste despre acceptare și, totodată, la o incursiune în lumea fascinantă a circului – totul asezonat cu glamour-ul caracteristic celei de-a doua jumătăți a secolului XIX și câteva refrene catchy! Ah… și i-am adorat pe Zac Efron și Zendaya!

Frăția hoților – OK, la filmul ăsta m-am lăsat târâtă doar pentru că în liceu eram mare fan 50Cent (șocant???), bine… nici Gerard Butler nu-i de lepădat. Nu aveam mari așteptări, filmul părea destul de previzibil: niște urmăriri, împușcături,  un jaf elaborat… Și totuși MI-A PLĂCUT. Ce e de apreciat cel mai mult la filmul ăsta, zic eu, e faptul că polițiștii nu sunt portretizați precum în filmele americane obișnuite: niște super eroi cu un cod de onoare pe care-l respectă la virgulă. Polițiștii ăștia au vicii și tatuaje precum infractorii, ba chiar ai momente în care nici nu știi cu  ce tabără să ții!

Darkest Hour – titlul românesc e Ziua decisivă, dar nu știu de ce nu mi-a rămas în minte (a trebuit chiar să-l caut pe google). Cui i-a plăcut Dunkirk trebuie să vadă neapărat acest film, la fel și cui nu i-a plăcut sau nu a văzut. Practic în acest film vedem tot ce se petrecea la Londra în timp ce armata aliată era încolțită pe plajele din Dunkirk (Dunkerque pentru francofoni). În prim-plan avem un Churchill lipsit de susținere politică, un pic cam vicios și totuși amuzant pe alocuri, dar care trebuie să facă față unei încercări ce are să schimbe istoria omenirii.

Bun, acum că v-am povestit și despre filme, mă duc să mă abandonez într-o carte (tot lectura e modul meu preferat de a petrece o după-amiază de duminică!). Pe la începutul lui martie voi reveni și cu filmele vizionate luna aceasta la cinema! Voi ce filme ați mai văzut?

 

 

Reclame

14 gânduri despre „Ce filme am văzut în ianuarie la cinema

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.