Highlights 3/2018 (Jurnal)

jurnal
sursa foto: Facebook – Jurnalul unui hater

Vremea parcă s-a îmblânzit și, odată cu acest fenomen îmbucurător, parcă și cheful meu de scris s-a reinstalat. Sper doar să mă țină laptopul – am avut ceva probleme acum până l-am repornit. (Dar nici tehnologia nu se poate pune cu încăpățânarea unui berbec! Sper doar că și-a învățat lecția și nu mă lasă în pană fix acum în timp ce scriu!).

Săptămâna asta a fost cică pentru doamne. Rețelele sociale au bubuit de flori, urări și campanii pentru egalitatea șanselor / abuzuri sexuale / ambele. Mie, cel puțin, mi-a atras atenția campania Mulțumesc pentru flori, ideea e bună, dar de la o vreme parcă toți militează pentru ceva. A devenit un soi de modă și aici mă refer la campania #metoo de pildă, brusc toate vedetele se dau victime și dacă asta nu miroase măcar puțin a PR înseamnă că sun eu cucu sau că mi s-a activat gena de hater. Desigur, e ceva bun și în toate astea, dar ar fi frumos dacă am realiza totul în mod natural – nu pentru a ne alinia vreunui trend. Chiar e nevoie ca un hashtag să devină o tendință mondială, de ce nu putem lupta împotriva agresiunilor (de orice fel) mai mult în offline decât în online? De ce trebuie să imităm o turmă pentru a declara că suntem împotriva unor atrocități – de exemplu: ați văzut cât de criticată a fost ducesa de Cambridge pentru alegerea ei vestimentară de la premiile BAFTA? Refuz să cred c-am devenit o turmă.

În fine, schimbând tonul, îmi place ziua de 8 martie, apreciez cadourile primite, dar eu  prefer ziua următoare și asta dintr-un singur motiv: ador mucenicii! Mama îi face fierți și cu multă scorțișoară – hei, ce nu-i de iubit la asta! Un bol de mucenici ridică moralul oricui!

Citesc Still Me – mai am puțin și o să aflu care e deznodământul poveștii! Apoi o să vă împărtășesc și vouă părerea mea.

Bloguri nu prea am citit săptămâna aceasta, recunosc, am vrut să mă detașez un pic de lumea asta. Însă am citit azi din pură întâmplare un articol foarte bun la Dorina despre blogurile de carte și pot doar să fiu de acord în totalitate cu ce a scris: un blogger de carte nu e un critic literar, când citesc un articol despre o carte mă aștept la altceva – nu la genul acela de comentariu pe care a trebuit să le asimilez forțat în perioada liceului (de aceea și ocolesc unele bloguri).

Ascult – Maluma – El prestamo: am și eu slăbiciunile mele, dacă mă gândesc bine, de vineri tot fredonez. Yo no lo di, yo no lo di, yo lo presteeee.

Îmi doresc – mai mult timp liber!

Și cam atât pe săptămâna asta! Ne mai citim! Poate eu pe voi mai mult, căci dacă laptopul tot va refuza să coopereze, mi se pare extrem de chinuitor să scriu de pe telefon.

Voi ce mai faceți, dragilor?

9 gânduri despre “Highlights 3/2018 (Jurnal)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.