…și de restul caramele

De ceva timp mă tot chinui cu o întrebare pe care mi-a adresat-o Dorina: „este totul de vânzare?” Fiindcă i-am promis, am tot încercat să scriu un articol pe blog despre asta, dar… nimic parcă nu-mi suna bine până acum, când după vreo câteva articole în coșul de gunoi virtual și încă vreo 3 ciorne pending, m-a lovit coana inspirație cu parul fix în moalele capului (cred).

Mai țineți minte reclamele acelea la Mastercard? Cele cu „pentru toate celelalte există Mastercard”? Acolo ni se spunea cum putem cumpăra aproape orice cu cardul de credit/debit, mai puțin lucrurile cu adevărat importante: zâmbete, fericire, momente cu cei dragi. Dar totuși, ce nu se cumpără în ziua de azi? Oamenii își cumpără identități și trupuri noi, diplome, slujbe, drepturi și libertăți imorale, chiar și niște iluzii pe care ei le consideră iubiri. Știți voi, principiul e simplu: „Vreau o viață nouă și de restul caramele!”.

caramele
sursa foto: bakingdom.com

Se pare că pentru unii, Mastercardul e valabil pentru toate. Dar oare o fericire cumpărată e la fel de reală? Sau e doar o minciună ce pare plauzibilă? „Banii n-aduc fericirea, dar te ajută să-ntreţii iubirea” – cânta Andra prin 2013. Din păcate, știu prea mulți oameni așa, iar iubirea ce se întreține cu bani = relație reciproc avantajoasă (dacă mă înțelegeți). Și-am mai dat câteva exemple mai sus, practic poți fabrica un om nou dacă ai resursele necesare, dar cât de autentic va fi?

Voi ce credeți, orice se poate cumpăra? Cât de reală e o viață aparent fericită, dar cufundată în minciună? (P.S. Da, iar vă dau teme de gândire vinerea 🙂 )

14 gânduri despre “…și de restul caramele

 1. Depinde de fiecare om în parte, unii oameni consideră că pot cumpăra orice și pe oricine, în schimb ce unii mai păstrează un pic de demnitate în ei și nu se vând pe orice. Dar în lumea în care trăim acum, în mare parte se poate cumpăra orice, oameni de caracter mai rar găsești.

 2. Se pot cumpăra multe şi alea multe pot da iluzia de fericire. Cel puţin una de moment. Dar e mai creu să cumperi împăcarea de şi cu sine. Ştii tu, moementul ăla când aproape adormi şi ai flash-uri cu momentele zilei încheiate. Atunci e mai greu puţin dacă tu nu eşti ok cu tine.

 3. Da, e o certitudine absoluta, incontestabila ! Totul se evalueaza si se comercializeaza, inclusiv dragostea, înca de la întemeierea lumii iar acest sistem va continua pâna la sfârsitul ei.
  Perceptia tridimensionala a fericirii omului muritor, limitat de cele cinci simturi primare, de bogat sau sarac, frumos sau urât tânar sau vârstic, este o minciuna, o iluzie relativa, scurta, aparenta, de suprafata, lipsita de profunzimea sufleteasca si implicarea TOTALA, neconditionata sacrificatoare, fara prejudecati.
  Dumnezeu Tatal a creat pamântul viata si toate frumusetile paradisiace existente, le-a dat Fiului sau „Adam” facut din dragoste pentru Sine, dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, iar acesta n-a trecut testul ascultarii poruncii Tatalui pierzându-si caracterul sfânt, absolut, al fericirii si vietii eterne, intrând sub incidenta judecatii dreptatii lui Dumnezeu, decazând moral si regresând continuu, revoltat împotruiva propriului Tata.
  Cu cât omul a devenit mai inteligent si s-a înmultit, cu atât a devenit mai revoltat de pierderea Raiului, încercând sa-si construiasca propriul Rai excluzându-l pe Dumnezeu din ecuatie, prin inteligenta proprie, prin puterea armelor si a legilor umaniste, înselaciune, asuprire, sclavagism, si sacrificarea semenilor sai, acest holocaust mondial milenar,care va duce în final omenirea spre o autodistrugere aproape integrala, însa specia umana va fi pastrata prin cei care pe parcursul istoriei au trait si au umblat cautând sa cunoasca, sa iubeasca si sa împlineasca voia Celui Ce Este a fost si va fi IUBIRE ABSOLUTA …
  Sa ai un Weekend autentic, binecuvântat, draga Diana !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.