Cinematograful de pe Străduță · La plimbare pe străduţă

Luna martie la cinema

night-television-tv-theme-machines.jpg

Martie? Ce poți spune despre luna martie a anului de grație 2018? Că a fost o lună a extremelor? Neah, sună prea banal… hai să spunem că a suferit de o tulburare bipolară. I se potrivește mai bine, nu?

Eh, măcar la cinema au fost unele filme bune. Pe unele le-am vizionat și eu și acum vreau să vi le recomand și vouă, evident!

O să încep cu Red Sparrow – povestea balerinei transformată într-un soi de Mata Hari modernă chiar de unchiul ei. Un film imprevizibil (deși ai pentru câteva clipe senzația că te-ai prins, dar veți vedea că până la final toate teoriile create sunt dezamorsate).  Ah… și încă ceva filmul e bazat pe o serie de cărți scrisă de Jason Matthews (din câte știu nu a fost tradusă la noi încă).

Am văzut și Tomb Raider – Începutul. E un film drăguțel de aventură dublat și de o poveste emoțională despre familia Larei Croft și despre prima ei misiune. Mi-a plăcut, dar e la fel ca multe alte filme ce se încadrează în acest gen. (P.S. Nu am văzut și varianta inițială cu Angelina Jolie… mai mult din cauză că niciodată nu mi-a plăcut de ea).

În ultimul weekend am fost la Ready Player One – un SF cu iz de odă pentru cultura pop. În 2045 oamenii scapă de apăsarea realității cotidiene pătrunzând în universul OASIS – o lume virtuală în care viața lor este exact așa cum și-o doresc. Însă în momentul în care creatorul acestei lumi ideale moare, un joc ce are ca miză moștenirea celei mai profitabile afaceri din lume începe… Și, evident, acest joc nu este unul ușor – ci este presărat cu multe obstacole, ghicitori și enigme. Filmul regizat de Steven Spielberg  este numit de către critici „the pop culture movie” fiind plin de referințe către filme cult ale anilor 80-90 (și asta a fost partea care mi-a plăcut cel mai mult).

Voi ce filme ați mai văzut?

 

Reclame

5 gânduri despre „Luna martie la cinema

  1. La cinema nu. Dar am vazu The Post. Nu am inteles niciodata de ce e atat de overrated Spilberg. E un regizor de 6-7. Un joc bun ( poate mult mai mult) al lui Tom Hanks. Am convingera ca daca dumnezeu era femeie ii spuneau Meryl Streep. Asta e sigurul motiv pentru care am vazut aceata pelicula.
    Acum ma apuc sa revad intreaga filmografie Almodovar.

  2. Marile productii cinematografice sunt armele cele mai puternice de cucerire în masa a sufletelor si spiritelor celor ce cauta eliberarea de stresul cotidian, iar cei ce le realizeaza sunt recompensati material regeste,de cei ce trag sforile la marile companii si casele de productie a mortii, Holywood fiind printre liderii acestui domeniu al armelor secrete prin care fura ceea ce are omul mai de pret…TIMPUL.
    Un Weekend minunat, draga Diana !

    1. Și mie mi-a plăcut Black Panther, am fost chiar la lansare în februarie. E foarte bun, la fel Red Sparrow (personal mi s-a părut un picuț mai bun, dar e doar părerea mea).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.