Pe unde am fost: Vidraru

IMG_20171015_120909

Am cam tras chiulul. Știu. Dar, pentru a compensa (sper), revin astăzi cu o rubrică nouă – Călătorii. Chiar dacă nu călătoresc cât de mult aș vrea, aveam de mult în gând o astfel de categorie în care să vă povestesc pe unde am fost, ce am văzut, ce mi-a plăcut… Să vă iau într-un fel de călătorie virtuală din când în când. Ce ziceți, vă încumetați?

Argeșeancă mândră din cale afară, nu puteam să încep această nouă rubrică în alt fel decât prin a vă arăta una din cele mai frumoase zone din județ (chiar din țară): Lacul Vidraru.

Această prezentare necesită JavaScript.

Deși este un lac artificial realizat prin anii ′60, în jurul lacului s-a creat o  adevărată legendă. Pentru formarea acestui lac, o întreagă enclavă a comunei Arefu a fost înghițită de milioane de metri cubi de apă. Conform legendei, din când în când, cruci de cimitir ies pe suprafața lacului. Eh, eu de câte ori am fost nu am văzut nimic altceva decât o minunăție de peisaj ce pare că a fost acolo de când lumea și pământul, dar scufundarea acelei comunități este o realitate (mai multe  detalii puteți citi aici). Pentru mine, Lacul Vidraru e o sursă de liniște, de energie, de frumos. Un loc la care mă reîntorc de fiecare dată cu drag de parcă-ar fi marea albastră din cântecul lui Daniel Iordăchioaie (sau în varianta mai modernă remixată de Dorian – pentru mileniali).

Și, dacă vorbim despre Vidraru, e imposibil (și inadmisibil) să nu vorbim și despre colosul de beton ce ține piept apei de peste 50 de ani. Deși a fost gândit drept un obiectiv de importanță energetică, Barajul Vidraru atrage anual mii de turiști datorită frumuseții peisajelor (și când te gândești că au interzis timp de vreo 2 ani accesul la Omul de Fier…).

Zona poate fi vizitată în orice anotimp. Primăvara și vara totul e de un verde năucitor, toamna cele mai frumoase tonuri de arămiu sunt expuse și iarna albul e mai impecabil decât albul impecabil din reclamele la detergenți 🙂 Și totul se oglindește minunat în lac…

Dacă scrisul meu cam stângaci  de astăzi (mi-am iești din mână, scuze) și pozele de amator pe care vi le-am arătat nu v-au convins, poate că o să vă convingă acest clip:

Voi ați fost pe aici? V-a plăcut?


Foto: galeria personală

Video: Youtube Razy909

12 gânduri despre “Pe unde am fost: Vidraru

 1. Frumoase poze! Am fost si eu pe acolo. Imi dadea mereu locul o energie calma, contemplativa, cam cum se intampla de altfel de fiecare data cand fac o plimbare prin atatea peisaje mirifice.

 2. Iosif Strasbourg

  Bine ai revenit în vale argesanco ! 🙂
  Eu înca nu am vizitat aceste locuri superbe, si multe alte locuri de o ‘înalta tinuta’ din tara, însa am în gând (daca va voi Domnul) sa colind o vara întreaga tara-n lung si-n lat, sa vizitez toate locurile pitoresti nevizitate cât am trait în tara.
  Paradisul pamîntesc, eu cred ca se regaseste la munte, în toate anotimpurile din an, iar muntele întotdeauna mi-a produs o stare de confort si liniste sufleteasca. Superbe si minunate imagini ! Merci !
  O seara reconfortanta si linistita, draga Diana !

 3. Iosif Strasbourg

  Cred ca undeva în interiorul tainic al sufletului, glasul pamântului în care ne-am nasut, trait copilaria si adolescenta, ne atrage si ne cheama cu stigate tacute pe lungimi de unda si frecvente înalte. 🙂

 4. Pingback: Simfonie de toamnă – Illusion's Street

 5. Pingback: Escapadă de weekend: zona Vidraru & Bâlea Lac - De-ale Dianei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.