Ce-am mai citit? (Sau cel puțin am încercat)

cbca4eef4d453e225f83a0bb154b72c5
sursa foto: Pinterest

Prinsă-n menghina job-ului (asta după ce am fost în prealabil amețită de vârtejul numit „achiziționarea unei locuințe în România), nu prea am mai avut timp sau chef de citit. Însă tot am încercat marea (literară, nu alta) cu degetul. Totuși, trebuie să recunosc, nu am fost prea inspirată în alegeri…

Prima a fost Tatăl celulilalt copil de Parinoush Saniee. Povestea e interesantă, tulburătoare… Pe scurt, cu ocazia împlinirii a 20 de ani Shabab își amintește de copilăria sa, marcată de refuzul său de a vorbi – fapt ce stârnește numeroase conflicte în familie și o relație dificilă cu tatăl său. Romanul este o radiografie interesantă a familiilor iraniene din clasa de mijloc, familii marcate puternic de tradiții. Dar știți care-i problema cu acest roman? E deprimant (cel puțin în opinia mea).

Shabab își pierde treptat încrederea în sine, tatăl lui e mai preocupat de bunăstarea materială și o ignoră pe ce afectivă a familiei… Oricât am tras de mine, a trebuit să renunț în cele din urmă la această carte căci mai aveam puțin și intram pe tratament cu Xanax la cât de depresivă e. Păcat, am adorat Cel care mă așteaptă (în ciuda finalului tâmpit), dar de data aceasta autoarea iraniană nu m-a prins. Poate că nu am ales perioada potrivită pentru a o citi, sau poate chiar așa e – voi ce ziceți?

Am încercat apoi două cărți ușurele (un soi de 50 shades wannabe) în limba engleză. Însă ambele m-au lăsat atât de rece încât mai aveam puțin și mă transformam în icebergul care a distrus Titanicul.

Acum încerc să dau de cap unui roman japonez – Prăvălia de mărunțișuri a domnului Nakano. Dar mai mult parcă îmi dă mie cartea de cap decât invers.

Voi ce ați mai citit?

Reclame

13 răspunsuri la „Ce-am mai citit? (Sau cel puțin am încercat)”

  1. Am citit Cain și Abel. O poveste interesantă despre lupta primordială reinterpretată, plasată în secolul 20, între un Director de bancă și deținătorul celui mai mare lanț hotelier din America. E una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit!

  2. Tu stii ca eu citesc mereu aceeasi Carte, si-n fiecare zi o înteleg în mod deosebit. Adeseori din zori si pâna-n noapte, ma régalez din plin cu-al Ei Cuvânt !
    Dar cu „vârtejul achizitionarii locuintei”, s-a rezolvat dupa atâtea cesti de cafea, capucino, lapte si ciocolata ?! 🙂
    O noapte linistita, draga Diana !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.